Ela na paiksoume

Koumpouriana

23 - 10 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

37 H kathimerinotita me asfaleia Ενδιαφέρουσα και χρηστική ήταν η ενημερωτική Ημερίδα που πραγματοποίησε, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ο Δήμος Αργιθέας για τους εργαζόμενους και το προσωπικό, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους αιρετούς του Δήμου αλλά και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανθηρού. Η Ημερίδα με τίτλο «Καθημερινότητα με Ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 (ώρες 09.30-12.30), παράλληλα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργιθέας και σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού.

 Η ημερίδα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Αργιθέας κ. Στεργίου Ανδρέα, ο οποίος αφού

Ανακοίνωση του Δήμου Αργιθέας

36 Apografi 21 Σας ενημερώνουμε ότι από την 23η Οκτωβρίου 2021 έως τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021 θα πραγματοποιηθεί η Απογραφή Πληθυσμού.

 Η απογραφή κτιρίων στις Κοινότητες του Δήμου μας έχει ήδη ολοκληρωθεί.

 Σκοπός της απογραφής, που γίνεται κάθε 10 χρόνια από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), είναι η συγκέντρωση στοιχείων (δημογραφικών, οικονομικών και κοινωνικών) αλλά και πληροφοριών για την σύνθεση των νοικοκυριών.

 Εξαιτίας του COVID-19, φέτος για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα της

01 Dimos Argitheas logo Ο Δήμος Αργιθέας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Καθημερινότητα με Ασφάλεια» για τους εργαζόμενους υπαλλήλους, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αργιθέας και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανθηρού.

 Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 (ώρες 09:30-12:30), παράλληλα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργιθέας για τους εργαζομένους και τους Προέδρους, αλλά και σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού για τους μαθητές.

 Έτσι με δεδομένο ότι η γνώση οδηγεί στην πρόληψη και η πρόληψη στην ασφάλεια, που αποτελεί

02 Mpampatsikos Giannis Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στην κατασπατάληση πόρων μέσω των προσλήψεων ειδικών συνεργατών - συμβούλων και Γεν. Γραμματέως στο δήμο μας, που σε κάθε περίπτωση είναι δυσανάλογες για το μέγεθος ενός μικρού ορεινού δήμου, όπως είναι ο Δήμος Αργιθέας.

 Η τελευταία χρονικά πρόσληψη ειδικής συνεργάτιδας του κ. Δημάρχου, συνιστά πραγματικά σκάνδαλο, που όπως διαβάζουμε στην υπ΄αριθμ.61/2021 απόφαση πρόκειται… για καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας!!!

 Η εν λόγω ειδική συνεργάτης (κάτοικος Τρικάλων) είναι μονίμως απούσα από το δημαρχιακό κατάστημα ή εμφανίζεται στην καλλίτερη περίπτωση μία έως δύο φορές το μήνα.

02 Stergiou Andreas Εγκρίσεις και προεγκρίσεις έργων συνολικού ύψους 568 χιλιάδων ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Αργιθέας

 1. Προέγκριση διακήρυξης έργου συνολικού προϋπολογισμού 278 χιλιάδων ευρώ.

 2. Νέα χρηματοδότηση ύψους 250 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 3. Πίστωση ύψους 40 χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 Αναλυτικότερα τα ποσά και τα έργα, αναφέρονται στο μήνυμα του Δημάρχου, κ. Ανδρέα Στεργίου, που ακολουθεί:

01 Stergiou Andreas Με την υπ’ αριθμόν190/2021 απόφασή του ο Δήμαρχος Αργιθέας, κ. Ανδρέας Στεργίου, ορίζει τους Αντιδημάρχους για το χρονικό διάστημα από την 01 Οκτωβρίου 2021 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 με τις αρμοδιότητες, όπως περιγράφονται παρακάτω.

 Τον κ. Πούλιο Χαράλαμπο του Βασιλείου Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 1. Οικονομικών θεμάτων και ιδίως:

 - Την εποπτεία και την ευθύνη των οικονομικών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των: Προσόδων, ΤΑΠ και Τελών Καθαριότητας-Φωτισμού, Ελέγχου, Ταμειακής Βεβαίωσης Εισπράξεων Κοινοποιήσεων φορολογητέας ύλης, Προϋπολογισμού, Εκκαθάρισης Δαπανών, Προμηθειών, Λογιστηρίου - Διπλογραφικού, Ταμείου, Διαχείρισης υλικών και αποθεματικού εξοπλισμού γραφείων, Διαχείρισης υλικών και αποθεματικού εξοπλισμού γραφείων.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων
35 Stin Kipro Η επίσκεψη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων στο όρος Τρόοδος της Κύπρου, που έλαβε χώρα από την 20η έως την 23η Σεπτεμβρίου, και ακολούθησαν οι δέκα (10) Δήμαρχοι του Εθνικού Πάρκου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

 Κατά τη διάρκεια αυτής, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του νεοσύστατου Ινστιτούτου Ορεινών Περιοχών MountMed και των Δήμων με σκοπό την προώθηση δράσεων, όπως πρωτοβουλίες περιβαλλοντικού, κοινωνικού, και πολιτιστικού περιεχομένου, μέσω της έρευνας και της καινοτομίας. Το Ινστιτούτο ΜountMed, στο οποίο μετέχουν ερευνητές από Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία και

01 Diktio Dimon Perioxis Pindou 1 Πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα την Πέμπτη και Παρασκευή 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2021, η Διημερίδα με θέμα « Εκεί που Σμίγουν τα Νερά με τα Γεφύρια». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κόνιτσας, το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η Πολυτεχνική Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ.

 Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο Πρόεδρος του Δικτύου Δήμων με Ποτάμια δήμαρχος Λεβαδέων κος Ιωάννης Ταγκαλέγκας, ο πρώην και νυν Κοσμήτορες της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ κ.κ. Κατσιφαράκης Κων/νος και Υάκινθος Κυριάκος και ο Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ δήμαρχος Αργιθέας κ. Στεργίου Ανδρέας. Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου Δημήτριος.

34 GR CYPRUS Στο πλαίσιο συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων με το Ινστιτούτο MountMed, αποστολή αποτελούμενη από τους Δημάρχους του Πάρκου πρόκειται να μεταβεί στην έδρα του Ινστιτούτου στην Κύπρο, όπου θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο, σε ειδικά αφιερωμένη τελετή, ενώ η ομάδα θα επισκεφτεί και την προστατευμένη περιοχή του όρους Τροόδους.

 Την αποστολή θα ακολουθήσουν οι Δήμαρχοι Κεντρικών Τζουμέρκων, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Μετσόβου, Αγράφων, Μετεώρων, Αργιθέας, Πύλης, Μουζακίου, Αμφιλοχίας και Λίμνης Πλαστήρα.

 Ύστερα από επικοινωνία του Δήμου Αργιθέας με τον ΕΟΔΥ, την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 θα μεταβεί ειδικό κλιμάκιο στο Πετρίλο για διενέργεια δωρεάν rapid tests στους κατοίκους.

 Η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας στον οικισμό Λιβάδια κατά τις ώρες 14:00 - 15:00, στην πλατεία στον οικισμό Μάγειρος κατά τις ώρες 15:00 - 16:00 και στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονος στον οικισμό Βασιλάδες κατά τις ώρες 16:00 - 17:00.

 Οι δημότες πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α) και να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

 Πηγή: https://argithea.gov.gr

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα