Ela na paiksoume

Koumpouriana

23 - 10 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

10 Rogganaki Lia Η πανδημία κατέδειξε πόσο γρήγορα διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες στο διαδίκτυο οι οποίες δημιουργούν ψευδή συμπεράσματα και οδηγούν σε μια λανθασμένη κοινωνική ψευδαίσθηση. Βαλλόμαστε καθημερινά από δημοσιεύματα που στοχεύουν όχι στην αντιμετώπιση των πραγματικών κοινωνικών αναγκών, αλλά πρωταρχικά στον εντυπωσιασμό και στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

 Η παραπληροφόρηση στηρίζεται πρωταρχικά στην λογική των εντυπώσεων, λογική που στην σύγχρονη εποχή επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας. Στόχος όσων την ασκούν είναι το προσωπικό συμφέρον να κερδίσουν αναγνωρισιμότητα αναγνωσιμότητα, ή απλά να κάνουν προπαγάνδα στηριζόμενοι στην δική μας αφελή ευπιστία. Όσο και να σας φαίνεται περίεργο εκτός από

Δήλωση του υπευθύνου Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κωνσταντίνου Αγόρη

02 Agoris Konstantinos Το επιτελικό μπάχαλο στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων, στην πρόληψη των καταστροφών, στην αποζημίωση των πληγέντων και στην αποκατάσταση των όποιων ζημιών έχει οδηγήσει πολλούς στη Ν.Δ. στην επιτελική αμετροέπεια.

 Ο Γιώργος Κωτσός, βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ., σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «Άγιο Ιανό» το φονικό και καταστροφικό φαινόμενο που έπληξε πέρυσι τον νομό μας.

 Όπως είπε, στην «αγιοσύνη» του υποκλίνονται συμπολίτες μας, αγρότες κατά κύριο λόγο, οι οποίοι «έλαβαν αποζημιώσεις 100 ευρώ το στρέμμα από τον ΕΛΓΑ».

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Ενώ ζούμε εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων και προκλήσεων: κόβιντ19 - κλιματική αλλαγή - ενεργειακή φτώχεια και εξάρτηση - κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας - σεισμοί / πλημμύρες μετά τις πυρκαγιές -δημογραφικός κίνδυνος και εθνική απειλή εξ Ανατολών, παρατηρούμε μία ραθυμία, έναν εφησυχασμό, μια ανορεξία για δράση από ορισμένους ταγούς, τοπικής και κεντρικής εξουσίας.

 Έγνοια τους: οι επόμενες τοπικές εκλογές, όχι η βελτίωση ζωής πολιτών...

 |. Επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι, ως "Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατών":

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

76 Gefira spasmeni Έντονα καιρικά φαινόμενα όπως καταιγίδες, ανεμοστρόβιλοι, χιονοπτώσεις, παγετοί, πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

 Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά, περιορίζοντας τις επιπτώσεις τους, στο μέτρο του εφικτού και των δυνατοτήτων μας στην καθημερινότητά μας.

 Οι κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ακραίων αυτών φαινομένων και είναι κοντά στους πολίτες, (Ανεμοστρόβιλος στην Χαλκιδική - 2019, "Ιανός" σε Θεσσαλία και Ιόνια νησιά - 2020, "Μήδεια" σε Αττική - 2021...).

 Υπάρχει όμως και η ατομική ευθύνη και δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το Κράτος.

Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας
Γράφει η Λία Ρογγανάκη

06 Roganaki Lia Γυναίκες σαν από πέτρα και φως, εκείνο το ζεστό φως που νιώθεις να σε αγκαλιάζει και ηρεμείς. Χέρια τραχιά που τα πιάνεις και μετράς πληγές και κάλους, μα τόσο τρυφερά που όταν αγγίζουν την γη ανθίζει. Όλες οι αγροτικές δουλειές περνούν από τα χέρια αυτά. Μαθημένες στα δύσκολα, μοιράζουν την καθημερινότητα τους ανάμεσα στα ζώα, τα χωράφια και την καλλιέργεια της γης, τις δουλειές του σπιτιού, τα παιδιά και το μαγείρεμα. Δεν έχουν ούτε Κυριακές ούτε αργίες ούτε γιορτές. Δουλεύουν με βροχές, με χιόνια, με κρύο κάτω από αντίξοες συνθήκες.

 Στο Θεσσαλικό Κάμπο που είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή, η παρουσία της γυναίκας αγρότισσας αφήνει το

21 To kopadi tou Saki ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ: Η μετακίνηση των κοπαδιών συναντάται από την ελληνική αρχαιότητα, ενώ στις μέρες μας αποτελεί παρελθόν.

 Η ελληνική μετακινούμενη κτηνοτροφία εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και δυστυχώς σήμερα τείνει να εξαφανιστεί. Η βιολογική μας κτηνοτροφία πεθαίνει κι αργοσβήνει... και μαζί της χάνεται μια παράδοση πολιτισμού και ιστορίας του τόπου. Ελάχιστοι πλέον κτηνοτρόφοι απέμειναν που μετακινούνται με τα κοπάδια τους στην ορεινή Ελλάδα.

 Στο Τροβάτο Αγράφων, συναντήσαμε τον τσέλιγκα Βελισσάρη όπου αυτός και η οικογένειά του, μετακινούμενοι, ξεκαλοκαιριάζουν στη βουνίσια πατρίδα. Ο Βελισσάρης μας περιγράφει το χτες και το σήμερα, καθώς και τις δυσκολίες του επαγγέλματος... Κλαρίνο - φλογέρα: Γιώργος Τουφεκούλας.

01 Vrantza Panagiota Άλλο ένα «επεισόδιο» προστέθηκε στο σίριαλ της σταδιακής, αλλά σταθερής «απαξίωσης» της φέτας. Οι περιπτώσεις οι οποίες φτάνουν στη δημοσιότητα, προφανώς δεν είναι οι μοναδικές και αφορούν σε νοθεία και απάτη σε βάρος των καταναλωτών, Ελλήνων και Ευρωπαίων και των κτηνοτρόφων με σοβαρές συνέπειες.

 Όπως είναι γνωστό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», χρησιμοποιούνται όλες οι μέθοδοι απάτης, με στόχο την αύξηση του κέρδους, σε ένα προϊόν ΠΟΠ, το οποίο αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των αγροτικών προϊόντων ζωικής προέλευσης της χώρας. Από τη χρήση εισαγόμενου πρόβειου ή εγχώριου αγελαδινού γάλατος, τη μέθοδο της υπερδιήθησης, την εισαγωγή λευκού τυριού που «βαφτίζεται» φέτα, έως την απευθείας εξαγωγή υποτιθέμενης φέτας από άλλη χώρα!

 ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ: Η συμβολή των Ποντίων στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους μετά τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες, καθώς και η συμμετοχή τους σε όλους τους εθνικούς μας αγώνες ήταν μεγάλη. Τραγικό γεγονός ξεριζωμού με 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

 Η λύρα τους θρηνεί την προσφυγιά και το δοξάρι τους τραγουδάει την ελπίδα.

 Στον παραπόταμο του Αχελώου το 1923, δημιουργήθηκε από πρόσφυγες του Πόντου, ένα πανέμορφο χωριό γεμάτο ζωή. Ελληνικές χριστιανικές οικογένειες που ξεριζωμένοι, ταλαίπωροι και με απώλειες έφτασαν στην Ελλάδα, κατάφεραν να προοδεύσουν και να συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και προκοπή αυτού του τόπου.

Γράφει η Λία (Αγλαΐα) Ρογγανάκη

06 Roganaki Lia Είχε πάρα πολύ κόσμο και θόρυβο. Άρχισε να έχει πάλι αυτό το συναίσθημα ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ότι πνίγεται, άρχισε να σκέφτεται ότι μπορεί να παθαίνει καρδιακή προσβολή. Ένιωθε λες και κάποιος την κρατούσε από τον λαιμό. Φοβήθηκε ότι θα λιποθυμήσει ή ότι θα ουρλιάξει και ο κόσμος θα νομίζει ότι τρελάθηκε.

 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) η ψυχική υγεία είναι μια κατάσταση ευεξίας κατά την οποία το άτομο καταφέρνει να διαχειρίζεται τις στρεσογόνες καταστάσεις της ζωής, μπορεί να εργάζεται παραγωγικά και εποικοδομητικά, συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του και είναι ικανό να κοινωνικοποιείται και να συνεισφέρει στην κοινωνία.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas 1 Στην Ελλάδα - Ευρωπαϊκή χώρα, υποτίθεται - αποτελούν διαχρονικό πρόβλημα οι "συναρμοδιότητες" μεταξύ του κεντρικού Κράτους - των Περιφερειών και των Δήμων....

 Ο ένας συν-αρμόδιος πετά το... μπαλάκι ευθυνών στον άλλον και τελικά η πληγή ...κακοφορμίζει, το πρόβλημα οξύνεται, η λύση στις... καλένδες!

 Όπως, αποκαλύπτει το έγκυρο ρεπορτάζ της έγκριτης karditsalive.net - η σοβαρή καθίζηση στον άξονα "Μουζάκι - Πευκόφυτο - Βλάσι Αργιθέας – Ι. Μ. Σπηλιώτισσας - επαρχιακή οδό 9" που σημειώθηκε, ως απότοκος του κυκλώνα Ιανού, στα τέλη Ιανουαρίου 2021, εδώ και 9 μήνες, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη,

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα