25 - 09 - 2017
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

06 37294739491Το πρώτο βήμα για την σύνταξη της Μελέτης για την αναστήλωση του Θεογέφυρου των Βαλκανίων, της θρυλικής ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ στον Αχελώο έγινε με την άφιξη στις 6-9-2017 στις Πηγές Άρτας δύο διπλωματούχων μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους και παραμείνουν για τρείς ημέρες στις Πηγές για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών στα υπολείμματα της Γέφυρας Κοράκου.

Είναι ένα μεγάλο βήμα, κοντά στα άλλα, μετά την 1η Επιστημονική Ημερίδα της 23-8-2010 και τις χρόνιες προσπάθειες της Διαπεριφερειακής Επιτροπής Φορέων, αλλά και απλών ανθρώπων, ώστε να ευοδωθούν αυτές οι προσπάθειες.

00 Logo Adelfotitas

Με επιστολή της η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών ζητά από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που ενώνει τους Νομούς Καρδίτσας και Ευρυτανίας στην περιοχή των Αγράφων. Μιλάμε για 6 χλμ.(περίπου) από τα Ρόγκια Βραγκιανών, Καρδίτσας μέχρι τα κέδρα Ευρυτανίας.

Στην ίδια επιστολή η Αδελφότητα υπενθυμίζει παλαιότερες υποσχέσεις για την “ασφαλή” οδική σύνδεση των δύο νομών στην περιοχή αυτή.

08 OIKOLOGIKIΤα παιδιά βρέθηκαν στο επίκεντρο των παράλληλων εκδηλώσεων με τις οποίες συνεχίστηκε, το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, στο άλσος Παυσιλύπου, η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής). Η Γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας.

05 Kostas EvaggelouO δρ ΚΩΣΤΑΣ Ιω. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Μοριακός Βιολόγος, Ιατρός Παθολογοανατόμος με πλούσιο ερευνητικό, διδακτικό και διαγνωστικό έργο [στους πρώτους, με ίσης βαρύτητας συμβολή, συγγραφείς- συμμετέχει στην Ερευνητική Ομάδα που ανεκάλυψε το νέο μηχανισμό δημιουργίας των πολυπλοειδικών (πολυπύρηνων) γιγαντοκυττάρων, με τη συμβολή της Ιατρικής Σχολής και ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατανόηση και θεραπεία των κοκκιωματωδών νόσων του ανθρώπου] - εκλέχθηκε Τακτικός Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, όντας σε ηλικία 42 ετών ο νεότερος εν ενεργεία και από τους νεότερους απευθείας τακτικούς καθηγητές σε Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου της Ελλάδος αλλά και σε Πανεπιστήμιο της Ευρώπης.

07 GIORTIΔυναμικά συνεχίζεται η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που διοργανώνει, στο άλσος Παυσιλύπου, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας.

06 oikologikiΣτην Καρδίτσα χτυπά αυτές τις ημέρες η καρδιά της οικολογίας καθώς συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία η 17η Οικολογική Γιορτή που διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η Γιορτή, που αφιερώνεται στις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας, γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img150.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα