Ela na paiksoume

Koumpouriana

25 - 09 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 280 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Metafora fterou anemogennitrias Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 26/9/2022μέχρι την Παρασκευή 21/10/2022 που αφορούν στη διέλευση βαρέων οχημάτων, από το επαρχιακό και λοιπό οδικό δίκτυο εδαφικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

 Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν από την ανατολή έως τη Δύση του Ηλίου, εκτός των ημερών Σάββατου, Κυριακής και λοιπών αργιών. Συγκεκριμένα:

 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:

 Α) Από τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας του Α.Τ. Μουζακίου στην Επαρχιακή Οδό Μουζακίου Γόμφων έως τον εργοταξιακό χώρο της ΤΕΡΝΑ στο Μουζάκι.

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

041 Kathigoumenos Aleksios Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής & Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής Νέας Πεντέλης Αττικής (Δήμος Πεντέλης), την Παρασκευή (έως 02:15 Σαββάτου) 23 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Οδηγήτριας.

 Της Ιεράς Αγρυπνίας ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος.

 Ο Γέροντας Αλέξιος απευθυνόμενος στους προσκυνητές, μεταξύ άλλον ανέφερε:

Ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους
της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων
στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
8 Οκτωβρίου 2022 - 29 Απριλίου 2023
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

048 Theatropaixnidismata H Πολιτιστική Εταιρεία Cherry Tree production & creation σε συνεργασία με την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ επιβιβάζονται από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Σάββατο στις 11:00 π.μ. στο Θεατρικό Βαγόνι και προσκαλούν τους μικρούς θεατές στο παιδικό θεατρικό εργαστήριο «Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι».

 Στον μαγικό χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θέατρου ξεκινάμε για ταξίδια στον χρόνο και τη

052 Ioannis Kapodistrias Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμου και το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Σπουδών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη & Δρ Α. Σαμαρά- Κρίσπη, καθώς και με την υποστήριξη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου και τη συμμετοχή του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, πραγματοποιεί παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Ιωάννης Καποδίστριας. Διεθνείς Θεσμικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις (1800-1831)».

 Ο τόμος εκδόθηκε με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ η παρουσίασή του πραγματοποιείται στην επέτειο της δολοφονίας του Κυβερνήτη στο Ναύπλιο, στις 27 Σεπτεμβρίου 1831.

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με την Υφυπουργού Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη

 Στο Υπουργείο Τουρισμού βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός όπου πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη.

 Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάπτυξη και η στήριξη του ορεινού τουρισμού όπου ο κ. Κωτσός τόνισε στην κα Ζαχαράκη πως ενώ το καλοκαίρι του 2022 έχει καταγράψει ιστορικό ρεκόρ για τον τουρισμό της πατρίδας μας, υπάρχουν άλλες μορφές τουρισμού και άλλα μέρη τα οποία δεν έχουν την επιθυμητή ανάπτυξη. Επιπλέον, σημείωσε πως προκειμένου να

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Ιστορική η σημερινή συνάντηση στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων - στην Καρδίτσα, του Βραγκιανίτη πατριώτη Γιατρού / Μαιευτήρα χειρουργού - Γυναικολόγου ΕΣ - Αγρότη Ζωοτρόφου, όπως υπογράφει τα τελευταία χρόνια: Φάνη Στάθη, πρωτότοκου γιου του αείμνηστου Χριστόδουλου και μακαριστής Τερψιχόρης, που από 2020 έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο ανακαινισμένο πατρικό σπίτι του στα Θεσσαλικά Βραγκιανά - στο «Κάστρο» του όπως του

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Το δημογραφικό, το φάσμα της πληθυσμιακής συρρίκνωσης, αποτυπώνεται με σκληρό τρόπο στην απόφαση των αρμοδίων για αναστολή λειτουργίας (προσωρινό κλείσιμο) 22 δημοτικών και νηπιαγωγείων στον νομό Καρδίτσας - άλλος ένας δείκτης αρνητικός για τον κεντροβαρή παραγωγικό νομό που εξαιτίας των πολιτικών εγκατάλειψης από Πολιτεία κ Περιφέρεια Θεσσαλίας μένει ουραγός στην ανάπτυξη - υποδομές.

 Η άνιση μεταχείριση συνεχίζεται και διαχρονικά περιθωριοποιεί τον Τόπο.

 Τα τέσσερα(4) από τα 22 σχολεία είναι σε ορεινά χωριά της δύσβατης απόμακρης πατρίδας μας: Ανθηρού - Αργυρίου - Πετρωτού.

01 Logo Με στόχο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 συντονίζουν τον βηματισμό τους οι Πράσινοι Αυτοδιοικητικοί, συγκροτούν πανελλαδικό Δίκτυο και καλούν όλες τις ζωντανές οικολογικές, πράσινες, φιλοζωικές και εναλλακτικές δυνάμεις σε κοινή δράση. Παράλληλα, ένα χρόνο πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, προχωρούν συγκρότηση και στήριξη αυτόνομων πράσινων ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους, αλλά και παντού όπου υπάρχουν ενεργές παρατάξεις ή ομάδες πολιτών με οικολογικές θέσεις.

 Στη Διακήρυξη που προέκυψε μετά την πανελλαδική συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη στις 17.9.2022, 31 εκλεγμένοι σύμβουλοι ή πρόσωπα που έχουν θητεύσει σε αυτοδιοικητικές θέσεις εκτιμούν ότι:

Γράφει ο Δημήτριος Μιχαηλίδης

031 Nutri Στις 16/9/2022 είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου στο Βελλίδειο, μέσα στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Thessaloniki HELEXPO Forum με θέμα: Γεωργία και Αγροδιατροφή: προβλήματα, προκλήσεις, μέλλον.

 Με συντονίστρια την κα Πόπη Αστεριάδου (δημοσιογράφο), ακούσαμε τον κ Γεώργιο Στύλιο, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το «τι έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση» και την κα Ολυμπία Τελιοριδου, πρώην υφυπουργό ΑΑΤ για το ότι «όλα είναι χάλια στον αγροτικό τομέα σήμερα».

 Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η αναφορά του κ Μπάμπη Παπαϊωάννου (Υπεύθυνος Πολιτικής της Γεν. Δ/νσης EC-

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Με χαρά βλέπουμε στον τοπικό τύπο ότι ο ν. Καρδίτσας αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από κυβέρνηση - ανώτερα όργανα κόμματος ΝΔ - βουλευτές - περιφερειάρχη - προέδρους ΔΕΕΠ /ΝΟΔΕ ΝΔ και τοπικών οργανώσεων.

 • Περιοδεία του αρμόδιου Υφυπουργού Υποδομών Γ. Καραγιάννη, του Παύλου Μαρινάκη, του Δ Παπαγιαννίδη - στον νομό μας: πλην χωματόδρομων κοιλάδας Αχελώου, ορεινής Αργιθέας, Ιτάμου - Ρογκάκια και παραμεγδόβια χωριά.

 * Στα δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ ουδεμία αναφορά για τα χρόνια και επείγοντα αιτήματα της απομονωμένης απόμακρης ορεινής Καρδίτσας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0561.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα