Koumpouriana

24 - 07 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 267 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

17 St Agrafa Ξεφυλλίζοντας το εξαιρετικό Λεύκωμα για τα Άγραφα (Θεσσαλικά και Ευρυτανικά - που επειγόντως πρέπει να ενωθούν / οδικά με άσφαλτο και Διοικητικά)του Τάκη Ντάσιου, είδα φατσούλες παιδιών μας από το Σχολείο Βραγκιανών Αχελώου - Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, που τώρα έγιναν τριαντάρηδες και προκόβουν στη ζωή τους.... τομέα υγείας η Αντιγόνη, στην εστίαση ο Πάνος, στα σύγχρονα καράβια πολυταξιδευτής ο Γιώργος, στην Αεροπορία ο Φάνης, στις κομμώσεις η Γεωργία μας, στην σύγχρονη κτηνοτροφία ο Γιάννης, στον "Παπαστράτο" ο

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Επανερχόμαστε στο μείζον πρόβλημα της επικίνδυνης βατότητας (λακούβες, στηθαία διαλυμένα, χωρίς πλέγματα και σήμανση) στο τμήμα από Τύμπανο έως Συκιά- όρια Άρτας (25 χλμ) που συνδέει πόλη Καρδίτσας με Ήπειρο και αποτελεί τη μόνη ενδοδημοτική οδό επικοινωνίας των ορεινών χωριών Δυτικής Αργιθέας και Αχελώου-Αργιθέας.

 Δυστυχώς, από την Τοπική Ηγεσία δεν υπάρχει αντίδραση ή διαμαρτυρία και οι επισκέπτες και οδηγοί εκφράζουν την οργή και αγανάκτηση τους.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Πέρασαν δύο χρόνια από τις Εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019.... που σημαδεύτηκαν από απρόβλεπτα και δραματικά γεγονότα (πανδημία κόβιντ19 από Μάρτιο 2020 - φυσική καταστροφή Ιανού/Σεπτέμβριο 2020 - Μήδειας στην Αττική - επί βδομάδες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πλούσια προάστια κ.α.).

 |. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν με ισχυρό ποσοστό το φιλελεύθερο πρόγραμμα της ανανεωμένης Νέας Δημοκρατίας, της σύγχρονης Κεντροδεξιάς.

 1. Καταψηφίστηκε ο "επιδοματικός" κρατισμός που περιλαμβάνει - πρωτίστως - και τις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις

01 Axeloos Enallaktikos tourismos Σε εναλλακτικό τουριστικό προορισμό καταβάλλουν προσπάθειες να καταστήσουν την Κοιλάδα του Αχελώου οι νέοι της περιοχής.

 Έναν προορισμό εκεί που οι ομορφιές της φύσης έχουν μεγαλουργήσει και συναντούν τον πολιτισμό και την παράδοση. Με δράσεις και παρεμβάσεις που αναδεικνύουν τα όμορφα τοπία, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου προσπαθούν να προσελκύσουν επισκέπτες κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου βοηθώντας έτσι στην ήπια ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό όμως στο περιβάλλον.

 Η Κοιλάδα του Αχελώου είναι ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός που θα ενθουσιάσει και τους πιο

Της αγιογράφου, κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Μαριλένας Φωκά (ΜΑ)

07 Foka Marilena Η συγκεκριμένη επιστολή έχει ως αποστολέα τον αδελφόθεο Ιάκωβο που απευθύνεται στους ανά τον κόσμο χριστιανούς. Το θέμα που πραγματεύεται είναι «η διαγωγή των πλουσίων έναντι των πτωχών» και η μεροληπτική συμπεριφορά κάποιων διδασκάλων της κοινότητας απέναντι τους.

 Η επιστολή ξεκινάει με μια «επαναστατική» ρήση: «Πᾶσαν χαράν ἡγήσασθε, ἀδελφοί μου, ὃταν πειρασμοῖς περιπέσητε ποικίλοις.» Παράξενη και δυσνόητη φράση για τον νεοεισαχθέντα στην «εν Χριστώ» ζωή.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Προ της επέλασης της υπέρ-μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κόβιντ19, οι Κυβερνώντες θυμήθηκαν τις Κοινότητες, τα τοπικά κοινοτικά συμβούλια, τους απλούς ενεργούς Αυτοδιοικητικούς ανθρώπους της βάσης....

 Τους αληθινούς στυλοβάτες της τοπικής Δημοκρατίας, της αυθεντικής Αυτοδιοίκησης και Γνήσιας Αποκέντρωσης!

 Καλούνται να συνδράμουν στον εμβολιασμό πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές, σε ορεινά και πεδινά χωριά .... (Καταγραφή, εντοπισμό κλπ).

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Έχουμε μπει στο ζεστό καλοκαίρι και οι Δημότες και μόνιμοι κάτοικοι των είκοσι Κοινοτήτων Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών ανά χωριό, αν θα ανέβουν και πότε, κινητές μονάδες εμβολιασμών με φροντίδα της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τοπικού Δήμου - Αντιδημαρχία Υγείας, αν τελικά ο Δήμος Αργιθέας θα οργανώσει εκδηλώσεις πολιτιστικές και Αυτοδιοικητικές εφέτος.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Βιώνουμε συνθήκες "παγκόσμιου πολέμου" παλεύοντας με αόρατο και ύπουλο εχθρό από Μάρτιο 2020, ήδη πέρασαν 16 μήνες....

 Σε όλον τον πλανήτη οι θάνατοι πολλοί, η μεταδοτικότητα αυξάνεται λόγω πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων και τα συστήματα υγείας στα ...όρια τους.

 Αρχικά στην Ελλάδα, αναθαρρήσαμε με τους λίγους θανάτους, σε σχέση με άλλες χώρες, θεωρώντας ότι βρήκαμε το αντίδοτο:

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Μουζακίου κ. Παρασκευή Ντούρβα με συναίσθηση του θεσμικού ρόλου της προτείνει δημόσια με άρθρο της προς το προεδρείο του Δήμου Μουζακίου την έκτακτη σύγκληση ΔΣ με θέμα την αρνητική εξέλιξη στο υποκατάστημα τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι (κλείσιμο).

 |. Επιτέλους! Οι Αντιπολιτεύσεις ζητούν, απαιτούν, προτείνουν και διεκδικούν!

 • Η φίλη Π. Ντούρβα επικαλείται στο άρθρο και την ταλαιπωρία.... - Γολγοθάς, αναφέρει - που

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Οι Τράπεζες ως γνωστόν είναι ισχυρές επιχειρήσεις, οι μέτοχοι των οποίων έχουν ως πρώτο μέλημα την κερδοφορία και εξυπηρέτηση των μεγάλων πελατών.

 Οι συναλλαγές με το κοινό συνεχώς συρρικνώνονται, τα ταμεία μειώνονται, οι ψηφιακές υπηρεσίες αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

 Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας είναι σε εξέλιξη και τα πράγματα πλέον ....δεν γυρίζουν πίσω!

 |.Την πραγματικότητα αυτή οφείλει πρωτίστως η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιληφθεί, να παραδεχτεί και να

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα