Ela na paiksoume

Koumpouriana

22 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 244 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

13 Vragkiana Ο φακός του μάστορα φωτογράφου και καλού φίλου Βραγκιανίτη Βασίλη Ν. Στάθη μας ταξιδεύει νοερά στον οικότοπο της κοιλάδας Αχελώου ποταμού, στην Ν. Πίνδο και ορεινή Αργιθέα!

 Οι βουνοκορφές με την άγρια ομορφιά, εκπέμπουν ηρεμία και γαλήνη με το πρώτο γλυκοχάραμα του ήλιου, που παίζει κρυφτούλι με τα άσπρα σύννεφα.....

 Ανάσες οξυγόνου, στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης.....

05 Zagoroxoria Βρισκόμαστε στον Μάιο του 2021, ελπίζουμε στο τέλος της απαγόρευσης των μετακινήσεων και να απολαύσουμε το καλοκαίρι που είναι «προ των πυλών».

 Μία από τις μεγάλες ανάγκες που έχουμε όλοι, είναι να ξεχυθούμε στη φύση, να πάρουμε τα βουνά, τα λαγκάδια και τις ακρογιαλιές. Να απολαύσουμε την πανέμορφη ελληνική φύση, ιστορικά μέρη και μνημειώδη ανθρώπινα έργα άλλων εποχών.

 Ένας τόπος μοναδικός σε ομορφιά και μνημεία είναι τα Ζαγοροχώρια. Σ’ αυτόν τον τόπο θα μας ταξιδέψει ο καλός φίλος Κώστας Καλιακάτσος με τις όμορφες εικόνες που συνέλαβε ο φακός του και με την

00 Panorama

 Ο ιστότοπος http://www.mysteriousgreece.com δημοσίευσε ένα άρθρο για την Αργιθέα με τίτλο «ArgitheaVillages - UntamedBeauty & WildNature” (Τα χωριά της Αργιθέας- Αδάμαστη ομορφιά & άγρια φύση).

 Το αναδημοσιεύουμε σε Ελληνική απόδοση από τον συνεργάτη μας Γιώργο Ι. Βάσιλα, για την ευκολότερη ανάγνωσή του και από τους μη αγγλομαθείς.

M Papadimitriou3a Ο δικηγόρος, συγγραφέας, λαογράφος, …, Μενέλαος Παπαδημητρίου, στις εκλογές του 2014 διορίστηκε ως Τακτικός Δικαστικός Αντιπρόσωπος στα Κουμπουριανά Αργιθέας και μας μεταφέρει εδώ εικόνες με την περιγραφή των όσων είδε και έζησε, καθώς και εικόνες που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του.

Monemvasia 2014 Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «το κάστρο της πόλης μου», 14 μαθητές του τμήματος Γ2 του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων σε συνεργασία με τη Β τάξη του Γυμνασίου Φαρκαδόνας στις 27, 28 και 29 Μαρτίου 2014 επισκέφτηκαν την πόλη και το κάστρο της Μονεμβασιάς.

 «Μια εκδρομή είναι η ζωή μου με μαγική διαδρομή έγιναν φίλοι μου και οι εχθροί μου και τραγουδάμε με μια φωνή»

Apostolou Marianna1Της Αποστόλου Μαριάννας, προέδρου του Εξωραϊστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Κρηνίτσας «Η Κρηνίτσα».
 O Εξωραϊστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Κρηνίτσας διοργάνωσε διήμερη εκδρομή στις 9 & 10 - 11- 2013 στις Πρέσπες, τη Φλώρινα, το Νυμφαίο και την Καστοριά.

Mpourmpotsilia   Η Κρηνίτσα (Τοπική Κοινότητα Κρηνίτσης - Δημοτική Ενότητα Πaληοκάστρου), ανήκει στον δήμο Τρικκαίων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Σκύρος: το νησί των αντιθέσεων, της φαντασίας, του ονείρου και του αληθινού. Ένας μοναδικός συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, μυθολογίας, ιστορίας και παραδοσιακού τρόπου ζωής.

 Της Αποστόλου Μαριάννας, καθηγήτριας Γαλλικών
 Αν ρωτήσετε εκείνους που έχουν πάει στο νησί, αν τους άρεσε, προς μεγάλη σας έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι οι απαντήσεις είναι άσπρο - μαύρο. Δεν θα υπάρξει κάποιος που θα απαντήσει «έτσι κι έτσι...» ή «όπως και αλλού, όλα ίδια...» ή «...καλά ήταν, αλλά εκείνο μου θύμισε...». Έτσι είναι η Σκύρος, των άκρων. Ή σου αρέσει και δεν ζεις χωρίς αυτήν ή δεν σου αρέσει και... δεν ξαναπατάς. Εμένα πάντως με ενθουσίασε!!! Για το λόγο αυτό θέλω να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_386.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα