Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 11 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas «Βγαίνει από το συρτάρι για μια ακόμη φορά η εκτροπή (μέρους) νερών Αχελώου ποταμού» γράφει σήμερα έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα.

 • Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μελετά να συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων της Θεσσαλίας, η «μερική εκτροπή» - η αξιοποίηση δηλ ήδη ημιτελών έργων στην Συκιά Αργιθέας και σήραγγα Αγορασιάς / Δρακότρυπας - ως απαραίτητο και αναγκαιότατο έργο για την κάλυψη μέρους του Υδατικού Ελλείμματος, που ταλανίζει την παραγωγικότερη περιφέρεια της Χώρας, τον στυλοβάτη της διατροφικής επάρκειας εκατομμυρίων Ελλήνων - Τουριστών - Μεταναστών.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Έχουν περάσει δυο μήνες σχεδόν από τις τοπικές εκλογές 8-10-23 και μετά την οριστική επικύρωση των αποτελεσμάτων από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Καρδίτσας, κατανεμήθηκαν οι έδρες στους 15 αιρετούς Δημ συμβούλους - Κοινοτάρχες και ΚΣ.

 • Έχει προκληθεί μια φανερή ή και υποβόσκουσα αντίδραση σχετικά με Ποιά έδρα θα κρατούσε η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Αργιθέας, της οποίας ο συνδυασμός προσέγγισε το 25% (24,65) και πήρε τελικά τρεις (3) από τις 15 έδρες ΔΣ.

 @ Λόγω εμπειρίας και πολύχρονης αυτοδιοικητικής δράσης, κρίνω σκόπιμο να συμβάλλω στην... καταλλαγή και ειρήνευση με τις ακόλουθες επισημάνσεις:

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

GVL Στην καρδιά των ορεινών αγκαλιών της Ναυπακτίας, σε υψόμετρο που φτάνει τα 1.170 μέτρα, ανακαλύψαμε το μαγικό χωριό Κρυονέρια. Εκεί, σε μια θερμή και φιλόξενη συνάντηση, συναντήσαμε τον Κώστα, έναν άνθρωπο που αγαπάει την τέχνη της μαγειρικής όσο ελάχιστοι.

 Ο Κώστας μας υποδέχθηκε με χαμόγελο στο πρόσωπο, ένα χαρακτηριστικό που αντανακλούσε το θερμό κλίμα του χωριού. Μετά από μια φιλόξενη υποδοχή, πρότεινε να μας εντυπωσιάσει με ένα αυθεντικό τοπικό φαγητό - γίδα βραστή με τραχανά, χρησιμοποιώντας μόνο ντόπια υλικά.

 Καθώς περνούσαμε από τη φάση της προετοιμασίας του φαγητού, ο Κώστας μας μύησε στα μυστικά της επιτυχίας του. Αποκάλυψε ότι η αγάπη και η επαφή του με τη μαγειρική ξεκίνησαν από την παιδική του ηλικία,

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Βίας Γυναικών / έμφυλης κακοποίησης, αποκαλύπτεται η ολιγωρία των κρατικών δομών, η αναποτελεσματικότητα, η υποκρισία κρατούντων και η βαρεμάρα λειτουργών.

 Εάν αποδειχτεί η επίσημη καταγγελία της εξαιρετικής νομικού κας Ν. Αραμπατζή σχετικά με την μη ανταπόκριση κρατικών δομών εντεταλμένων να προστατεύουν αθώα θύματα, νέα κορίτσια - αγόρια, που έχουν ξεστρατίσει στα σκοτεινά μονοπάτια των τοξικών ουσιών και της νεανικής

20 Rogganaki Lia    Με αφορά…

       σε αφορά…

          ΜΑΣ αφορά ΟΛΟΥΣ

Γράφει η Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη

 “Κάνε υπομονή, έχεις παιδιά, δεν θα καταφέρεις τίποτα”. Και οι μελανιές; ο πόνος; τα ψέματα; ο φόβος; Aχ αυτός ο φόβος, που σε παραλύει, που σου κόβει τα γόνατα και δεν μπορείς να κάνεις δυο δρασκελιές και να γλυτώσεις από τον εφιάλτη που ζεις.

 Μεγάλωσες σε μια κοινωνία όπου σε μάθανε να ρυθμίζεις την συμπεριφορά σου με βάση το φύλο σου. Υπομένεις μέρες… μήνες… χρόνια…. για να μην σε σχολιάσει ο κόσμος. Φοράς μαύρα γυαλιά, μια μάσκα οικογενειακής ευτυχίας και καλύπτεις τα βίαια ξεσπάσματα θυμού, τις απειλές, τις προσβολές, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

"Από την Ελλάδα στην Αμερική: Η Συναρπαστική Ιστορία του Παναγιώτη"

GVL Στο γραφικό χωριό Κρέντης Ευρυτανίας, η συνάντηση μας με τον κύριο Παναγιώτη αποδείχτηκε μια συναρπαστική εξερεύνηση στη ζωή ενός ανθρώπου που αντιμετώπισε τη φτώχεια, προσφέροντας τη ζωή του μια νέα πορεία προς την ευημερία.

 Ο κύριος Παναγιώτης μοιράστηκε μαζί μας την αξέχαστη περιπέτεια της ζωής του, ξεκινώντας από τα ανέκφραστα παιδικά του χρόνια στο χωριό. Μιλώντας με νοσταλγία, αναφέρθηκε σε μια εποχή όπου τα χρήματα ήταν σπάνια και η επιβίωση απαιτούσε αγώνα. Παρόλο που ξεκίνησε να εργάζεται από μικρή ηλικία για να στηρίξει την οικογένειά του, συνειδητοποίησε ότι η πατρίδα δεν του προσέφερε το επιθυμητό μέλλον.

Γράφει η Χριστίνα Τρελλοπούλου

01 Christy Trellopoulou Η 25η Νοεμβρίου, είναι ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από τον ΟΗΕ. Με αφορμή την ημέρα αυτή, θα γίνει αναφορά σχετικά με το μέγεθος του αριθμού των θυμάτων γυναικών της έμφυλης/ ενδοοικογενειακής βίας στις μέρες μας.

 Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από την 3η Έκθεση για την Βία κατά των Γυναικών, που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2022 από την Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο ετήσιος αριθμός ανδρών - δραστών ενδοοικογενειακής βίας για το 2021 ήταν 7.521 άτομα 18

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Η Θεσσαλία αφού είχε μετατραπεί σε «πολιτικό εργαστήρι» στις περιφ εκλογές του Οκτωβρίου 2023, όταν όλο το κομματικό και κυβερνητικό μπλοκ της ΝΔ έδινε τα... ρέστα του για επανεκλογή του επί 13 χρόνια απερχόμενου ήδη περιφερειάρχη και των αποτυχημένων συνεργατών του, παρακάμπτοντας και αγνοώντας τη βάση και τα τοπικά όργανα της ΝΔ, ασκώντας πιέσεις και ευθείες απειλές (δηλώσεις Υπουργού Αγρ Ανάπτυξης για καταβολή αποζημιώσεων κα), μετά την σαρωτική νίκη των ελεύθερων Θεσσαλών και την ανατροπή του αλαζονικού καθεστωτισμού, γίνεται το... «μπαλάκι» ανάμεσα σε κυβερνητικά επιτελεία - μελετητές, εγχώριους και... Ολλανδούς - Αιρετούς, Αγρότες και Θεσσαλική κοινή γνώμη.

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

GVL "Από τα Βουνά της Καρδίτσας, η Συγκινητική Ιστορία του Παππού Γιάννη"

 Στα ψηλά βουνά της Καρδίτσας, σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος κυλάει αργά και η φύση αγκαλιάζει τη ζωή, συναντήσαμε έναν σοφό άνθρωπο τον κύριο Γιάννη. Στα 95 του χρόνια, βρέθηκε μπροστά μας, ζωντανή μαρτυρία μιας εποχής που η ζωή ήταν σκληρή, αλλά γεμάτη από απλές και βαθιές στιγμές.

 Ο κύριος Γιάννης γεννήθηκε το 1928, σε μια περίοδο όπου η φτώχεια ήταν σύντροφος του καθημερινού βίου. Μοιράστηκε μαζί μας μνήμες από τα παιδικά του χρόνια, όταν το φαγητό ήταν περιορισμένο και οι μετακινήσεις γινόταν με μουλάρια, αφού δρόμοι δεν υπήρχαν.

 Μελαγχολικά, αναφέρθηκε στον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ευχή να μην ξαναζήσει ποτέ

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

04 Koutsoxristos Theod Spiros Σε ένα ιστορικό γεγονός, που περιγράφεται από τους Ιερούς Ευαγγελιστές, Ματθαίο, Μάρκο και Λουκά, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, λέει στους Αποστόλους όταν εμπόδιζαν, τα μικρά παιδιάνα έρθουν κοντά του: "... άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν πρός με΄ των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών..." (Ματθ. Κεφ. ΙΘ΄στιχ.13 - 15).

 Ο Κύριος, προτρέπει του ανθρώπους να είναι αγνοί, σαν τα παιδιά, για να εισέλθουν στην βασιλεία του Θεού!

 Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Οδού Αχαρνών - Αθηνών, πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι καθόλη την διάρκεια της προσκυνήσεως, της

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα