Ela na paiksoume

Koumpouriana

09 - 12 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Πρόσκληση

Sfragida Σας προσκαλούμε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Π.Ο.Α.Σ. την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 και ώρα 11:00 π.μ., στην Τοπική Κοινότητα Πετρίλου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται στο σχολείο στο συνοικισμό «ΜΑΓΕΙΡΟ», ύστερα από την σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ. και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος καταστατικού και όσα προβλέπονται στο Άρθρο 9. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Τακτική Γ.Σ. επαναλαμβάνεται με την ίδια ημερήσια διάταξη, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, μία εβδομάδα αργότερα και είναι σε απαρτία με οποιοδήποτε αριθμό προσερχόμενων αντιπροσώπων, δηλαδή την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 και ώρα 11:00 π.μ.

Πρόσκληση

Sfragida Σας προσκαλούμε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Π.Ο.Α.Σ. την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 και ώρα 11:00 π.μ, στην Τοπική Κοινότητα Πετρίλου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται στο σχολείο στο συνοικισμό «ΜΑΓΕΙΡΟ», ύστερα από την σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ. και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος καταστατικού και όσα προβλέπονται στο Άρθρο 9. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Τακτική Γ.Σ. επαναλαμβάνεται με την ίδια ημερήσια διάταξη, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, μία εβδομάδα αργότερα και είναι σε απαρτία με οποιοδήποτε αριθμό προσερχόμενων αντιπροσώπων, δηλαδή την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ώρα 11:00 π.μ.

002 24o Antamoma Ένα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων έλαβε χώρα στην Αργιθέα και συγκεκριμένα στη Δυτική πλευρά αυτής, το οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων. Από τις 27 Ιουλίου 2023 η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΑΣ φιλοξένησε νέες και νέους από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Φάρσαλα, Καρδίτσα, στην όμορφη Αργιθέα, με σκοπό να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής τους, να γνωριστούν μεταξύ τους, αλλά και να μεταφέρουν και σε φίλους τους την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Η νεολαία μας φιλοξενήθηκε φέτος στο Ανθηρό, έδρα του Δήμου Αργιθέας, τόσο σε σπίτια Αργιθεατών, αλλά και στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου και στο Δημοτικό Σχολείο Κατουσίου. Η 5η Συνάντηση Νεολαίας της ΠΟΑΣ είχε ένα γεμάτο τριήμερο με παράλληλες εκδηλώσεις. Στην διάρκεια αυτού τα παιδιά που μετείχαν ξεναγήθηκαν σε ιστορικά σημεία της περιοχής, όπως στο ομώνυμο χωριό Αργιθέα, καθώς και στα χωριά Καληκώμη και Ελληνικά, όπου και οι συμπατριώτες μας Μενέλαος Παπαδημητρίου και Νίκος Γούλας μίλησαν για την ιστορία του τόπου και

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

002 24o Antamoma 1η Μέρα | Πέμπτη 27/7

- Συνάντηση στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας (Τέρμα Καρδίτσης) στις 10:00 π.μ.

- Στάση στην Καρδίτσα στο Παυσίλυπο, στο σημείο όπου κάνουν στάση τα λεωφορεία.

- Στάση στο Κνίσοβο, όπου θα πραγματοποιηθεί γεύμα και συζήτηση σχετικά με τα ευρήματα του Βασιλείου του Αργίθεου.

- Επόμενη στάση το χωριό του Ανθηρού για τακτοποίηση στους χώρους διαμονής και χαλάρωση.

- Επίσκεψη στο Κατούσι και παρακολούθηση παρασκευής μπακλαβά από ντόπιους.

001 Prosklisi antamomatos

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς να παρευρεθείτε στο 24ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα, την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση των Αργιθεατών, το οποίο διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων (Π.Ο.Α.Σ.) και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στους Αγίους Αναργύρους στο Λαγκάδι Ανθηρού.

Ώρα έναρξης 11:30

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

της πράξης: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ»

Sfragida Ο Δικαιούχος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ διακηρύττει ότι σύμφωνα με την 10/30-06-2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την με αριθμό πρωτοκόλλου 140/05-07-2023 διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού, με ημερομηνία διενέργειας την 16-07-2023 και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα του της ΠΟΑΣ (Ανθηρό Αργιθέας, γραφεία ΠΟΑΣ, Αγίους Αναργύρους), θα διεξαχθεί Συνοπτικός Διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον Η κατακύρωση θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής και ποιότητας ή επιπρόσθετης της αιτούμενης παροχής υπηρεσίας ή προμήθειας, δηλαδή θα συνεκτιμηθεί η

Sfragida Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων συνεδρίασε στις 28-05-2023 στα γραφεία του Συλλόγου Αργιθεατών Μαγνησίας και ομόφωνα των παριστάμενων μελών αποφάσισε τα κάτωθι:

 1) Μετά από διαλογική συζήτηση και διαβούλευση του ΔΣ και με άλλα μέλη της ΠΟΑΣ έκρινε ότι λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών στις 25-6-2023, η πραγματοποίηση του Ανταμώματος αμέσως την επόμενη εβδομάδα δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με όρους και συνθήκες που θα το καταστήσουν επιτυχημένο, καθώς η για δεύτερη συνεχή Κυριακή μετακίνηση των Αργιθεατών προς την Αργιθέα λόγω των οικονομικών συνθηκών δεν θα είναι εύκολη. Κατά συνέπεια ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Αντάμωμα την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου 2023, στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου, δίνοντας ραντεβού εκεί για την επόμενη χρονιά.

 

001 Efxes gia to Pasxa

Το ΔΣ της ΠΟΑΣ εύχεται σε όλους τους Απανταχού Αργιθεάτες και τις οικογένειες αυτών, καθώς και σε όλο τον κόσμο,

Καλή Ανάσταση!

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!

Για το ΔΣ της ΠΟΑΣ

Η πρόεδρος

Νανά Μαυραντζά

  

008 Margaritis Lampros Η Αργιθέα θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του άξιου τέκνου της, ομότιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Μαργαρίτη.

 Γεννημένος το 1954 στα Βραγγιανά Αργιθέας, υπηρέτησε με πάθος την νομική επιστήμη, ως καθηγητής του ΑΠΘ και της Εθνικής Σχολής Δικαστών και ως μαχόμενος δικηγόρος. Πολυγραφότατος αποτέλεσε και θα εξακολουθεί να αποτελεί με το έργο του, σημείο αναφοράς στο Ποινικό Δίκαιο, Ουσιαστικό και Δικονομικό.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος συμπατριώτη μας.

Η πρόεδρος

Νανά Μαυραντζά

Sfragida   Αγαπητά μέλη της ΠΟΑΣ

 Το Αγκαθάκι είναι αιολικό πάρκο με 3 Α/Γ σε συνέχεια προς το βορρά του υπό κατασκευή αιολικού της ΔΕΗ στον Τύμπανο. Η διαβούλευση της ΜΠΕ είχε βγει τον Νοέμβριο 2021 και ήταν από τα πρώτα ενώ  μετά ακολούθησαν και τα υπόλοιπα στην Καράβα κλπ. Σας επισυνάπτουμε το Δ11 που είχαμε υποβάλει και περιγράφει αναλυτικά περί τίνος πρόκειται.

 Παρότι η ΠΟΑΣ και αρκετοί σύλλογοι Αργιθεατών, ο Δήμος Αργιθέας, φορείς και πολίτες άσκησαν τις αντιρρήσεις τους κατά της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, στις 8/9/22 έχει εκδοθεί η ΆΕΠΟ Άδεια Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και μπορούμε εντός 60 ημερών να την προσβάλουμε στο ΣτΕ. Σας επισυνάπτουμε την

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα