Ela na paiksoume

Koumpouriana

08 - 02 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 533 guests και 2 members

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Λόγους ανωτέρας βίας (καιρικά φαινόμενα - κήρυξη περιοχών σε έκτακτη ανάγκη) επικαλείται η ανάδοχος εταιρία ΤΕΡΝΑ ΑΕ για παράταση χρόνου ολοκλήρωσης των αναγκαίων προβλεπόμενων εργασιών αποκατάστασης βλαβών λόγω Ιανού.

 * Η πίστωση των 143.000.000€ από την κυβέρνηση ΝΔ είναι πράγματι γενναία και ικανοποιητική.

 Η ανάθεση έγινε με πρωτοφανή ταχύτητα και τα πρώτα έργα που έχουν ήδη γίνει δείχνουν ποιότητα και τεχνική αρτιότητα.

του Φώτη Αλεξάκου*

001 Aleksakos Fotis Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΑΕ η φοροδιαφυγή στη χώρα μας αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. Ως αποτέλεσμα αυτής το έτος 2022, έξι στους δέκα δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 10.000 €.

 Όσον αφορά στο όριο για το food pass, το 87,59% των πολιτών δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 24.000 €.

 Οικογενειακό εισόδημα 24.000 € σημαίνει δύο εργαζόμενοι με μηνιάτικο 940 € ο καθένας.
 Αυτούς που αμείβονται με παραπάνω από 940 € τον μήνα η κυβέρνηση τους θεωρεί πλούσιους και δεν δικαιούνται το λεγόμενο food pass.

04 Logo Prasino k mov Τον άμεσο τερματισμό όλων των ερευνών και των σχεδίων εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα μας υποστηρίζει η συμμαχία Πράσινο & Μωβ. Πέρα από την πλήρη στήριξη στους τοπικούς αγώνες για τον τερματισμό των εξορύξεων, θα το θέσει ως βασικό ζήτημα και σε κάθε συζήτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή της σε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις επικείμενες εκλογές. Αυτό τόνισαν οι συν-επικεφαλής της συμμαχίας Δομήνικος Χρυσίδης και Βασιλική Γραμματικογιάννη σε διαδικτυακή συνάντηση με την Πρωτοβουλία Κρήτης Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων. Η συμμετοχή τους στη συνάντηση, αποτυπώνει συμβολικά τη βαρύτητα που δίνει η συμμαχία στο συγκεκριμένο μέτωπο.

 Οι συν-επικεφαλής του Πράσινο & Μωβ τόνισαν επίσης τη στήριξη της συμμαχίας στο αίτημα να ανακηρυχθεί θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή όλη η Ελληνική Τάφρος από το Ιόνιο μέχρι το Λιβυκό, λόγω της μεγάλης

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

009 O kaimos tou ksenitemenou "Στα ξένα είσαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος", θα μας πει με δάκρυα στα μάτια ο Κώστας - παιδί μιας φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας που έφυγε από 14 χρόνων για τα καράβια κι έπειτα για τον μακρινό Καναδά.

 Στους πρόποδες της οροσειράς των Αγράφων και πλάι στα ερείπια της προομηρικής πόλης «ΙΘΩΜΗ», στο πατρικό του σπίτι, μας περιμένει μαζί με την υπερήλικη μητέρα του, για να μας πει τη δική του 50χρονη ιστορία ζωής στο εξωτερικό και πώς βλέπει την Ελλάδα σήμερα.

Του Τάσου Τσιαπλέ,
 επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

001 Tsiaples Anastasios Οι χθεσινοί φονικοί σεισμοί στην γειτονική Τουρκία, όπως και ο καταστροφικός σεισμός 6,3 ρίχτερ στις 3/3/2021 που έγινε στην περιοχή ανάμεσα στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Λάρισας και Φαρκαδόνας και άλλοι σε όλη τη χώρα μας, ανέδειξαν πιο έντονα την ανάγκη της αντισεισμικής θωράκισης της Θεσσαλίας και όλης της χώρας μας.

 Η έξαρση του φαινομένου των σεισμών τα τελευταία χρόνια και οι καταστροφικές συνέπειές τους, αναδείχνουν τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ, προηγούμενα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ, για την ανεπαρκέστατη πολιτική και σ’ αυτόν τον τομέα.

 Ενώ η επιστήμη και η τεχνική έχουν προχωρήσει πολύ και μπορούν να συμβάλουν στην αντισεισμική προστασία

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

008 Mpoumpouria sti gastra Στα ορεινά της Ελλάδας, τη χειμωνιάτικη κυρίως περίοδο των γιορτών, οι νοικοκυρές φτιάχνουν πεντανόστιμα και παραδοσιακά φαγητά, ψημένα σε ξυλοκάρβουνα όπως σουφλιμάδες, λουκάνικα και μπουμπάρια.

 Τα μπουμπάρια, μοιάζουν πολύ με τα λουκάνικα και σερβίρονται τις κρύες μέρες του χειμώνα ως βασικό πιάτο ή μεζές για το τσίπουρο.

 Στη Φραγκίστα Ευρυτανίας, συναντήσαμε την κυρία Αλεξάνδρα που μας μαγειρεύει όπως παλιά, μπουμπάρια στη γάστρα και μας φτιάχνει παραδοσιακά λουκάνικα από το χοιρινό της...

4 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

02 Rogganaki Lia Ξέρεις κανένα δρόμο που να μην έχει έστω και μια στροφή; Τι περιμένεις; Να πηγαίνει η ζωή πάντα ευθεία; Κάθε άνθρωπος που ανασαίνει, ξημερώνει τις μέρες του και κάνει σχέδια. Έχει στο μυαλό του στόχους και όνειρα για το μέλλον. Και εκεί σε μια απότομη στροφή ξαφνικά τρακάρεις με τον καρκίνο.

 Η λέξη καρκίνος φοβίζει κάθε άνθρωπο. Είναι η διάγνωση που οι ασθενείς μου φοβούνται περισσότερο από κάθε άλλο καθώς την συνδέουν με την κακή πρόγνωση την απώλεια την δύσκολη και επίπονη θεραπεία και το κυριότερο με την λέξη θάνατος. Παραβλέπουν όμως ότι οι νεότερες θεραπείες βοηθούν χιλιάδες καρκινοπαθείς να επιβιώσουν, μετατρέποντας «την επάρατη νόσο» απλά σε μια δυσάρεστη εμπειρία.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τύπου προς ολοκλήρωση βαίνει το Αιολικό Πάρκο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ (θυγατρική του ομίλου) που κατασκεύασε η ΙΝΡΑΚΑΤ ΑΕ με τάχιστους ρυθμούς.

 ^ Μεγάλες ανεμογεννήτριες στους αυχένες του αλπικού τοπίου Τυμπάνου, που επί δεκαετίες ήταν ο ‘’φόβος - τρόμος’’ για τους διερχόμενους Αργιθεάτες και γείτονες.

 ^ Επιβλητικό - πετρόκτιστο το ΚΥΤ - (υπερυψηλής τάσης) στη διασταύρωση προς Άγιο Νικόλαο Βλασίου Ανατολικής, στην ορεινή διαδρομή του άδικου τέλους του αξέχαστου Στέργιου Βλαχογιάννη.

 Τώρα θα υπάρχει μόνιμος φωτισμός - φύλαξη - παρακολούθηση - ασφάλεια!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas 1 Μπήκε σήμερα ο Φεβρουάριος, ο γνωστός κουτσοφλέβαρος! Καλό μήνα με υγεία...

 ••• «Ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα... μυρίσει»! (Λαϊκή παροιμία).

 Η άνοιξη μόλις μπει τον Μάρτιο - κάλπες θα... ανθίσει! Για Βουλευτικές - Περιφερειακές - Δημοτικές - Κοινοτικές (8 Οκτωβρίου).

 * Με ρωτούν φίλοι πατριώτες: τι γίνεται στον ορεινό δήμο, τι έργα βρίσκονται σε εξέλιξη - πρόγραμμα. Εκφράζουν ανοιχτά τη δυσπιστία τους για πρόοδο έργων που είναι αναγκαία και έχουν υποσχεθεί οι νυν διοικούντες. Γιατί να ανέβουμε να ψηφίσουμε; ρωτούν οι ετεροδημότες...

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

007 Voskos stin Araxova Στους πρόποδες του Παρνασσού - στο Ζεμενό Βοιωτίας, συναντήσαμε τον Γιάννη, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες κτηνοτρόφους/παραγωγούς της Αράχωβας, που θα μας μιλήσει για τις δυσκολίες διατήρησης του επαγγέλματος του.

 H μεγάλη αύξηση του αριθμού των λύκων που φτάνουν ακόμα και έξω από σπίτια, το κόστος των ζωοτροφών, οι αυξημένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, τα εφόδια, τα φάρμακα, κ.λπ.. τα τελευταία χρόνια τείνουν δυστυχώς να αποτελειώσουν το πανάρχαιο επάγγελμα του Έλληνα παραγωγού κτηνοτρόφου.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
06-08-2010-22.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα