Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 05 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

037 Pita Mpatsaria Σε αυτό το βίντεο, είχαμε το προνόμιο να γνωρίσουμε τον Γιώργο, έναν κάτοικο από το χωριό Δραμεσιοί Ιωαννίνων που μας καλωσόρισε ευγενικά στη φάρμα του. Ο Γιώργος μοιράστηκε μαζί μας τη βαθιά του εκτίμηση για μια αγνή και παραδοσιακή διατροφή, τονίζοντας τη σημασία των τοπικών προϊόντων. Ελάτε μαζί μας καθώς εμβαθύνουμε στον μαγευτικό κόσμο της περίφημης χορτόπιτας των Ιωαννίνων, της μπατσαριάς, και γίνετε μάρτυρες της γνήσιας σύνδεσης μεταξύ του Γιώργου, της φάρμας του και του πάθους του για την αυθεντική Ελληνική κουζίνα.

 Ελάτε μαζί μας στο κανάλι μας στο YouTube (https://www.youtube.com/@GreekVillageLife) καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε τον ποικίλο και μαγευτικό κόσμο της Ελληνικής διατροφής.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Για ημέρες ως Αιρετός Τοπικής Αυτοδιοίκησης- με δράση 25 ετών από πολλές θέσεις ευθύνης (Δημαρχία - Προεδρία ΔΣ - σύμβουλος) - είχαμε επικοινωνία και διάλογο με πατριώτες - δημότες του ορεινού αυτόνομου Δήμου Αργιθέας, όπου με αγώνα πετύχαμε την διοικητική αυτονομία του το 2010.

 Αίτημα του κόσμου να υπάρξει δημοκρατική αντιπαράθεση και θεσμική λειτουργία στην πατρίδα μας με λόγο - αντίλογο ΔΥΟ παρατάξεων: ενεργών - σοβαρών και με συλλογική οργάνωση - δράση.

 ^ Χωρίς Αντιπολίτευση η ΤΑ μοιάζει με μελίσσι χωρίς... Κυψέλη (βλ πρόσφατο άρθρο μας).

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

036 Louloudi Melissa Στο σημερινό βίντεο, έχουμε το προνόμιο να εξερευνήσουμε το εμπνευσμένο ταξίδι ενός αξιοσημείωτου μελισσοκόμου που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανατροφή αυτών των απίστευτων πλασμάτων. Από το ταπεινό του ξεκίνημα, επηρεασμένος από τον πατέρα του, μέχρι την ακλόνητη δέσμευσή του να αναπτύξει και να βελτιώσει τις μελισσοκομικές πρακτικές, ο Γιώργος αποτελεί παράδειγμα της αγάπης και της αφοσίωσης που απαιτείται για να ευδοκιμήσει σε αυτό το αξιόλογο επάγγελμα.

 Στο βίντεο, ο έμπειρος μελισσοκόμος μας μοιράζεται πολύτιμες συμβουλές για τον σωστό χειρισμό των μελισσών. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία του λάμπουν καθώς επιδεικνύει τις κατάλληλες τεχνικές για την αλληλεπίδραση με αυτά τα ευαίσθητα πλάσματα. Από την επίδειξη της τέχνης του καπνίσματος της κυψέλης

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

01 Mixailidis Dimitris «Τα σταφύλια της οργής» είναι ένα αμερικανικό ρεαλιστικό μυθιστόρημα που γράφτηκε από τον Τζον Στάινμπεκ και δημοσιεύτηκε το 1939. Το βιβλίο κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου και το Βραβείο Πούλιτζερ για τη μυθοπλασία, και αναφέρθηκε περίοπτα όταν ο Στάινμπεκ τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ (1962).

 Τα «Σταφύλια της οργής» είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο και στην ανθρωπιά, στη δύναμη της οικογένειας, στη μάχη για τον επιούσιο, στις μικρές πράξεις καλοσύνης των ανθρώπων, όπως συμβαίνει κυρίως στους αγρότες, που επεκτείνεται ακόμα και σε χαμηλόμισθους εργάτες. Μέσα από την ιστορία της οικογένειας Τζόουντ, που ξεριζώνεται από τον τόπο της και μεταναστεύει, κηρύσσεται μια αλήθεια: και η αλήθεια αυτή, δοσμένη με μια λογοτεχνική αμεσότητα που καθηλώνει, είναι απόλυτη και τόσο επιτακτική σήμερα όσο κι όταν πρωτογράφτηκε. Η λογοτεχνία δεν είναι

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Οι εθνικές κάλπες 21 - 5 - 23 ανέδειξαν ένα κυρίαρχο κόμμα - τη ΝΔ, με ισχυρό ποσοστό 40,7% και ένα δεύτερο με... είκοσι μονάδες διαφορά: 20,1% ΣΥΡΙΖΑ.

 Ακολουθούν με 11,5% το ΠΑΣΟΚ - 7,2% ΚΚΕ και 4,5% η Ελληνική Λύση.

 • Το... μονοπολικό όμως σύστημα, αδυνατίζει τη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της πολιτικής, προκαλεί απάθεια στους πολίτες, πλήττει τη συμμετοχικότητα, που αποτελεί το οξυγόνο της Δημοκρατίας.

 * Κοινοβούλιο - ΠΣ - ΔΣ χωρίς αντιπολίτευση μοιάζει με...μελίσσι χωρίς κυψέλες!

 ^ Με βιολί... χωρίς δοξάρι!!

Εργασία της Μαριάννας Αποστόλου

01 Apostolou Marianna  Εισαγωγή

 Το κεντρικό θέμα της τραγωδίας είναι η προδομένη Μήδεια και ο προδότης Ιάσονας που ερωτεύεται την κόρη του Κρέοντα. Το έργο αποτελείται από δύο μέρη. Στο 1ο μέρος παρουσιάζεται η Μήδεια η οποία έχει αποφασίσει αμετάκλητα να πάρει εκδίκηση. Η απέλασή της από τον Κρέοντα εμποδίζει τα σχέδια της. Ένας αγώνας λόγων Μήδειας-Ιάσονα με σοφιστική δεξιοτεχνία επικαλούνται όλα τα επιχειρήματα (Lesky, A 1989). Η Μήδεια ο χορός και η τροφός καταγγέλλουν τον προδότη. Η Μήδεια, τυφλωμένη από ζήλεια, ένα πληγωμένο θηρίο, προετοιμάζει την εκδίκηση της (Χουρμούζιος, Α.1961). Ακριβώς στο κέντρο του δράματος εμφανίζεται ο Αιγέας για να δώσει λύση στο αδιέξοδο της Μήδειας, χωρίς να υπάρξει αλλαγή στα σχέδια της εκδίκησης της. Στην

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

035 O Panagiotis epelekse to xorio Ο Παναγιώτης και η Απόφαση του να Μείνει στο Χωριό: Μια Ιστορία Επιτυχίας"

 Παρά τη γοητεία των μεγάλων πόλεων και τους γρήγορους τρόπους ζωής, ο Παναγιώτης αναγνώρισε τις δυνατότητες της περιοχής του και επέλεξε να επικεντρώσει τις προσπάθειές του εκεί.

 Το ταξίδι του Παναγιώτη ξεκίνησε με μια απλή ιδέα: να προωθήσει τη μοναδική ομορφιά και τον πολιτισμό του χωριού. Ξεκίνησε από μικρές δράσεις, προσφέροντας ξεναγήσεις και δημιουργώντας συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει η περιοχή. Έχει επίσης βοηθήσει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, παρέχοντας θέσεις εργασίας και υποστηρίζοντας άλλες μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Η ορεινή περιοχή της Αργιθέας βιώνει καταστάσεις οριακές και οδηγείται χωρίς.... «τιμόνι και οδηγό» στην απαξίωση, στασιμότητα και υστέρηση.

 ^ Παρότι οι Οδικές Υποδομές (άσφαλτο στο 90% των κεντρικών της δρόμων) έχουν βελτιωθεί, η ύδρευση, η καθαριότητα, η διοικητική και ψηφιακή εξυπηρέτηση, έχουν προοδεύσει βήμα - βήμα και με επίμονο αγώνα.

  •• Τι παρατηρούμε και τι μας μεταφέρουν ενεργοί δημότες μας:

 1. Κλειστά ιατρεία - υπολειτουργία κοινωνικών δομών.

 2. Κλειστό το Προνοιακό «Κέντρο Κοινότητας» που ιδρύθηκε 2018 στα Βραγκιανά. Με ψυχολόγο και κοινων.

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

034 Galatopita Η κυρία Μαρία στο γραφικό χωριό Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας, μοιράζεται την πολύτιμη συνταγή της για μια παραδοσιακή γαλατόπιτα. Με γνήσια ζεστασιά και πάθος μας ταξιδεύει στο χρόνο, χρησιμοποιώντας υλικά που καλλιεργεί η ίδια και μας ετοιμάζει με δεξιοτεχνία την χωριάτικη γαλατόπιτα.

 Τα χέρια της δουλεύουν επιμελώς, δείγμα της σκληρής δουλειάς και της επιμονής που χαρακτήριζε την ταπεινή της ζωή στο χωριό. Μέσα από τα λόγια της, αποκτάμε μια ματιά στις προκλήσεις που αντιμετώπισε, ωστόσο το πνεύμα της παραμένει ανθεκτικό και εμπνευσμένο.

 Καθώς η γαλατόπιτα ψήνεται στον ξυλόφουρνο, η κυρία Μαρία μας μαγεύει με σαγηνευτικές ιστορίες για τις

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Εν μέσω εκλογικής θερμής περιόδου για ανάδειξη των 300 της Βουλής των Ελλήνων, κατακλύζονται τα μέσα δικτύωσης από ανακοινώσεις και φωτογραφίες... βεβαίως!!! - Υποψηφίων συμβούλων για νέα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια ενόψει Τοπικών εκλογών σε 4,5 μήνες (8-10-23).

 • Σε Μεσολόγγι - Αργιθέα - Άγραφα - Λίμνη Πλαστήρα - Παλαμά...

 • Οι νομοθέτες μας με πρόχειρα ν/σ γονατογραφήματα / τροπολογίες στο παρά 1’ της βουλευτικής περιόδου άλλαξαν ξανά τους όρους εκλογής κοινοτικών αιρετών και λήψης απόφασης όταν το ΔΣ καταψηφίσει δυο φορές ένα θέμα (παραπέμπεται στην ελεγχόμενη οικονομική επιτροπή)…

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_243.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα