Koumpouriana

24 - 07 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 323 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

30 Emvoliasmos Ο ΕΟΔΥ, η 5η ΥΠΕ και ο Δήμος Αργιθέας ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να ενισχυθεί η εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού.

 Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 θα μεταβεί εξειδικευμένο κινητό κλιμάκιο προκειμένου να πραγματοποιήσει εμβολιασμούς στον πληθυσμό της ορεινής και δυσπρόσιτης Αργιθέας.

 Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αργυρίου κατά τις ώρες 08:00-12:00 και στην πλατεία Ανθηρού κατά τις ώρες 15:00-17:00.

 Οχήματα του Δήμου θα μεταφέρουν κατοίκους που επιθυμούν να εμβολιαστούν από κάθε χωριό ή οικισμό της περιοχής στα δύο αυτά σημεία, κατόπιν συνεννόησης με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και των

29 Stergiou Voridis Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου συναντήθηκε προ ολίγων ημερών με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη.

 Κατά τη χρήσιμη αυτή σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κατερίνα Λαφαζάνη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάκης Καμπούρης.

 Η επίσπευση των προγραμματισμένων προσλήψεων για την κατεπείγουσα στελεχιακή ενίσχυση του Δήμου, η προοπτική ένταξης των κατατεθειμένων προτάσεων του Δήμου Αργιθέας στο Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και αρκετά υπηρεσιακά ζητήματα αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες συζήτησης.

 Ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως η ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. θα εξακολουθεί να στηρίζει εμπράκτως τον ορεινό Δήμο

Με τη συμβολή του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΝ «έργο - πιλότος», με μέτρηση δεικτών υπολογισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της αποδοτικότητας των πόρων

01 Ferta Ylika Ξεκινάει η υλοποίηση του πρώτου στην Ελλάδα έργου συλλογής, ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης φερτών υλών από φυσικές καταστροφές στο Δήμο Αργιθέας του νομού Καρδίτσας, με τίτλο «Προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα. Προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή», προκειμένου αφενός μεν να θεραπευτούν οι πληγές που άφησε ο

28 Foustanela Σε μια λιτή και ιδιαίτερα συγκινητική τελετή την Κυριακή 18-07-2021 στην πλατεία Ανθηρού ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου παρέλαβε τα δύο σημαντικά κειμήλια που δώρισαν στο «ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΗΡΟΥ» η κα Νίκη Στυλιανού με καταγωγή από τη Λακατάμια Κύπρου και η κα Ελένη Ζάχου-Τσουρέκα με καταγωγή από το Μάραθο Αργιθέας.

 Συγκεκριμένα η κα Στυλιανού δώρισε στο Μουσείο τη φουστανέλα που φορούσε ο πρόγονός της Κώστας Έλληνας, ο οποίος πολέμησε ως εθελοντής στην Επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων το 1821, ενώ η κα Ζάχου-Τσουρέκα μια μετσοβίτικη αυθεντική παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά, που φορούσε η μητέρα της.

27 Mouseio Anthirou Με δυο στολές, μια ιστορική φουστανέλα Κύπριου αγωνιστή που πολέμησε ως εθελοντής στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και μια αυθεντική παραδοσιακή τοπική Μετσοβίτικη φορεσιά θα εμπλουτιστεί το «ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΗΡΟΥ».

 Είναι προσφορά της κ. Νίκης Στυλιανού με καταγωγή από τη Λακατάμια Κύπρου και της κ. Ελένης Ζάχου - Τσουρέκα με καταγωγή από το Μάραθο Αργιθέας Καρδίτσας, αντίστοιχα.

 Την αυθεντική φουστανέλα φορούσε ο Κώστας Έλληνας πρόγονος της οικογένειας Στυλιανού που την διαφύλαξε μέχρι σήμερα, ενώ την παραδοσιακή ενδυμασία φορούσε η μητέρα της Ελένη Ζάχου - Τσουρέκα.

26 Sinedrio stin Korintho Το τριήμερο 2-4 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο το Επιστημονικό Συνέδριο «Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ», στο οποίο θα συμμετέχουν ως Ομιλητές και Συντονιστές αιρετοί και τεχνοκράτες, υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί η 2η Ετήσια Συνάντηση Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΥ) όλων των Δήμων της χώρας.

Dimos Argitheas 1 Ο Δήμος Αργιθέας υπέβαλε 5 προτάσεις στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», διεκδικώντας μέσα από απολύτως τεκμηριωμένες μελέτες το συνολικό ποσό των 6.365.188,00 €, εξαντλώντας μάλιστα το ανώτατο όριο των 6 εκατομμυρίων το οποίο έχει τεθεί ως πλαφόν για τους μικρούς ορεινούς και ηπειρωτικούς Δήμους.

 Ειδικότερα τα έργα που υποβλήθηκαν κατά σειρά προτεραιότητας έχουν ως εξής:

Ο Δήμος Αργιθέας καλωσορίζει την "Κυριακή στο Χωριό" στο Πετρίλο

Ενημέρωση από το Δήμο Αργιθέας

25 Petrilo Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε πως για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στην Αργιθέα μας και συγκεκριμένα στο ιστορικό Πετρίλο η πετυχημένη εκπομπή της ΕΡΤ3 "Κυριακή στο Χωριό"!

 Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες οριστικοποιήθηκε πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

24 O Kotsos stin Argithea Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 ο Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αργιθέα. Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου τον υποδέχθηκε στο Δημαρχείο στο Ανθηρό, εκεί όπου ο Βουλευτής υπηρέτησε ως Δήμαρχος κατά την περίοδο 1999-2002.

 Ακολούθησε μια εποικοδομητική σύσκεψη με τη συμμετοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλία Παπαδήμα, του Αντιδημάρχου Ηλία Τσιατσιάνη, του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Κώστα Γραμμένου, της Γεν. Γραμματέως Κατερίνας Λαφαζάνη και του Προέδρου Τ.Κ. Ανθηρού Γιώργου Κωτή.

23 Sinedriasi politikis prostasias Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργιθέας.

 Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Στεργίου Ανδρέας Δήμαρχος Αργιθέας, ο Τσιατσιάνης Ηλίας Αντιδήμαρχος, ο Κωστέλλος Βάιος Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καρδίτσας και η Δημητρίου Ελένη Γραμματέας της ίδιας υπηρεσίας, ο Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Αναστασιάδου Ιωάννα Δασολόγος - Προϊσταμένη Τμήματος Δασ/σίας

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα