Ela na paiksoume

Koumpouriana

24 - 05 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 130 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Του Φώτη Αλεξάκου

001 Aleksakos Fotis Μετά την πίεση που ασκείται για τις αναθέσεις και την εξ αυτών ροή αδιαφανούς χρήματος, θα νόμιζε κανείς ότι επιτέλους θα συνετιστούν και θα επιλέξουν διαφανείς διαδικασίες. Αμ δε. Θέλουν να συνεχίσουν τις αδιαφανείς διαδικασίες αλλά να τις κάνουν πιο κομψές.

Απεργάζονται το παρακάτω σενάριο. Θα συνεχίσουν τις αναθέσεις αλλά θα καλέσουν μεγαλύτερο αριθμό εργολάβων. Άρα θα πουν: να είδατε; πιο διαφανείς διαδικασίες. Δεν καλούμε μόνο τρεις, δηλαδή έναν, τον κολλητό με δύο υποστηρικτικές προσφορές, αλλά περισσότερους, άρα υπάρχει ανταγωνισμός, άρα διαφάνεια. Αυτό μπορούν να το πιστέψουν μόνο όσοι θέλουν να φάνε το κουτόχορτο.

 Τι συμβαίνει συνήθως όταν καλείται περιορισμένος αριθμός εργολάβων; Μοιράζονται πάλι τα έργα με

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Ζούμε στην πιο περίπλοκη συγκυρία, με επάλληλες κρίσεις (κοβιντ19- πόλεμος Ανατ. Ευρώπη- ενεργειακό έλλειμμα - επισιτιστική - πληθωρισμός - μοναξιά - νέα γενιά σε σταυροδρόμι) και για όσους από εμάς, η ενασχόληση με τα τοπικά δρώμενα, τον πολιτισμό και λαογραφία, είναι απόφαση ζωής αμετάκλητη, έχουμε το χρέος να πάρουμε θέση σε φαινόμενα που πληγώνουν και απαξιώνουν τη συλλογική δράση, τη συμμετοχικότητα, τον πατριωτισμό.

 ^ Η νέα γενιά, ιδίως αυτή που δεν γεννήθηκε στα 20 ορεινά χωριά (στους 50 οικισμούς) της Αργιθέας - της καρδιάς των Αγράφων και Νότιας Πίνδου - βρίσκεται σε σταυροδρόμι αναζητήσεων, θεσμών που πρέπει να αλλάξουν, δομών που οφείλουμε να στήσουμε εξ υπαρχής, να επανιδρύσουμε, άλλως να τις ‘ενταφιάσουμε ‘ με τιμές και ευλάβεια, σεβόμενοι πρόσωπα και ιστορία από ιδρύσεως 1953 έως 2022.

Του Τάσου Τσιαπλέ, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στην Περιφέρειας Θεσσαλίας

001 Tsiaples Anastasios Ο μεγάλος σεισμός 6,3 ρίχτερ στις 3/3/2021 και οι μετασεισμοί που έγιναν στην περιοχή ανάμεσα στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Λάρισας και Φαρκαδόνας και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια, δημόσια κτίρια, επιχειρήσεις και υποδομές και πολλά προβλήματα στους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών, που αρκετά εξακολουθούν να τους βασανίζουν, με ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας και δημοτικών αρχών, τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα και για όλους (αποζημιώσεις 100%, ολοκλήρωση κατεδαφίσεων «κόκκινων» κτιρίων και απομάκρυνση μπάζων με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, επίλυση προβλημάτων στους καταυλισμούς-κοντέινερ και γρήγορη μετεγκατάσταση στα σπίτια, ουσιαστικά μέτρα οικονομικής στήριξης τους).

02 Rogganaki Lia Η 19η Μαΐου, ανακηρύχτηκε από το 2010 ως Παγκόσμια Ημέρα του Γενικού/Οικογενειακού Ιατρού. Η ημέρα αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναγνωρισθεί ο ρόλος και η προσφορά των Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών στην Υγεία και τον Άνθρωπο.

 Η Γενική Οικογενειακή Ιατρική είναι μια μοναδική ειδικότητα. Ο κεντρικός ρόλος της ειδικότητάς είναι η παροχή προσωπικής, ολοκληρωμένης και συνεχόμενης φροντίδας για όλους τους ασθενείς.

 Ο Γενικός Οικογενειακός Ιατρός είναι ο Ιατρός που έχει ευρύτητα γνώσεων και είναι εκπαιδευμένος στο να προσέρχονται σε αυτόν άνθρωποι με κάθε είδους συμπτώματα. Στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων ο Οικογενειακός Ιατρός δίνει συμβουλές και θεραπεύει ο ίδιος τους ασθενείς του. Σε πιο

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Ας φανταστούμε για λίγο το νέο λιμναίο περιβάλλον που θα σχηματιστεί με την κατασκευή του νέου φράγματος - υδροηλεκτρικού στην δική μας κοιλάδα Αχελώου στη θέση Αρδάνοβο Καταφυλλίου ορεινής Αργιθέας - έναντι Μεσόπυργου Άρτας έως Ρεντες, κτήματα Επισκοπής και Μελάνυδρου Μάραθου, του οποίου η Μελέτη ΜΠΕ έχει εγκριθεί ως τώρα από: ΠΣ Θεσσαλίας και Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ προχωρούν η καταγραφή και καταμέτρηση κτημάτων και σπιτιών που επηρεάζονται από τη νέα τεχνητή λίμνη.

 ^ Ο διάλογος - αντίλογος τώρα αρχίζει. Απαιτείται αλληλοσεβασμός και όχι επιθετικότητα με τοξικότητα, όπως στη δημόσια ανακοίνωση της «πρωτοβουλίας για κοιλάδα» των γειτόνων από Άρτα.

 << Θα δεις Αγγέλω μ’ θάματα, Χριστό να πλεί (πωλεί) κρεμμύδια>> λέμε εμείς στην Αργιθέα.

 Και τα θάματα έρχονται από το Λαρσινό τον κάμπο….. από τον κ. Αγοραστό….

Γράφει ο Μενέλαος Παπαδημητρίου

02 Papadimitriou Menelaos Στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 είχα κάνει στην ιστοσελίδα μου την παρακάτω ανάρτηση σε σχέση με <<το προετοιμαζόμενο >> νέο φράγμα στον Αχελώο, επονομαζόμενο φράγμα Αργυρίου ενώ πρόκειται, αν κατασκευασθεί, να είναι στο Αρδάνοβο Καταφυλλίου και στο Μεσόπυργο Άρτας, εκφράζοντας και την προσωπική μου θέση, ήτοι:

 [Νισάφι πια... Δε σας φτάνουν το φράγμα της Μεσοχώρας που είναι έτοιμο από

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

027 Agrozootrofes Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για όλους μας.

 Ο Γρηγόρης αγροτοκτηνοτρόφος της Αιτωλοακαρνανίας, μας οδηγεί στα αγροκτήματά του και μαζί παρακολουθούμε προσεκτικά την πορεία των βιολογικών ζωοτροφών που παράγει ο ίδιος με τη μέθοδο της ενσίρωσης.

 Ενσίρωση είναι η διαδικασία της ζύμωσης φυτικών προϊόντων με υψηλό περιεχόμενο υγρασίας και υπό αναερόβιες συνθήκες, με σκοπό τη διατήρηση του προϊόντος αλλά και τη βελτίωση της θρεπτικής του αξίας για χρήση ως ζωοτροφή. Το προϊόν της ενσίρωσης ονομάζεται ενσίρωμα και οι καλλιέργειες που χρησιμοποιούνται

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
Papakostas D Επί του επίκαιρου θέματος και του θορύβου που προκλήθηκε - κυρίως από πλευράς γειτόνων Άρτας για την έγκριση ΜΠΕ του σημαντικού υδροηλεκτρικού έργου στην κοιλάδα Αχελώου (θέση Αρδάνοβο Καταφυλλίου / Μεσόπυργος Τετραφυλλίας), τη σχετική αρθρογραφία φορέων Άρτας και του επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γιάννη Β. Μπαμπάτσικου σε συνδυασμό με τη θετική γνωμοδότηση επί της εν λόγω ΜΠΕ του ΠΣ Θεσσαλίας στις 13-5-22, ας μου επιτραπεί να τονίσω:

 1. Οι φορείς της Άρτας έχουν σηκώσει πολλή... σκόνη για τους δικούς τους λόγους και έχουν κάθε δικαίωμα να ψηφίζουν ελεύθερα, αρκεί να μην απαξιώνουν θεσμούς και πρόσωπα της Αργιθεάτικης και θεσσαλικής Αυτοδιοίκησης (περιφερειάρχη - ΠΣ - Δήμαρχο Αργιθέας και Αιρετούς ΔΣ).

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Ο κύβος ερρίφθη! Το ΠΣ Θεσσαλίας με την ιστορική καινοτόμα απόφαση του στις 13-5-22 υπερψήφισε την Μελέτη ΠΕ του υπόψη μεγάλοι έργου ΑΠΕ στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού στη θέση Αρδάνοβο Καταφυλλίου Δήμου Αργιθέας.

 ^ Με τεκμηριωμένα βάσιμα επιχειρήματα, σε αντίθεση με εμμονικές εκδηλώσεις φορέων του νομού Άρτας (αρνητική απόφαση ΔΣ Γ Καραϊσκάκη - Τετραφυλλίας και του... άσχετου τοπικά ΔΣ Αμφιλοχίας!!!).

 ^ Ξεκινά με καλούς οιωνούς η μεγαλύτερη επένδυση / άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ/ στην πιο ερημούμενη - φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας και Ευρωζώνης.

Του Χρήστου Φασλή*
001 Faslis Xristos Η ελληνική εξωτερική πολιτική τα τελευταία έτη δείχνει να προκαλεί επιτέλους …κάποιο ενδιαφέρον σε φίλους, αντιπάλους, αλλά και σε διεθνείς παρατηρητές.

 Μένουν βέβαια πολλά να γίνουν, αλλά σε κάθε περίπτωση η λογική της αδράνειας που διείπε την ελληνική εξωτερική πολιτική επί αρκετές δεκαετίες, έχει δώσει καταρχάς τη θέση της σε μια ήπια πολυδιάστατη δράση από πλευράς του ελληνικού ΥΠΕΞ.

 Το ζήτημα βέβαια είναι δομικό και ξεκινάει από τη δική μας στάση και αξιολόγηση της πατρίδας μας, του μοντέλου άσκησης εξωτερικής πολιτικής και της συνολικής στρατηγικής που θα αποφασιστεί για τις επόμενες δεκαετίες.

 Το μοντέλο της Ελλάδος ως μιας «ακροπεριφερειακής» επαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img050.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα