Koumpouriana

04 - 08 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 280 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Ο Αύγουστος μπήκε ...φουριόζος με ορμή στα τοπικά πράγματα της Ορεινής Πατρίδας μας.

 Στα Βραγκιανά και τα χωριά Αχελώου, έχει συγκεντρωθεί μεγάλη "δύναμη πυρός" λόγω και της Παράδοσης της πρώτης δημογραφικά Κοινότητας μας στους αγώνες και στην πολιτικοποίηση του κόσμου, αλλά και της διάθεσης των τοπικών Αιρετών για αυτονομία και αποκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης του εκτεταμένου ορεινού Δήμου Αργιθέας.

 |. Η παρούσα Δημοτική Συμπολίτευση, μετά από 14 μήνες από τις Τοπικές εκλογές και 12 μήνες εξουσίας, δείχνει να μη βρίσκει τον βηματισμό της, να πατάει...τα κορδόνια της, να μην μπορεί να διαχωρίσει τα πρωτεύοντα ζητήματα από τα τριτεύοντα....Τα ουσιώδη από τα επουσιώδη.

image001

Φωνή λαού, οργή Θεού.

Όποιος δεν μιλάει, τον θάφτουν ζωντανό.
(παροιμίες)

 Γράφει ο Γιάννης Φρύδας

ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ 64

Άγρα, Αγραίοι κι Άγραφα

  Τα Άγραφα πήραν αυτή την ονομασία την περίοδο της εικονομαχίας. Ο εικονομάχος αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος ο Ε΄ (ο Κοπρώνυμος να καταλάβετε) απέστειλε στην περιοχή με ανθρώπους του τη διαταγή να κατεβάσουν τις εικόνες από τους ναούς. Οι κάτοικοι αρνήθηκαν, κατέβασαν κάμποσες βρισιές εναντίον του μεγαλειότατου και κατέβασαν τα κεφάλια απ’ τον λαιμό των απεσταλμένων του. Όταν έμαθε ο Κώτσιος ο Ε΄ τι έγινε, εξοργίστηκε και έδωσε εντολή να διαγραφεί η περιοχή από την αυτοκρατορία, διακόπτοντας και κάθε πίστωση προς αυτήν από

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας από τα μέσα Μαρτίου, με υπευθυνότητα, αυτοπεποίθηση και πειθαρχία στις εντολές του ΕΟΔΥ, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, των Ειδικών

 Ενώ ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων, χάρι και στην αυτοθυσία των Γιατρών και νοσηλευτών - διασωστών & εργαζομένων στην καθαριότητα νοσοκομείων, κρατήθηκε σε πολύ χαμηλά νούμερα.

 Ενώ, τα σχολεία από αρχές Ιουνίου άνοιξαν με σωστή και τολμηρή απόφαση της Κυβέρνησης, όπου δυστυχώς η Αντιπολίτευση αντέδρασε φοβικά και λίαν συντηρητικά - αντί να ζητά το πλήρες άνοιγμα με τήρηση κανόνων και μέτρων προστασίας,

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Αύριο - Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 - συνεδριάζει το Δ.Σ. της Ορεινής Αργιθέας μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ηλία Παπαδήμα (Δήμαρχος 2003-2006).

 - Πάλι η συνεδρίαση γίνεται "δια ζώσης αλλά ... κεκλεισμένων των θυρών" λόγω της πανδημίας του covid-19, παρότι δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα κρούσμα στο καθαρό περιβάλλον της ορεινής Πατρίδας μας....

 |. Επί 11 μήνες τοπικής εξουσίας από την παρούσα Δημοτική αρχή, δεν πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση Δ.Σ. εκτός έδρας Δήμου, είτε στα Βραγκιανά - έδρα Καποδιστριακής περιοχής Αχελώου, είτε στο Πετρίλο (έδρα Ανατολικής και Ιστορική έδρα Δήμου), που προβλέπεται από τον Δημοτικό Κώδικα.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Αξίζει το ταξίδι τον Αύγουστο στην ορεινή Αργιθέα, στην κοιλάδα Αχελώου, στα όμορφα Βραγκιανά (100 χλμ. Ασφάλτου από Καρδίτσα).

 Μακριά από τις θορυβοπόλεις, τον καύσωνα, τη μοναξιά....τους επικίνδυνους ιούς.

 Εδώ που η φύση καρποφορεί, το πράσινο ξεκουράζει το μάτι και γαληνεύει τις ψυχές των ανθρώπων!

 Όπου η φιλοξενία είναι αξίωμα ζωής, τα αγνά τοπικά προϊόντα πλούτος!

 Χορτόπιτες, πλαστός, σταρένιο ψωμί, μπομπότα (καλαμποκίσιο), ξυνόγαλο - κτυπημένο στον Μπουτινέλλο με το φουρλέτσι, τσαλαφούτι, φέτα αλμυρή, προβατίνα και κατσικάκι γάστρας, τσίπουρο!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα ότι οι Αιρετοί Αυτοδιοικητικοί εκλέγονται πρωτίστως για να υπηρετήσουν τα τοπικά συμφέροντα και την εντολή των Δημοτών τους.

 Έρχονται στην τοπική εξουσία για να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους, να συμπληρώσουν, να διορθώσουν και όχι να... γκρεμίσουν.

 |. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση - Δήμοι, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός με πρωτογενή Εξουσία, διοικητική οικονομική αυτοτέλεια.

 Η στήριξη τους, ρητά προβλέπεται από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες (ΕΧΤΑ).

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για τα Δ.Σ. - Δημοτικές Αρχές των 332 Δήμων της χώρας μας.

 Έφθασε η ώρα των επιλογών, της δράσης ....

 Τέλος τα... "στρογγυλεμένα" λόγια & οι υποσχέσεις 'τα πάντα στους... πάντες'....

 Αλλά και οι Δημοτικές Παρατάξεις καλούνται να ανεβάσουν ταχύτητες και ρυθμούς. Να λάβουν αποφάσεις, να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις με συλλογικό δημοκρατικό τρόπο και διαδικασίες διάφανες!

 - Οι 'αρχηγοκεντρικοί μηχανισμοί' ανήκουν στο παρελθόν....

26 Ιουλίου 2020 - 67 χρόνια από το θάνατό του

Γράφει ο Δρ. Στέφανος Γ. Κούτρας
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων
«Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»

PLASTIRAS 1 «Το Πλανάσθαι ανθρώπινον, αλλά το ομολογήν την πλάνην είναι ανώτερος πολιτισμός και ευγενέστερος ανδρισμός. Ένας λαός ούτω μόνον σκεπτόμενος αποτρέπει τα εκ της πλάνης»

 Εξήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Στρατηγός και Πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας μια κορυφαία Στρατιωτική φυσιογνωμία και μια ακέραια πολιτική Προσωπικότητα. Πέθανε φτωχός, αγωνιζόμενος τον υπέρ βωμών και

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Ο φόβος και ο πανικός της πανδημίας - και όχι ίδιος ο κορωνο-ιός covid-19 - έχει πλήξει καίρια τον τομέα του πολιτισμού, της μουσικής, της λαϊκής παράδοσης.

 Οι εργαζόμενοι του - μουσικοί τραγουδιστές ηχολήπτες μαγαζάτορες σερβιτόροι - άνεργοι, χωρίς βασικό εισόδημα.

 |. Η Κυβέρνηση υπό το φόβο μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων (αποστάσεις - μάσκες κ.λπ.) εξήγγειλε - εσφαλμένα και βιαστικά - την πλήρη απαγόρευση όλων των πανηγυριών, των εκδηλώσεων και συναθροίσεων κοινού.

Papakostas D Αμφισβητεί ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Αχελώου το... φακό και το ρεπορτάζ μας.

 Ρωτάμε καλόπιστα:

 1. Για χορταριασμένη Παιδική Χαρά, τι απαντά η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου και το πενταμελές Κ.Σ. Βραγκιανών; Πότε η επαναλειτουργία της;

 [Για μας, δεν είναι ατομικό το πρόβλημα δηλ. Ενός αντιδημάρχου, αλλά συλλογικό .....Δεν λειτουργεί το Κ.Σ., δεν συντονίζεται η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου / Δήμαρχος και 4 Αντιδήμαρχοι].

 2. Για τον άφτιαχτο τοίχο μονοπάτι, τι απαντούν οι άρχοντες;

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα