Ela na paiksoume

Koumpouriana

24 - 05 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

017 Simfono 2040 Πραγματοποιήθηκε στις 18/5/2022 ανοικτή δημόσια διαδικτυακή ολοκλήρωση της πεντάμηνης προσπάθειας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής για να συνθέσει την πρόταση της Αττικής Υπαίθρου για το ΝΕΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ 2040, όπως έδωσε την ευκαιρία η Ευρ. Επιτροπή με την διακήρυξη της 20/12/2021.

 Προηγήθηκε η διαβούλευση και σύνθεση του «ΟΡΑΜΑ 2040» που υποβλήθηκε στην ΕΕ στις 31/1/2021, παραδόθηκε στον Υπουργό ΑΑΤ στις 8/2/2021, εκτέθηκε στις Βρυξέλλες στις 24-25/3/2021 και παρουσιάσθηκε δημόσια στις 14/4/2021.

 Από τις 20/12/2021 έως 19/5/2022 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε δέκα οκτώ (18) ανοικτές προδημοσιευμένες δημόσιες συζητήσεις διαδικτυακές συζητήσεις για το «ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ 2040 Αττικής Υπαίθρου».

Από την περιοδεία των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Δυτική Ελλάδα

01 Logo Μια πλήρη εικόνα για τα προβλήματα της περιοχής διαμόρφωσαν οι συν-εκπρόσωποι του νέου κόμματος των Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος και Βασιλική Γραμματικογιάννη κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στη Δυτική Ελλάδα. Τόνισαν την αντίθεσή τους στην εκτροπή του Αχελώου και μίλησαν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

 Στο Αγρίνιο είχαν μια εκτενή ενημέρωση από τον πρώην δήμαρχο Θεστιαίων, Δημήτρη Τραπεζιώτη, και υποψήφιο με προοπτική νίκης για τον Δήμο, πάνω στα προβλήματα της περιοχής, το κατεστραμμένο οδικό αλλά και το αρδευτικό δίκτυο, τη Λίμνη Τριχωνίδα, την ανάγκη ανάπτυξης οικοτουριστικών δραστηριοτήτων, την ανάγκη δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου, την ανάπτυξη της ανακύκλωσης κ.ά. Εξέφρασε έντονο προβληματισμό για το αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου Αγρινίου για την Τριχωνίδα.

Γράφει η Μαριάννα Αποστόλου*

011 Krinitsa 20 5 2022 Η Κρηνίτσα, αυτός ο επίγειος παράδεισος, στις 21 Μαίου γιορτάζει τιμώντας τους Αγίους, Κωνσταντίνο και Ελένη, ισαποστόλους προστάτες του χωριού. Ο Μέγας Κωνσταντίνος απέκτησε τον τίτλο αυτό διότι υπήρξε Μεγάλος σε έργα μεγάλα σχετικά με τον Χριστιανισμό, όπως στερέωσης του Χριστιανισμού, ενίσχυσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποκατάστασης της εσωτερικής της ενότητας, τιμής των αγίων Μαρτύρων, ανέγερσης ναών, σύγκλησης Συνόδων... και μαζί του μεγαλύνεται η Αγία Ελένη, μητέρα του, παιδαγωγός, συμβοηθός, και συντελεστής στα θεία έργα, στη φιλανθρωπία, στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού και ανάδειξη των Αγίων Τόπων, στη στήριξη των πιστών, στον εκχριστιανισμό των απίστων...

 Το Δ. Σ. του συλλόγου μετά από δύο χρόνια έργων από απόσταση (Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά,

001 Koutromanos Xristos Με επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου κ. Καραμπέκου Μαρία, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κουτρομάνος Χρήστος, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία».

 Στην Επιστολή αναφέρονται τα εξής:

    Κυρία πρόεδρε

 Με την παρούσα επιθυμώ να δηλώσω την αποχώρηση μου από τη δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» και την απόφασή μου να παραμείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

022 Ag konstantinos Aetoxoriou Στο όμορφο οικισμό: Αετοχώρι Στεφανιάδας της Ανατ. Αργιθέας σήμερα των Αγίων: Κωνσταντίνου και Ελένης, στο φανταστικό ηλιόλουστο τοπίο της φυσικής Λίμνης, ανάμεσα στα άγρια φαράγγια, υπό την σκέπη των Ιερών Μονών: Σπηλιώτισσας και Κώστη, ξορκίστηκε η μελαγχολία της πανδημίας, οι φόβοι του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης, ….πατήθηκε ο θάνατος, τα απανωτά πένθη και ο θρήνος που λύγισαν οικογένειες, με τον άδικο και αδόκητο χαμό αγαπημένων προσώπων… γίνεται από το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, πανηγύρι με τοπικά όργανα, αργιθεάτικους χορούς, γευστικά εδέσματα (ψητό αρνάκι), πλαστό, τσαλαφούτι!

01 Logo Περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα πραγματοποίησαν οι Πράσινοι, με σταθμούς στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Πάτρα.

 Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του νέου κόμματος των Πράσινων είναι οι συνεκπρόσωποι Βασιλική Γραμματικογιάννη, δημοσιογράφος και Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής.

 Την Πέμπτη 19.5.2022, στις 12:00 έδωσαν  συνέντευξη Τύπου στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αγρινίου και πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Παπαναστασίου και φορείς της πόλης, ενώ επισκέφτηκαν και τη λίμνη Τριχωνίδα.

 Στο Μεσολόγγι επισκέφτηκαν τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & Προστατευόμενων

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 Την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, Πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Ιωάννου Ρώσσου του Ομολογητού, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης - Αττικής, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 Παραμονή εορτής - Πέμπτη 26 Μαΐου

   * 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

 Κυριώνυμος ημέρα - Παρασκευή 27 Μαΐου

    * 07:15 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Κτίτορος και πνευματικού της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου π. Μελετίου Στάθη.

Αναδημοσίευση από ΕΡΤ NEWS

001 Agrafa stin ERT Τα Άγραφα είναι ένας ξεχωριστός εναλλακτικός προορισμός. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Καρδαμπίκη, είναι ένας τόπος γεμάτος παρθένες διαδρομές και από τα τελευταία προπύργια των βέρων φυσιολατρών, ωστόσο, το βασικό πρόβλημα είναι οι υποδομές. Οι κάτοικοι ζητούν να γίνουν δρόμοι άμεσα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, για να μένουν οι νέοι στην περιοχή και να μην αναγκάζονται να φύγουν για να βρουν δουλειά.

 Δεν ξέρουμε αν όντως τα Άγραφα πήραν το όνομά τους από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όταν λόγω θέσης και χαρακτήρα των κατοίκων, η είσπραξη των φόρων ήταν αδύνατη, με αποτέλεσμα η περιοχή να

02 Tsiaras Konstantinos

 Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του εορτή, στο πολιτικό του γραφείο επί της οδού Νικηταρά 62, στην Καρδίτσα, από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

09 Kotsos Giorgos Πριν ένα περίπου αιώνα ένας ολόκληρος λαός ξεριζώθηκε από τα εδάφη του με απάνθρωπες πρακτικές που χρησιμοποίησαν Νεότουρκοι και Κεμαλικοί σε έναν πόλεμο εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

 Ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν ξεχνά. Κανείς δεν ξεχνά. Τιμούμε την συμβολή τους στην αναδιάρθρωση του Ελληνικού Κράτους μετά τον βίαιο, μαζικό και φονικό ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες.

 Η σημερινή επέτειος πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη στιγμή για τις σχέσεις μας με την Τουρκία και την ιστορία να επαναλαμβάνεται απέναντι στον Ουκρανικό λαό.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_278.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα