Koumpouriana

03 - 03 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Στο άριστο σημερινό άρθρο της: evrytanikos palmos, που τιμά την ερευνητική δημοσιογραφία, για το:

 Τις πταίει για τη στασιμότητα στην ολοκλήρωση με άσφαλτο του σημαντικού οδικού Παραμεγδόβιου άξονα - που θα συνδέσει ν. Καρδίτσας με ν. Ευρυτανίας, την Θεσσαλία με την Στερεά και το Αγρίνιο/που ο Χαρίλαος Τρικούπης, πρώτος είχε την ιδέα- αποδεικνύεται με τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του εργατικότατου και έμπειρου Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιού, του φίλου Δημάρχου Αγράφων Ευρυτανίας Αλέξη Καρδαμπίκη και του δραστήριου Δ.Σ. της Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών Καρδίτσας, ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, αποτελούν ... προφάσεις εν αμαρτίαις, κατά το κοινώς λεγόμενο: "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε....".

01 Karavidas Giorgos Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου, την 26η Φεβρουαρίου 2021, και εγκρίθηκε ομόφωνα σχέδιο ψηφίσματος κατά του αιτήματος της εταιρίας «ΑΗΒ Group» για αύξηση (υπερτριπλασιασμό!!) της απολήψιμης προς εμφιάλωση ποσότητας ύδατος από την πηγή «Γκούρα» της Τοπικής Κοινότητας Βατσουνιάς.

 Κατ’ αρχή, απαραίτητο να διευκρινίσω πως σκοπός της παρούσας παρέμβασής μου δεν είναι η στοχοποίηση ή δαιμονοποίηση οποιασδήποτε πραγματικά ωφέλιμης επενδυτικής προσπάθειας στον τόπο μας, που αντικείμενο έχει το φυσικό πλούτο της περιοχής. Έχει, ωστόσο, σημασία στις περιπτώσεις αυτές, όταν δηλαδή αντικείμενο της επενδυτικής και με σκοπό το ιδιωτικό κέρδος προσπάθειας είναι

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Η παλιά καλή φρουρά των Πατριωτών Αργιθεατών, όπως φαίνεται, δεν το... βάζει κάτω, επιμένει και αγωνίζεται για μια Σύγχρονη Ανθρώπινη Αργιθέα!

 Ο Ανθηριώτης Σπύρος Δ. Παπαδόπουλος με σημερινό άρθρο του σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα, πραγματεύεται τη φτώχεια, την εγκατάλειψη, τις στρεβλώσεις και άνιση μεταχείριση σε βάρος μειονεκτικών απομακρυσμένων ορεινών περιοχών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό, της Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας....

 Ο Σπύρος Δ Παπαδόπουλος, θήτευσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με Υπουργό τον Δημήτρη Γ. Σιούφα (2004-2007).

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 Συμπληρώθηκε ένα χρόνος (27/02/ 2020 - 27/02/2021) από την εμφάνιση της πανδημικής νόσου του κορονοϊού (Covid-19) στην πατρίδα μας.

 Στους Ιερούς Ναούς επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, οι πνευματικές ομιλίες μεταδίδονται από το διαδίκτυο χωρίς την παρουσία πιστών, η μετάδοση του Αγίου Φωτός έγινε με μέριμνα των πιστών Χριστιανών, τα Μοναστήρια δεν δέχονται προσκυνητές.

 Δημιουργήθηκε μια νέα πραγματικότητα, και κάποιοι ασχολούνται μόνο, με την χρήση της προστατευτικής μάσκας και το εμβόλιο έναντι της νόσου.

06 Alatiera sto Dimo Argitheas Η πολύ καλή παρέμβαση του Αιρετού της Αντιπολίτευσης Γιάννη Β. Μπαμπάτσικου - πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος της Ενότητας Αχελώου - για την κακοκαιρία και την ανεπαρκή αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Αργιθέας, τεκμηριώνεται από την αποκαλυπτική φωτογραφία, η οποία είναι αληθινή και αναμφισβήτητη (δεν πρόκειται για Fake news), όπου εργάτης του ορεινού Δήμου Αργιθέας ρίχνει αλάτι με ένα κυπελλάκι (ουσιαστικά: πασπαλίζει) σε δεκάδες χιλιόμετρα δρόμου...

 Η εικόνα αυτή δείχνει την ανοργανωσιά της "επιτελικής Καλλικρατικής" Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πιο δυσπρόσιτη και απόμακρη περιοχή της Θεσσαλίας...!

Του Κωνσταντίνου Αγόρη *

01 Agoris Konstantinos Οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και καλλιέργησε περαιτέρω η Ν.Δ. με τις επιλογές της (ανασφάλεια στους πολίτες, κρίση στην αγορά, περιορισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, κ.ά.) αποτελούν, αναμφίβολα, γόνιμο έδαφος για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων εμμονών που κουβαλά η δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Αποτελούν «εργαστήριο» δημιουργίας και εγκαθίδρυσης μιας «νέας κανονικότητας», όπως την επιθυμούν η κυβέρνηση και οι γνωστές ελίτ και την οποία θα πληρώσουν ακριβά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, η κοινωνία και η οικονομία.

 Η σημερινή διαχείριση των ΔΕΚΟ είναι ένα τυπικό και αποκαλυπτικό παράδειγμα της πολιτικής της Ν. Δ.

Γράφει ο Γιάννης Μπαμπάτσικος

 Πριν ξεκινήσει η επέλαση της «ΜΗΔΕΙΑΣ» η δημοτική αρχή μας διαβεβαίωνε ότι ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα θα δημιουργηθούν από την επερχόμενη κακοκαιρία και μάλιστα μέσω f/b με φόντο το χιονισμένο τοπίο ο κ. Δήμαρχος και στελέχη της παράταξής του αλληλοσυνχαίρονταν για αυτή την ετοιμότητά τους.

 Tέσσερες ολόκληρες μέρες μετά το τέλους του φαινομένου, είδαμε τους δημοτικούς δρόμους άβατους από πάγο τόσο σε οικισμούς όσο και σε μεμονωμένες κατοικίες. Το μόνο που είδαμε

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Η Περιφερειακή παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" με καίρια επερώτηση για το θέμα της οδικής απομόνωσης του ν. Καρδίτσας με την Ευρυτανία και Στερεά Ελλάδα (χωματόδρομος από Νεράιδα Καρδίτσας έως Μαυρομμάτα Ευρυτανίας- 8χλμ περίπου), κατάφερε να αποκαλύψει τις αντιφάσεις και απραξία της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας, σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο ως Παράταξη της Αντιπολίτευσης και καλύπτοντας το σοβαρό κενό που υπάρχει από την υπολειτουργία - αφωνία της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Π.Σ.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

05 Xionia Argyri Η πρόσφατη κακοκαιρία, που ονομάτισαν βαρύγδουπα... οι Μετεωρολόγοι...

 "Μήδεια":

 Ήλθε.... σάρωσε Υποδομές, πάγωσε τα Βόρεια πλούσια Προάστια Αττικής και τα νησιά των Σποράδων - επί 24ωρα χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό και πήρε - δυστυχώς - ζωές ανήμπορων ανθρώπων (3 νεκροί).

 |. Ανέδειξε, παρότι δεν ήταν πρωτόγνωρο το φαινόμενο, τις αδυναμίες του Υπερσυγκεντρωτικού Ελληνικού Κράτους, τον εφησυχασμό των Δήμων και Περιφερειών, τη μη προβλεπτικότητα και μη έγκαιρο σχεδιασμό τους.

Γράφει η Λία Ρογγανάκη

06 Roganaki Lia Η ζωή έχει γυρίσματα. Χαρές, λύπες, απογοητεύσεις, ξανά χαρές και για κάποιους σε κάποια στροφή κρύβει έναν εφιάλτη, μια αέναη μάχη. Παιδικός καρκίνος…… Όταν πας να το προφέρεις σου ακούγεται τόσο οξύμωρο, δύο λέξεις που θα έπρεπε να αποκλείονται στην ίδια φράση.

 Η εικόνα ενός παιδιού με μία μπαντάνα στο κεφάλι, χωρίς μαλλιά, σε κάνει να θέλεις να ουρλιάξεις, είναι τόσο σκληρή και αφύσικη. Δεν ταιριάζουν τέτοιες εικόνες στα παιδιά, θα έπρεπε να αφορούν μόνο τους ενήλικες. «Όπως όμως δε μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τη ζωή, με τον ίδιο τρόπο δε μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά από το θάνατο…».

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα