Ela na paiksoume

Koumpouriana

09 - 12 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

001 Pano Syllogou Χριστούγεννα! Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Είναι η γιορτή της χαράς, της αγάπης, της αδελφοσύνης και της Ειρήνης.

 Με τα φτερά της φαντασίας μου βλέπω το σπήλαιο της Βηθλεέμ, τη γλυκειά μας Παναγιά να βαστά στην αγκαλιά της το θείο βρέφος. Από τον ουρανό ψηλά βλέπω Αγγέλους ανάμεσα στο λαμπερό αστέρι και στο νεογέννητο, να ανεβοκατεβαίνουν και να ψέλνουν το ‘’Δόξα εν υψίστοις θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία’’. Στη φάτνη της Βηθλεέμ γεννήθηκε εκείνη τη νύχτα η χαρά του κόσμου, η ελπίδα, η Αγάπη, η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη. Πόση χαρά νιώθουμε τη μέρα αυτή, για τη γέννηση του Σωτήρα μας. Γεμίζει η ψυχή μας αγάπη για τον συνάνθρωπό μας. Τα Χριστούγεννα είναι μέρα περισυλλογής. Είναι μέρα που αντλούμε νέες δυνάμεις. Βάζουμε ψηλότερους σκοπούς. Είναι μέρα που γεννάει νέες ελπίδες για ένα καλύτερο, προοδευτικότερο και ειρηνικότερο μέλλον.

Έκθεση Λαϊκής τέχνης ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

001 Pano Syllogou Στόχος της Ίδρυσης της έκθεσης ήταν η διάδοση της Πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας μέσω της καταγραφής και περισυλλογής των αντικειμένων. Πλήθος εκθεμάτων. Ο χώρος και τα εκθέματα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ζωντανή.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αργιθεατών με πολύ κόπο και χρόνο έστησε στης 5-06-2023 μια καταπληκτική Έκθεση Λαογραφικών αντικειμένων στη Βαλαωρίτου 16.Στα δε εγκαίνια της Έκθεσης έγινε το αδιαχώρητο 25-09-2023.Η Έκθεση είναι ένας χώρος συλλογής, συντήρησης και μελέτης παλαιών αντικειμένων από την ΑΡΓΙΘΕΑ .Είναι ένας χώρος μετάδοσης της Πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μύηση του κοινού στον Πολιτισμό. Αυτή η Έκθεση μας διδάσκει πως έζησαν οι Αργιθεάτες σε μια άλλη εποχή.

Δελτίο τύπου

001 Pano Syllogou Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Τρικάλων αποφάσισε την απαλλαγή από τα δίδακτρα των χορευτών που οι οικογένειές τους επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

 Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων στα 43 χρόνια της ζωής του, έδειξε και απέδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο. Εδώ και χρόνια δέχεται άπορα παιδιά στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου από το Δήμο Τρικκαίων για την στήριξή των οικογενειών τους.

 Επίσης, από την ίδρυσή του ο Σύλλογος είχε ως αρχή το τρίτο και τέταρτο παιδί μιας οικογένειας να μην πληρώνει δίδακτρα.

 Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων ποτέ δεν είχε στόχο το κέρδος. Η μοναδική του έννοια ήταν και είναι η

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

001 Pano Syllogou Μέλη των χορευτικών ομάδων του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων με τις παραδοσιακές ενδυμασίες συμμετείχαν στην παρέλαση.

 Ελάχιστο χρέος σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας.

 Και μέγιστο χρέος των Πολιτιστικών Συλλόγων να διαφυλάττουν και να προβάλλουν με κάθε τρόπο την ιστορία της πατρίδας μας.

 28η Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης των ηρώων οι οποίοι με αυταπάρνηση και αυτοθυσία πρόσφεραν τη ζωή τους στον κοινό αγώνα για την ελευθερία του Έθνους. Είναι χρέος μας μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να ενθυμούμαστε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά αξίες ιδανικά και αρχές.

Ανακοίνωση του Συλλόγου

13 Enarksi mathimaton xorou DSC 0072 Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινούν τα μαθήματα χορού του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων.

 Ο χορός είναι μια ανθρώπινη δραστηριότητα του σώματος της καρδιάς και του πνεύματος.

 Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι αποτελούν πραγματικούς φάρους για τη χώρα από τους οποίους συντελείται σοβαροί εργασία με στόχους ιδανικά και συνήθως κάτω από δύσκολες συνθήκες.

 Ο εθελοντισμός του Δ.Σ Του Συλλόγου έρχεται να προσδώσει νόημα και περιεχόμενο σε πατριωτικές αξίες, όπως είναι η αγάπη για τον τόπο μας.

 Σαράντα χρόνια προσφοράς έχει στο ενεργητικό του ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων μέσα από τα οποία

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

011 Ekdroni stin Argithea 2022 Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων παρουσιάζει μια συνεχή δραστηριότητα από την ίδρυσή του το 1980, γύρω από τα μορφωτικά και πολιτιστικά δρώμενα.

 Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκδρομές τόσο στο Εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό όπως στη Γαλλία - Ιταλία - Ουγγαρία - Αυστρία - Βουλγαρία κ.α.

 Τα τελευταία χρόνια αποφασίσαμε να γνωρίσουμε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Κλείνοντας τις δράσεις του Συλλόγου για το καλοκαίρι με μια μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Μοναστήρι «Παναγία Μολυβδοσκέπαστη» - Κόνιτσα - Ανθοχώρι Ιωαννίνων στις 18-Ιουνίου 2023.

 Με μια ευχάριστη παρέα 50 ατόμων πρωί της Κυριακής αρχίσαμε το ταξίδι μας για τον προορισμό μας. Η στάση, για τον πρωϊνό καφέ μας έγινε έξω από τα Γιάννενα.

017 Molivdoskepasti Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων διοργανώνει μονοήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στις 18 Ιουνίου 2023, ημέρα Κυριακή, στην Παναγία ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ - ΣΠΙΤΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝΘΟΧΩΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

 Αναχώρηση ώρα 07:00 το πρωί - επιστροφή αργά το βράδυ.

 Τηλ. Επικοινωνίας 6972992217 κα Έλλη.

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

016 G S 2023 Στις 14-05-2023 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων με πλήρης απαρτία μελών.

 Τις εργασίες της Συνέλευσης συντόνισε το προεδρείο με πρόεδρο τον Θεοφάνη Τσιρογιάννη του Ηλία και γραμματέα την κα Ρίκα Καλαμπαλίκη.

 Μετά την παρουσίαση του Διοικητικού απολογισμού από την Πρόεδρο κ. Έλλη Τσιρογιάννη έγινε ο Οικονομικός απολογισμός από την κα Ιακωβάκη Κατερίνα γραμματέα της Εξελεγκτικής Επιτροπής η οποία τόνισε την διαφάνεια του Συλλόγου.

 Έδωσε συγχαρητήρια στην Πρόεδρο για την εποπτεία των Οικονομικών και στην ταμία για τη διαφάνεια την σειρά και την τάξη.

Τελευταία άρθρα