Ela na paiksoume

Koumpouriana

08 - 02 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 161 guests και 2 members

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

2023 με το βλέμμα στην ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

005 Kopi Vasilopitas 2023 Το αδιαχώρητο στην κοπή πίτας του Συλλόγου μας στις 5-02-2023 στο κέντρο ‘’Φρούριο’’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αργιθεατών Τρικάλων, ένα πολιτιστικό Σωματείο με όραμα και προσφορά είναι και θα είναι ανοιχτό σε κάθε εθελοντική προσφορά και πρόθυμο σε κάθε είδους συζήτηση και συνεργασία για το κοινό καλό. Πλούσιο και σημαντικό στα πολιτιστικά δρώμενα των Τρικάλων χαρακτηρίζεται το έργο του Συλλόγου Αργιθεατών.

 Αυτό το πλούσιο έργο οφείλεται στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν σε τακτά Χρονικά διαστήματα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

 Μία πρωτοβουλία ήταν και η κοπή της Βασιλόπιτας ένα Πρωτοχρονιάτικο έθιμο, ύστερα από τον πετυχημένο

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

004 Vasilopita 2023 Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11 π. μ. στο ‘’Φρούριο’’ Τρικάλων οι Αργιθεάτες θα κόψουν την Αγιοβασιλόπιτα.

 Ο Σύλλογος θα αναβιώσει το έθιμο της Αργιθέας για την βασιλόπιτα, κάνοντας πιτούλες οι κυρίες του Συλλόγου.

 Η βασιλόπιτα θα περιέχει πέντε φλουριά που θα αντιστοιχούν σε πέντε δώρα.

 Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους καθώς και τους επισήμους να παρευρεθούν στην όμορφη εκδήλωση του Συλλόγου.

 Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

 Να δούμε και τους τυχερούς της χρονιάς.

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

003 Xoros 2023 “Νάμουν νιός νάμουν παλικάρι”

 Ήταν τα λόγια του ηλικιωμένου Αργιθεάτη νιώθοντας χαρά και συγκίνηση από το δρώμενο στο χορό Αργιθεατών στις 15-01-2023

 Τα ήθη και έθιμα της Αργιθέας αναβίωσαν και σκόρπισαν συγκίνηση και ακόμη δάκρυα χαράς και αισιοδοξίας στους παρευρισκομένους. Το χορευτικό τμήμα μας ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω, όταν οι γυναίκες πήγαιναν στην βρύση με τη βαρέλα τα γκιούμια, τις στάμνες, τα φτσελάκια για να πάρουν νερό από τη βρύση του χωριού. Πολύ παραστατικά η Κατερίνα φορτώνοντας τη βαρέλα, περνώντας μπροστά από τους επισήμους να πάει στη βρύση να πάρει το αμίλητο νερό, αλλείφοντας την με λίπα (βούτυρο) μέλι και σπόρια για την καλή σοδειά.

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

002 Episkepsi ston Dimarxo Trikalon Στις 10-01-2023 το Δ.Σ. του Συλλόγου, ύστερα από καθορισμένο ραντεβού, επισκέφθηκε το Δήμαρχο της πόλεώς μας όπου μένουμε και ζούμε εδώ και πολλά χρόνια οι Αργιθεάτες των Τρικάλων.

 Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εκπροσωπεί 20 Χωριά της Αργιθέας, αγαπήθηκε από την Τρικαλινή κοινωνία και αυτό φαίνεται, ύστερα από κάθε εκδήλωση τη βοήθεια που δέχθηκε ο Σύλλογος για να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση.

 Σήμερα είχαμε την τύχη να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον αγαπημένο μας Δήμαρχο και να συζητήσουμε θέματα που αφορούσαν το Σωματείο μας και θέματα για την πόλη μας τα Τρίκαλα που ζούμε.

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

001 Xoros 2023 Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εδώ και 42 χρόνια από την ίδρυσή του συνεχίζει ποικιλοτρόπως να διατηρήσει τη λαϊκή Παράδοση και να την μεταδώσει στις νεότερες γενιές. Η Αργιθεάτικη δημοτική μουσική καθώς και οι χοροί όπως ο ‘’κλειστός’’ χορός είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα.

 Στις 15 Ιανουαρίου 2023 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 το Μεσημέρι στο κέντρο ‘’ΠΥΛΗΣ ΜΕΓΑΡΟ’’ (Τρικάλων-Πύλης) θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αργιθεατών.

 Θα μας διασκεδάσουν νέα παιδιά από την ΑΡΓΙΘΕΑ, έχουν σπουδάσει μουσική και πρέπει να τους βοηθήσουμε. Οι μουσικοί είναι: Βασίλης Μπακογιάννης (κλαρίνο ), Γρηγόρης Παπαδήμας (τραγούδι), Παναγιώτης Παππάς (βιολί), Γεώργιος Θεοδωρίδης (λαούτο),και Παναγιώτης Νάκος (κρουστά).

016 Efxes neou etous 2023

   Αγαπητά μέλη,
   Εκλεκτοί φίλοι και
   Απανταχού Αργιθεάτες

 Το Δ. Σ. του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Τρικάλων σας στέλνει τις θερμότερες ευχές.

 Η Ανατολή του Νέου χρόνου να φέρει σε όλους Υγεία, Αγάπη, Αισιοδοξία, Ειρήνη και Ευτυχία.

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

015 Ola gia tin Argithea Στις 26 Δεκεμβρίου 2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 01:30 μ. μ. το χορευτικό του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων με τις γνήσιες παραδοσιακές στολές, κάτω από τις χρυσές ακτίνες του ήλιου, μαζί μας και το χορευτικό του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου, έδωσαν παράσταση μέσα σε εκατοντάδες κόσμο, επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών.

 Ήταν το αδιαχώρητο!! Τα χορευτικά των Συλλόγων αναβίωσαν τους χορούς και τα τραγούδια της ΑΡΓΙΘΕΑΣ και ιδιαίτερα τον ύμνο της Αργιθέας το χορό ‘’κλειστό’’

 Οι χορευτές καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος του Μύλου των Ξωτικών, μαζί μας αρωγός και ο καιρός,

014 Xristougenniatikes efxes

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Τρικάλων σας εύχεται

Χρόνια Πολλά

και

Καλά Χριστούγεννα

Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_329.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα