Koumpouriana

24 - 01 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ετοιμάζεται να εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε λίγες μέρες, το σχέδιο νόμου για το νέο εκλογικό σύστημα εκλογής Δημάρχων - Περιφερειαρχών και Συμβουλίων στους Ο.Τ.Α.

 Είναι η πολλοστή φορά που άνωθεν, από την κυβέρνηση, επιχειρείται η αλλαγή στο εκλογικό σύστημα αυτοδιοικούμενων τοπικών αρχών.

 Ουδέποτε η ΚΕΔΕ, αξιώθηκε να επεξεργαστεί και να προτείνει ένα μόνιμο και δίκαιο-βιώσιμο τρόπο εκλογής των οργάνων, τιμώντας τον θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, όπως επιτάσσει ο ΕΧΤΑ και το Σύνταγμα (πολιτική -διοικητική- οικονομική αυτοτέλεια).

image001

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμ
α.

(Κώστας Βάρναλης)

 Γράφει ο Γιάννης Φρύδας

ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ 71

Ωχ, αδερφέ!…

  Το Πάσχα του 1985 ο Χρήστος Σαρτζετάκης, λίγες μέρες μετά την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωνε: «είμεθα έθνος ανάδελφον».

  Η φράση αυτή έκανε μεγάλη εντύπωση στον ελληνικό λαό, ο οποίος την άκουσε, την αποδέχτηκε και

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 Στην βόρεια πλαγιά του Πεντελικού όρους - Αττικής, από την πλευρά του Διονύσου και σε υψόμετρο 565 μ. βρίσκεται το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αποστόλου & Ευαγγελιστού Λουκά.

 Ο Γέροντας π. Σίμων Αρβανίτης παρέμεινε για κάποιο διάστημα μέσα στο Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο, προσευχόμενος, για αρκετές ημέρες.

 Λειτουργούσε κάποιες φορές "τον Άγιο Λουκά" και ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Μανώλης, όταν ήταν εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Διονύσου, όπου βρίσκεται και ο τάφος του.

Γράφει η Λία Ρογγανάκη

Roganaki Lia voutia

 Οργή, ντροπή, αμηχανία, αυτοενοχοποίηση και έντονος φόβος. Μετά το σοκ, δεν βλέπεις απλά τον ίδιο εφιάλτη, αλλά τον ζεις, ξανά και ξανά χωρίς να μπορείς να συγκεντρωθείς πουθενά αλλού. Θεωρείς τον εαυτό σου βρώμικο, δεν θέλεις να μιλήσεις για το γεγονός, προσπαθείς να επανέλθεις στην καθημερινότητά σου σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτε, προσπαθείς να ξεχάσεις. Όμως μια μυρωδιά, μια εικόνα, ένας τόπος σε κάνει να το ζήσεις ξανά. Ουσιαστικά δεν το ξεπερνάς ποτέ. Απλώς προσπαθείς να το αποφύγεις και σα να μην φτάνουν αυτά, έρχονται και οι ενοχές και οι τύψεις.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Μπήκαμε σε νέα χρονιά 2021, οι Δημοτικές Αρχές βρίσκονται στην τοπική εξουσία επί 500 ημέρες (17 μήνες από 1-9-2019) - υπολείπονται άλλοι λιγότεροι από 30 μήνες θητείας-, χωρίς να έχει παρουσιαστεί ένα άξιο λόγου έργο, πέραν της διαχείρισης της απλής καθημερινότητας.

 Δίχως οι πολίτες να δουν ακόμα το ... στίγμα των νέων Αρχών και Αιρετών τους.

 Ενώ από την προηγούμενη Διοίκηση, στον ορεινό Δήμο ΑΡΓΙΘΕΑΣ, έχει παραδοθεί ισχυρό οικονομικό...κομπόδεμα, άνω των 3.000.000€, όπως φαίνεται και από τον "Ισολογισμό- Απολογισμό-

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις ορεινές εκτεταμένες δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και την ανάγκη το κεντρικό Κράτος σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση (Δήμους - Περιφέρειες) να σχεδιάσουν πολιτικές και κίνητρα ώστε να παρέχονται βασικές υπηρεσίες (Υγεία- Πρωτοβάθμια φροντίδα - κοινωνική πολιτική - παιδεία) σε όλους τους πολίτες, σε όλα τα χωριά, είτε του ηπειρωτικού χώρου, είτε του νησιωτικού.

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 Μπορεί, η διαχείριση της πανδημικής νόσου του κορονοϊού (Covid-19) να μας έχει περιορίσει στα σπίτια μας, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε την Ορθόδοξη πίστη και τις εθνικές παραδόσεις μας.

 Παραδοσιακή είναι και η παρασκευή της "χοιρινής τσιγαρίδας", έθιμο αρκετών περιοχών της πατρίδας μας (Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Αργιθέας Αγράφων, Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας Βοΐου Κοζάνης...).

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

 Παρακολουθούμε τη δράση και τις πολιτικές των αρμόδιων Φορέων, τις σχέσεις του ορεινού Δήμου Αργιθέας με την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, την κεντρική Κυβέρνηση και τους Κοινοβουλευτικούς μας και με έκπληξη παρατηρούμε ότι ενώ τα 20 ορεινά χωριά μας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι κεντρικοί δρόμοι- Διαπεριφερειακή Εθνική (κατ' ευφημισμό ...) Οδός "Καρδίτσα-Τύμπανος-Συκιά Άρτα" κ.α. - (που αποτελούν και μοναδικούς άξονες ενδοδημοτικής συγκοινωνίας και επικοινωνίας μεταξύ τους) - με τριτοκοσμική βατότητα, χωρίς στοιχειώδη ασφάλεια και με ελλιπή προσβασιμότητα, να μην

image001

 

«ΑΓΡΑΦΑ 2021»
«…Πατρίς, να μακαρίζεις γενικώς όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν για σένα, να σ’αναστήσουνε, να ξαναειπωθείς άλλη μία φορά ελεύθερη πατρίδα, που ήσουνα χαμένη και σβησμένη από τον κατάλογο τωνεθνών» Γ . Μακρυγιάννης
Γράφει ο Β. Λ. Τσιουραντάνης 
Το 2021 είναι μια συμβολική χρονιά για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Είναι η σημαντικότερη χρονιά στην Ιστορία του Νέου Ελληνισμού. Είναι η χρονιά που το ελληνικό έθνος ξεσηκώθηκε κατά μιας ισχυρής αυτοκρατορίας και

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

01 D Sioufas Στις 11 Ιανουαρίου 2019 "έφυγε" από τη ζωή ο μεγάλος πολιτικός του Νομού Καρδίτσας, με καταγωγή από τα ορεινά Θεσσαλικά Άγραφα - Ελληνόπυργο, ο Υπουργός (Υγείας1990-93 - Ανάπτυξης2004-2007) και Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων (2007-2009) Δημήτρης Σιούφας, σε ηλικία 75 ετών.

 Είχε την εμπιστοσύνη του Καρδιτσιώτικου λαού επί τριάντα συναπτά έτη.

 Υπήρξε στενός συνεργάτης τριών Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα