Ela na paiksoume

Koumpouriana

25 - 09 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 234 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Για 4 χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και άλλα 3 με κυβέρνηση ΝΔ, τα αιτήματα και οι πόθοι των Θεσσαλών από ορεινή Αργιθέα έως παράλια Λάρισας και Πήλιο παραμένουν στον πάγο με εγκατάλειψη - εναντίωση στα μεγάλα ημιτελή παρατημένα έργα μεταφοράς νερών άνω ρου Αχελώου στον σαχαροποιημένο Θεσσαλικό κάμπο, των υδροηλεκτρικών Συκιάς - Μεσοχώρας: φράγμα Μουζακίου.

 Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πάνε στράφι, χωρίς αξιοποίηση.

 Καθαρή ενέργεια αφήνεται...

Του Αποστόλη Μπουγουλιά*

Mpougoulias Apostolos Όπως όλα τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας αντιμετωπίζονται, τρία χρόνια τώρα, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο με ακατάσχετη υποσχεσιολογία και επικοινωνιακά τεχνάσματα, έτσι και η στήριξη των πληγέντων και η αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική πλημμύρα του «Ιανού» δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

 Για πολλοστή φορά, κυβερνητικά κλιμάκια, κομματικός στρατός, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης (δύο φορές ήρθε στην Καρδίτσα), ξαναϋποσχέθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα αλλά και αποκαταστάσεις ζημιών, έργων και πληγέντων πολιτών.

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

051 Se xorio tis Hpeirou Δύσκολη η ζωή στην ορεινή πατρίδα, όπου οι κάτοικοί της επιβιώνουν στις πιο σκληρές συνθήκες...

 Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται στα ψηλά βουνά της Κοιλάδας Αχελώου, όπου συναντήσαμε τη φιλόξενη γιαγιά-Φωτεινή, η οποία μας καρτερεί με μεγάλη χαρά στο απομονωμένο χωριουδάκι της που τόσο πολύ αγαπάει, μας μεταφέρει τους προβληματισμούς της και μας περιγράφει πώς ήταν και πώς είναι η ζωή στο χωριό!

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας

01 Karavidas Giorgos Δύο χρόνια μετά την καταστροφική επέλαση του «Ιανού», που κατέστρεψε υποδομές και περιουσίες, στοιχίζοντας ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές, χωρίς καμία μέχρι στιγμής απόδοση ευθυνών.

 Δύο χρόνια συμπληρωμένα και τα πληγέντα από την ίδια θεομηνία χωριά του Δήμου Μουζακίου εξακολουθούν να παραμένουν κατεστραμμένα και καταδικασμένα στην απομόνωση και στο μαρασμό, με το Δήμαρχο Μουζακίου να εξαντλεί το ενδιαφέρον του γι’ αυτά στις όποιες μέσα από απ’ ευθείας αναθέσεις πρόχειρες αποκαταστάσεις (βλ. μπαζώματα) και στην προ διετίας υποβολή αρμοδίως ενός κακοσυνταγμένου και ανακριβούς Τεχνικού Δελτίου, που περιέγραφε τις καταστροφές (αγνώστου τύχης από εκεί και μετά), καταχρώμενος πλήρως την αρχική ανοχή αλλά και στήριξη όλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Δήμου για τις όποιες ενέργειες και αποφάσεις του.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ

Γράφει η Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη

05 Rogganaki Lia me mikrofono «Ξεχνάω. Σηκώνομαι το πρωί, πλένομαι και μετά; Τι να κάνω, πού να πάω; Δεν ξέρω τι να κάνω.»

 «Δεν είναι ότι δεν θυμάσαι! Απλά είσαι αφηρημένος, δεν προσέχεις όταν σου μιλάνε!»

 Η συμπεριφορά του αλλάζει μέρα με την μέρα και δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς συμβαίνει. Ναι, είναι κάποιας ηλικίας, αλλά κάτι δεν πάει καλά.

 Βλέπεις ξαφνικά έναν άνθρωπο που τον έχεις συνηθίσει δραστήριο, κοινωνικό, υπεύθυνο να ρωτάει ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα, να δυσκολεύεται να βρει μια λέξη ή να μην απαντά όταν του μιλάνε. Κάποιες φορές τα λεγόμενά του να μην βγάζουν νόημα και άλλες να μην μπορεί να καταλάβει τι του λένε. Να

Πράσινες λύσεις στις αστικές μεταφορές, για το κλίμα, την υγεία, την ποιότητα ζωής!

01 Logo Ριζική αλλαγή του μοντέλου μετακινήσεων στις ελληνικές πόλεις, ζητά το νέο κόμμα των Πράσινων με αφορμή την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, από 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν σειρά προτάσεων για στροφή σε βιώσιμη και προσβάσιμη δημόσια συγκοινωνία με αναβάθμιση υπηρεσιών και φθηνό εισιτήριο, σε εκτεταμένες υποδομές για ποδήλατο και περπάτημα, αλλά και με έμφαση στην ασφάλεια για όλους και όλες.

 Οι αστικές μεταφορές είναι θεμελιώδες και αναντικατάστατο στοιχείο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των πόλεων. Ταυτόχρονα όμως, οι μεταφορές συνιστούν βασική αιτία περιβαλλοντικών προβλημάτων για τις πόλεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αλλά και πέρα από αυτή, καθώς συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τα τροχαία δυστυχήματα και την ηχορύπανση. Επιπλέον οι υποδομές τους δεσμεύουν

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ ότι θέλει αυτονομία και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών Οκτωβρίου 2023. Δεν θέλει χρίσματα σε δήμους, κρατώντας μια επιφύλαξη για τις περιφερειακές εκλογές.

 Οι Τοπικές εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά τις εθνικές και αυτό προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο μήνυμα των δημοτικών - περιφερειακών εκλογών, τη στήριξη και ώθηση που θα δώσουν τα τοπικά σχήματα - συνδυασμοί στην επικράτηση των κομμάτων, στα ποσοστά και αριθμό βουλευτικών εδρών.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Πιστοί στο αξίωμα του καθηγητή Δημήτρη Τσάτσου:

 «Η Δημοκρατία κτίζεται από κάτω προς τα επάνω», παρουσιάζουμε τις πρώτες θέσεις μας και την τεκμηριωμένη ανάλυση του φίλου ειδικού νομικού / αυτοδιοικητικού Δημήτρη Κατσούλη - Δήμαρχος Αυλώνα Εύβοιας 8ετη- για το νέο εκλογικό σύστημα ν 4804/21 - που επειγόντως πρέπει να μπει στην εκλογική ατζέντα των κομμάτων με αίτημα να αλλάξει ενόψει των προσεχών εθνικών εκλογών.

 • Τετραετή θητεία - διαχωρισμό δημοτικών με κοινοτικά όργανα - απλοποίηση γραφειοκρατίας κ.α.

———-///———-///———-///——

Γράφει ο Μενέλαος Παπαδημητρίου
004 Apokalipsi omiomatos gefiras Korakou - Η Διανομαρχιακή Επιτροπή Άρτας - Καρδίτσας για την Αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου και

- Η Πρωτοβουλία φορέων και πολιτών για την Προστασία και ανάδειξη της Κοιλάδας του Αχελώου σε συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με τον Πρωτομάστορα της Γέφυρας της Πλάκας Αθανάσιο Πόραβο και το γαμβρό του Λεωνίδα Κατσούγκρη που ενστερνίσθηκαν το όραμά μας, μερίμνη των οποίων ανευρέθη και άγνωστος χορηγός, (πέραν της δικής τους συνεισφοράς και προσωπικής αμισθί εργασίας) προχωρήσαμε το Μάη 2022 στην κατασκευή, κοντά στα απομεινάρια της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου, μιας Μικρογραφίας της Γέφυρας που εδώ στις φωτογραφίες εικονίζεται για να υπάρχει στο χώρο και να μαρτυράει την ύπαρξη του καταστραφέντος κατά τον εμφύλιο Θεογέφυρου των Βαλκανίων ευελπιστώντας να ενδυναμωθεί η προσπάθειά μας και αναμένοντας η Πολιτεία να προβεί στην Ανακατασκευή της παλαιάς Γέφυρας και στην Αναστήλωση της Κούλιας.

18 Kotsos Giorgos Η 18η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελέγχου των Υδάτων και η ανάγκη για ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ καθώς οι επιπτώσεις από την κλιματική κρίση γίνονται όλο και πιο έντονες.

 Η θωράκιση απέναντι σε αυτή την κρίση απαιτεί «επαναστατικές» αλλαγές στον τρόπο ζωής όλων μας αλλά και στον τρόπο παραγωγής, ενδεχόμενα συγκρούσεις με κατεστημένες λογικές και βεβαίως επανεξέταση των υφιστάμενων υποδομών στις νέες συνθήκες.

 Τα νερά για την Θεσσαλία αποτελούσαν ανέκαθεν το καθοριστικό στοιχείο για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της, για την ισορροπία των οικοσυστημάτων της καθώς και για τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή μας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img111.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα