Koumpouriana

17 - 04 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

01 Frydas Nikos Έπειτα από αίτημα του Δημάρχου ΑΡΓΙΘΕΑΣ κ. Ανδρέα Στεργίου, υπήρξε άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον υπηρεσιών της διαθέτοντας μηχανήματα έργου για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου της Τοπικής μας Κοινότητας.

 Θα ήθελα να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες καθώς και όλων των κατοίκων του Καταφυλλίου προς την Περιφέρεια και ιδιαίτερα προς τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Νούσια, προς τον Δήμαρχο ΑΡΓΙΘΕΑΣ κ. Ανδρέα Στεργίου και τέλος, προς τους χειριστές των μηχανημάτων για τον άψογο συντονισμό και συνεργασία.

 Ως γνωστόν το Καταφύλλι έχει το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο (περίπου 80 χλμ. χωματόδρομο) από όλες τις Τ. Κ. της ΑΡΓΙΘΕΑΣ κι αν δεν υπάρχει συντονισμός και συνεργασία είναι πολύ δύσκολο να είναι όλο το δίκτυο

Rapid test arnitiko Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), στην κεντρική Πλατεία του Ανθηρού. Συνολικά προσήλθαν 41 δημότες και δεν ανιχνεύθηκε κανένα θετικό κρούσμα.

 Τηρήθηκαν απόλυτα όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ οι υγειονομικοί ολοκλήρωσαν τη διαδικασία χωρίς προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας, κ. Ανδρέας Στεργίου, μετά το τέλος των εξετάσεων δήλωσε:

 «Ως Δήμος Αργιθέας θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΕΟΔΥ, τον ιατρό κ. Ζευγαρά και τα στελέχη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ (κα Μπάλιου & κ. Παπαγεωργίου) για την άψογη συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα».

Rapid test Ύστερα από επικοινωνία του Δήμου Αργιθέας με τον ΕΟΔΥ, αύριο Τετάρτη 14/04 θα μεταβεί ειδικό κλιμάκιο στο Ανθηρό για διενέργεια δωρεάν rapid tests στους μόνιμους κατοίκους.

 Η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία κατά τις ώρες 12:00 - 14:00.

 Οι δημότες πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α) και να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

12 Ύστερα από τις διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Γιάννη Ξιφαρά και τον Πρόεδρο και Διευθ. Σύμβουλο του ΚΤΕΛ Καρδίτσας κ. Χρυσόστομο Πεσλή επανέρχεται η γραμμή του ΚΤΕΛ "Μουζάκι - Αργύρι" στις 12 Απριλίου 2021.

 Ο Δήμαρχος Αργιθέας θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και την διοίκηση του ΚΤΕΛ Καρδίτσας για την εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη. Η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου δρομολογίου είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς παραμένει το τελευταίο το οποίο έχει απομείνει σε όλη την ορεινή Αργιθέα εξυπηρετώντας πολλαπλώς τους μόνιμους κατοίκους της πλέον απομακρυσμένης και δυσπρόσιτης περιοχής ολόκληρης της Π.Ε. Καρδίτσας.

17 Dorea oksimetron Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και της λήψης πρωτοβουλιών προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του covid-19 ο Δήμος Αργιθέας προμηθεύτηκε 193 σύγχρονα οξύμετρα με στόχο να τα διαθέσει δωρεάν στις οικογένειες οι οποίες διαμένουν μόνιμα στην ορεινή περιοχή και τα χρειάζονται αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη από υγειονομικής άποψης περίοδο που διανύουμε.

 Η διανομή των οξύμετρων ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 από την Δημοτική Ενότητα Αχελώου ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί σε ολόκληρο τον Δήμο τις επόμενες ημέρες. Οι λίστες των δικαιούχων θα συμπληρωθούν σταδιακά από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ενώ τα στελέχη του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" θα μεριμνήσουν για την διανομή και για την παροχή των απαραίτητων οδηγιών ορθής χρήσης των συσκευών μέτρησης του οξυγόνου.

Ο νέος διαδικτυακός χώρος του Δήμου Αργιθέας είναι γεγονός!

16 Neo site

Καλή πλοήγηση!

15 Stergiou Skrekas Ο Δήμαρχος Αργιθέας συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, θέτοντας θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου που προΐσταται, τα οποία συνδέονται με τη χρηματοδότηση για τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια, τις δυνατότητες ένταξης έργων βασικών υποδομών σε μελλοντικές προσκλήσεις του Υπουργείου, τους δασικούς χάρτες, τα ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

 Στην πρώτη αυτή συνάντηση, ο Δήμαρχος είχε επίσης την ευκαιρία να μεταφέρει στον Υπουργό την επίσημη θέση του Δήμου Αργιθέας, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των ΑΠΕ όπως ακριβώς έχει υπερψηφιστεί από το Δ.Σ., καθώς επίσης τον ενημέρωσε για το πρόσφατο ψήφισμα Αργιθεατών πολιτών το οποίο κινείται ουσιαστικά προς την ίδια κατεύθυνση.

 Ο Δήμος Αργιθέας την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή την 1η Διαδικτυακή Ιστορική Ημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επετειακής χρονιάς συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021).

 Οι καταξιωμένοι εισηγητές Ξενοφών Κουτής, Μανώλης Στεργιούλης και Κώστας Σπανός καθήλωσαν τους συμμετέχοντες με τις εξαιρετικές και άκρως ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους, εστιάζοντας κυρίως στους αρματολούς των Αγράφων, στον Κατσαντώνη και σε δύο ακόμα Αγραφιώτες αγωνιστές του 1821.

 Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της

13 25 Martiou 2021

 Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, ημέρα χρέους και ημέρα βαθιάς περισυλλογής. Στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, πρέπει να είναι και μία ημέρα υπόσχεσης στους μυριάδες των μαρτύρων της ελευθερίας, οι οποίοι πάλεψαν σκληρά και θυσιάστηκαν για τον τόπο τούτο, ότι θα συνεχίσουμε τον δικό τους αγώνα για εθνική αξιοπρέπεια και ολοκλήρωση, καθώς και για τη διασφάλιση των διαχρονικών αξιών της ελευθερίας και της τιμής. Το απαράμιλλο παράδειγμα των ηρωικών προγόνων μας του 1821 πρέπει να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές.

 Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκει 

 Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Αργιθέας, μετέβη στο Ανθηρό Αργιθέας προκειμένου να διενεργήσει τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους μόνιμους κατοίκους. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 70 έλεγχοι για τον Covid-19 από τους οποίους δεν προέκυψε κανένα θετικό κρούσμα.

 Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ενημέρωση για θετικό κρούσμα στην περιοχή μας, συνεπώς θεωρήθηκε απαραίτητη η άμεση πραγματοποίηση ελέγχων για τον πληθυσμό.

 Δεν συντρέχει μέχρι στιγμής κανένας λόγος ανησυχίας, όμως υπενθυμίζουμε σε όλους πως τα τιθέμενα από

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα