Ela na paiksoume

Koumpouriana

24 - 10 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος
78 Emvoliasmoi Η Εκκλησία συνδράμει έμπρακτα την πολιτεία, στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημικής νόσου του κορονοϊού (Covid -19).

 Για τον σκοπό αυτό, στο προαύλιο του Πανηγυρίζοντος Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας - Αττικής, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποιούσε δωρεάν rapid test (Covid-19) σε όποιον πολίτη το επιθυμούσε.

 Στον ανωτέρω Ιερό Ναό τίθενται σε προσκύνηση και Ευλογία των πιστών, Ιερά Λείψανα Των Αγίων Αναργύρων, της Τιμίας Χειρός του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και απότμημα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος, μέχρι και την Τρίτη 26 Οκτωβρίου - ώρα 18:30.

Δελτίο τύπου Πανθεσσαλικής Στέγης

16 Papadiamantis Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 η εκδήλωση τιμής στον Κορυφαίο Σκιαθίτη Λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στην ομώνυμη πλατεία της Αθήνας με φορέα διοργάνωσης την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη».

 Η Εκδήλωση ξεκίνησε με αρτοκλασία στον Ι. Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου(Παναγίτσα) και μετά το καλωσόρισμα από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Π.Σ. κα Ηλέκτρα Αντωνοπούλου- Πανάγου ακολούθησε το Κύριο μέρος στην Ομώνυμη πλατεία όπου βρίσκεται η προτομή του Αείμνηστου Λογοτέχνη.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

23 Mpoultoza Μέσα στην απογοήτευση, την καταχνιά, το ζοφερό κλίμα των αλλεπάλληλων κρίσεων, η ελπίδα και αισιοδοξία επιμένουν να μένουν ενεργές στην ορεινή Πατρίδα, την απόμακρη πλην όμως όμορφη και αειφορική Αργιθέα των κοινοτήτων!

 Δύο αξιόπιστες, με επάρκεια και εμπειρία, εταιρείες εργάζονται για την Ασφαλτόστρωση της βασικής Επαρχιακής οδού 9:

 Από Διασταύρωση Ι.Μ. Σπηλιώτισσας έως Λίμνη Στεφανιάδας και έως Αετοχώρι.

 * Η "Χρ.Κατσιάβας και ΣΙΑ "και η "ΤΕΚ ΑΕ" με πιστώσεις ΠΔΕ Υπ. Υποδομών, άνω των 7.000.000€ συνολικά,

01 D SioufasΣιούφας Δημήτρης

Γράφει ο Κώστας Παπαχρήστος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας έκανε δεκτή την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής και αποφάσισε τη μετονομασία της πλατείας Ακαδημίας σε «πλατεία Δημητρίου Σιούφα».

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

77 Leipsana Agion Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας - Αττικής, τίθενται σε προσκύνηση και Ευλογία των πιστών, Ιερά Λείψανα Των Αγίων Αναργύρων, της Τιμίας Χειρός του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και απότμημα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος, από την Τρίτη 19 / 10 / 2021 έως και την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 18:30.

 Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, έχει ως εξής:

 * Τετάρτη 20 Οκτωβρίου Ώρα 17:30 - Μεθέορτος Εσπερινός, Ιερά Παράκληση & Χαιρετισμοί προς την Αγία Ματρώνα την Χιοπολίτιδα.

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

01 Mixailidis Dimitris Άμεσα μέτρα για να γίνει βιώσιμη η αγορά του αρνιού βρήκαμε να προτείνει ο κ. Νίκος Κορδαλής (http://provio-kordalis.gr) στο τεύχος 97, Οκτ 2021, ISSN 2241-4495, σελ 36 & 38 του μηνιαίου περιοδικού MeatNews.

 Ανάμεσα στις 68 σελίδες του MeatNews ο Αρχισυντάκτης κ. Γιώργος Κατερίνης (210 8210028) επισημαίνει ο κ. Ν. Κορδαλής «Πτώση 40% στην κατανάλωση μετρά ο κ Νίκος Κορδαλής, ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας στην αγορά του πρόβειου και του αρνίσιου κρέατος. Η υπερβολική αύξηση τιμής κάνει την αγορά μη βιώσιμη, όπως λέει, και ζητά μια σειρά άμεσα μέτρα, όπως τη μείωση του ΦΠΑ στο 6%, ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να βάλει στο καθημερινό του τραπέζι το ελληνικό πρόβειο κρέας».

Papakostas D Επιστολή προς τον φίλο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καρδίτσας Σπύρο Λάππα για παρέμβαση του στην Βουλή των Ελλήνων και αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Επικρατείας για την πολυετή ολιγωρία της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας επί 9 χρόνια από τη δέσμευση το 2012 ενώπιον της Επιτροπής Βουλής Ορεινών περιοχών (κανάλι τηλεοπτικό Βουλής) του τότε Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, και τους κινδύνους που υπάρχουν για τους μικρούς μαθητές που μετακινούνται καθημερινά σε χωματόδρομο κάκιστης βατότητας (από Σταυροπήκι Ρογκίων σε σχολεία Ραπτόπουλου Αγράφων Ευρυτανίας) και βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους....

03 Kouroumplis SYRIZA Στο 11ο Διεθνές Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με θέμα «Δημογραφική Πρόκληση-Ο ρόλος των Πολύτεκνων Οικογενειών και το Μέλλον της Ευρώπης» απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η Συνομοσπονδία επί 70 χρόνια παρεμβαίνει με τις πρωτοβουλίες της διαρκώς, στο ζήτημα της οικογένειας. «Η οικογένεια για εμάς τους Έλληνες, υπήρξε πάντα ένα μικρό κοινωνικό κράτος, ένα μοντέλο κοινωνικής πρόνοιας, που εξέπεμπε αλληλεγγύη και παρενέβαινε ιδιαίτερα στις δυσκολίες των στενών και των ευρύτερων μελών της. Αυτό συνέβαλε στην κοινωνική συνοχή της οικογένειας», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και τόνισε την πολύ σημαντική συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας σε όλη αυτή την προσπάθεια συνοχής και ανάπτυξης της χώρας.

01 Diktio Dimon Perioxis Pindou 1 Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στα πλαίσια υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν οι δυνατότητες Ανάπτυξης Κοινών Δράσεων μεταξύ των Μελών του Δικτύου και της Πολυτεχνικής Σχολής, για την Χρηματοδότηση Έργων από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Κονδύλια.

 Εκ μέρους της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ παραβρέθηκαν ο κοσμήτορας κ. Υάκινθος Κυριάκος, ο πρώην κοσμήτορας και συντονιστής των Δικτύων κ. Κατσιφαράκης Κων/νος και οι καθηγητές Μάλλιος Ζήσης,

01 Yper pesonton stous agones Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας/ΠΕ Καρδίτσας και τη στήριξη του ΝΠΔΔ «Αθλητισμός - Πολιτισμός - Νεότητα» του Δήμου Μουζακίου διοργανώθηκε και φέτος από το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» η εκδήλωση-επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

 Από δεκαετίας και πλέον η εκδήλωση έχει καθιερωθεί να διοργανώνεται την πρώτη μετά τις 15 Οκτωβρίου Κυριακή εκάστου έτους, στον οικισμό Πλατάνια Οξυάς, γενέτειρα του Απόστολου Καραβίδα, πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940-41, και φέτος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 17 Οκτωβρίου.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα