Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

01 Eksofilo vivliou «Το Σύγχρονο διοικητικό σύστημα στην Ελλάδα» προσφέρει μια γενική εισαγωγή στο ελληνικό διοικητικό σύστημα σήμερα. Οι συγγραφείς εξετάζουν τη δημόσια διοίκηση από νομική, συγκριτική, ιστορική και διοικητική επιστημονική σκοπιά, περιγράφοντας και ερμηνεύοντας τις ιστορικές τάσεις και τις σύγχρονες εξελίξεις στο διοικητικό σύστημα.

 Το εγχειρίδιο καλύπτει το βιβλιογραφικό κενό 10 ετών σχετικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό διοικητικό σύστημα.

 Οι συντελεστές του τόμου χαρτογραφούν και αναλύουν σχέσεις μεταξύ των πολιτικοδιοικητικών θεσμών, την τελευταία δεκαετία, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η δημόσια διοίκηση με
αποκορύφωμα τις νέες περιστάσεις, που δημιούργησε η πανδημία Covid-19.

Ενδεικτικά στο βιβλίο εξετάζονται σύγχρονες μορφές αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στο Νέο Δημόσιο Μάνατζμεντ και τις αποκρατικοποιήσεις, η ανθεκτικότητα των μεταρρυθμίσεων και φυσικά οι σχέσεις της δημόσιας διοίκησης με την πολιτική εξουσία δεδομένου πως το διοικητικό σύστημα αλληλεπιδρά - εξ ορισμού - με άλλα συστήματα, όπως το πολιτικό, το οικονομικό, το πολιτισμικό.

 Πρόκειται για την πλέον ενημερωμένη και πιο πρόσφατη έκδοση για σπουδαστές και επαγγελματίες που επιθυμούν να ενημερωθούν ή ασχολούνται με τη Δημόσια Διοίκηση.

Βιβλίο Το σύγχρονο διοικητικό σύστημα στην Ελλάδα
ISBN:13978-618-5497-06-4

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: Φεβρουάριος 2021

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ:440

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:17 × 24

 Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

02 Ntalakou Βασιλική Νταλάκου

 Η Βασιλική Νταλάκου διδάσκει μαθήματα Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Πολιτικής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συμβάλλει στον ακαδημαϊκό συντονισμό τους.

 Είναι διδάκτορας Επιστημών του Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νομική Συνεργάτις στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συν-συγγραφέας των βιβλίων Ανάλυση Δημόσιας Πολιτικής (Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2016) και Εισαγωγή στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πάτρα 2008).

  

03 Sotiropoulos Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος

 Ο Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο LSE και στο Yale.

 Έχει διατελέσει Research Fellow στα Πανεπιστήμια LSE, Oxford, Harvard, Princeton και Sciences Po (Παρίσι).

 Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Τufts και Instituto Juan March (Μαδρίτη).

Πρόσφατα συνεπιμελήθηκε με τον Kevin Featherstone το Oxford Hand-book of Modern Greek Politics (Oxford University Press, Οξφόρδη 2020).

Πηγή: Εκδόσεις εαπ

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_132.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα