Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 05 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 219 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

016 G S 2023 Στις 14-05-2023 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων με πλήρης απαρτία μελών.

 Τις εργασίες της Συνέλευσης συντόνισε το προεδρείο με πρόεδρο τον Θεοφάνη Τσιρογιάννη του Ηλία και γραμματέα την κα Ρίκα Καλαμπαλίκη.

 Μετά την παρουσίαση του Διοικητικού απολογισμού από την Πρόεδρο κ. Έλλη Τσιρογιάννη έγινε ο Οικονομικός απολογισμός από την κα Ιακωβάκη Κατερίνα γραμματέα της Εξελεγκτικής Επιτροπής η οποία τόνισε την διαφάνεια του Συλλόγου.

 Έδωσε συγχαρητήρια στην Πρόεδρο για την εποπτεία των Οικονομικών και στην ταμία για τη διαφάνεια την σειρά και την τάξη.

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

015 Tsirogianni Elli Το τόλμησε Ο Σύλλογος και το πέτυχε. Δεκάδες χορευτές και εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την πλατεία Παλαιού Δεσποτικού από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 7-5-2023. Πλημμύρισε η πλατεία από λεβέντικες κορμοστασιές και με πολύχρωμες φορεσιές.

 Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων να δημιουργήσει το 1ο Ανοιξιάτικο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Παραδοσιακού χορού δικαίωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου γιατί στέφθηκε με επιτυχία.

 Την άρτια οργάνωση την επιμέλεια και την παρουσίαση είχε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Έλλη Τσιρογιάννη.

001 Pano Syllogou Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών καλούν τα μέλη του Συλλόγου να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση, στις 14-5-2023 ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ.

 Η Γ. Σ. θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου, Βαλαωρίτου 16, Τρίκαλα, με θέματα:

1. Εκλογή Προεδρείου

2. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

3. Ανάγνωση Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής

4. Έγκριση Διοικητικού & Οικονομικού απολογισμού.

5. Έγκριση Προϋπολογισμού 2024

6. Προτάσεις

7. Διάφορα θέματα

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

Tsirogianni Elli 1 Αύριο 7 του Μάη όλοι οι δρόμοι των Τρικάλων οδηγούν στο 1ο Φεστιβάλ Ανοιξιάτικου Παραδοσιακού χορού, στην πλατεία παλαιού Δεσποτικού ώρα 6 το απόγευμα. Ο καιρός θα είναι σύμμαχός μας.

 Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εκφραστής του λαϊκού μας Πολιτισμού διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ με 7 Συλλόγους, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

 Οι χορευτές με τις γνήσιες Παραδοσιακές στολές τους τα τραγούδια τους και τους χορούς θα μας ταξιδέψουν στην Αργιθέα, στην Ήπειρο, στον Πόντο, στην Κρήτη, στη Μακεδονία, στον κάμπο με σήμα κατατεθέν την Γκαραγκούνα και θα απολαύσουμε και τους χορούς των Σαρακατσάνων.

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

007 Apogevmatino 19 3 2023 Η Άνοιξη η ωραιότερη εποχή, γιατί όλα αλλάζουν όψη, φύση και άνθρωποι γιατί είναι η εποχή της αισιοδοξίας και της δημιουργίας.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων είπε να δημιουργήσει το 1ο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού. Είναι ένα αντάμωμα των Συλλόγων που θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, με παραδοσιακές στολές από πολλές περιοχές της πατρίδας μας.

 Ο χορός μας φέρνει πίσω στις ρίζες μας, με την Πολιτισμική έννοια χορεύουμε και γράφουμε στη γη αυτά που θέλει να πει η ψυχή μας.

 Να διατηρήσουμε την Πολιτιστική κληρονομιά μας τους χορούς και τα τραγούδια της ιδιαίτερης ορεινής περιοχής της ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

013 Afisa paradosiakou xorou Στα Τρίκαλα 7 Μαΐου 2023 ημέρα Κυριακή και ώρα 6 το απόγευμα στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων.

 Πρωταρχικός σκοπός του Συλλόγου είναι η συνέχιση και ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς των Αργιθεατών.

 Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων γνωστός για την πολυετή δράση του συνεχίζει να διατηρεί με σταθερά βήματα τις παραδόσεις της ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

 Στο 1ο Φεστιβάλ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων θα συμμετέχουν 7 Σύλλογοι. Θα χορέψουν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

 Οι Σύλλογοι που συμμετέχουν είναι:

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη
Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

007 Apogevmatino 19 3 2023 Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως ημέρα που γιορτάζεται η πιο όμορφη τέχνη ‘’ο χορός’’, ο χορός συμβάλλει πολύπλευρα στον άνθρωπο και στη ζωή του. Ο χορός είναι μια καλλιτεχνική απόλαυση και διασκέδαση, παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας.

 Στη σημερινή εποχή πολλά τα οικονομικά προβλήματα της κάθε οικογένειας, ο χορός προσφέρει την καλύτερη διέξοδο. Ο χορός και το δημοτικό τραγούδι ενώνουν.

 Πιστεύω ότι ο χορός γενικά για όλους μας είναι χαρά, ενθουσιασμός, έκφραση και αστείρευτη πηγή ζωής. Το να μη χορεύει κάποιος είναι δυσάρεστο. Σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις που γίνονται στην Ελλάδα πανηγύρια, γάμοι, γιορτές, γλέντια και διασκεδάσεις ο χορός και το τραγούδι έχουν την πρώτη θέση.

 Ο χορός είναι ατόφια η ψυχή του λαού και η ανάσα του και όχι μόνο της ομαδικής ψυχής του, αλλά και της

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

012 Xoreftiko Στα Τρίκαλα 7 Μαΐου 2023 ημέρα Κυριακή και ώρα 6 μ.μ. στην Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων.

 Πρωταρχικός σκοπός του Συλλόγου είναι η συνέχιση και ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς των Αργιθεατών.

 Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων γνωστός για την πολυετή δράση συνεχίζει να διατηρεί με σταθερά βήματα της παραδόσεις της ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

 Στο 1ο Φεστιβάλ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων θα συμμετέχουν 7 Σύλλογοι. Θα χορέψουν χορούς από όλη την Ελλάδα.

 Οι Σύλλογοι που συμμετέχουν είναι:

Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T1_05.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα