Koumpouriana

16 - 01 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Lefta euro Ύστερα από την προ ημερών επικοινωνία του Δημάρχου Αργιθέας, κ. Ανδρέα Στεργίου, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Λιβάνιο, και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικών, κ. Τριαντόπουλο, και κατόπιν αποστολής γραπτού αιτήματος του Δήμου προς το ΥΠΕΣ την περασμένη εβδομάδα (εξερχόμενο έγγραφο 3692/24.12.2020) εξασφαλίστηκε νέα χρηματοδότηση ύψους 200.000,00 ευρώ για την αντιμετώπιση των ζημιών από τον "Ιανό".

 Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των καταστροφών.

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η προκήρυξη δημόσιας σύμβασης ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου του έργου "Βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών" εκτιμώμενης αξίας 229.100,00 € (με ΦΠΑ).

 Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από το Δήμο Αργιθέας είναι η συντήρηση και η βελτίωση του οδικού δικτύου στους οικισμούς "Κούκος" και "Μεταμόρφωση" της Τ. Κ. Ανθηρού.

Argithea3 Δια περιφοράς* θα πραγματοποιηθεί η 14η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργιθέας, τη Δευτέρα 28-12-2020 και ώρα 12:00, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 παρ. 1 της ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 55 τ. Α΄, την αριθ. 163  με αριθ. πρωτ.  33282/29-5-2020 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και το αριθ. πρωτ.  60249/22-9-2020 έγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών.

 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Παπαδήμας Ηλίας, επισημάνει στην πρόσκλησή του:

 Απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη απαρτίας αποτελεί η συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τρίτων (2/3) των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Argithea3 Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν.3852/2010 ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας, κ. Ανδρέας Στεργίου, καλεί τα μέλη της Επιτροπής σε τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11:00.

 Σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-3-2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/τ.Α΄/11-3-2020) ορίζεται ότι:

 «1. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών

Εγκρίθηκε η πρόταση για την αναβάθμιση της πλατείας Αργυρίου

36 Plateia Argiriou Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 η πρόταση του Δήμου Αργιθέας για χρηματοδότηση σχετικά με προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση της πλατείας Αργυρίου.

 Πρόκειται δίχως καμία αμφιβολία για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη καθώς ο Δήμος Αργιθέας λαμβάνει για πρώτη φορά χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ύστερα από τη σχετική πρόταση η οποία κατατέθηκε προ ολίγων μηνών.

35 Efxes Xristougennon 2020

 Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και το προσωπικό του Δήμου Αργιθέας σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Έτος 2021!

34 Dorea trofimon apo Stavros Niarxos Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε, με την παρουσία του Δημάρχου Ανδρέα Στεργίου και της Αντιδημάρχου Όλγας Κορλού, η παράδοση τροφίμων στο Δήμο Αργιθέας κατόπιν της σημαντικής δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

 Η διάθεση των τροφίμων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του COVID-19.

 Το συντονισμό του εγχειρήματος είχε αναλάβει εξαρχής η ΚΕΔΕ, ενώ η δωρεά διατέθηκε μέσω πίστωσης από

33 Apinidotes Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των Περιφερειακών Ιατρείων με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και της έγκαιρης αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών υγείας των δημοτών, ο Δήμος Αργιθέας προχώρησε σε προσφορά τριών αυτόματων απινιδωτών στα Π. Ι. Ανθηρού, Βραγκιανών και Πετρίλου.

 Με δεδομένες τις τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις, θεωρήθηκε χρήσιμο να τοποθετηθεί από ένας απινιδωτής σε κάθε δημοτική ενότητα ώστε να διασφαλιστεί η πλέον ορθολογική γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη.

 Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Αργιθέας και του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, μετέβη στα Βραγκιανά Αργιθέας προκειμένου να διενεργήσει τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους μόνιμους κατοίκους. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 49 έλεγχοι για τον Covid-19 από τους οποίους προέκυψε ένα (1) θετικό κρούσμα.

 Με δεδομένο πως ο συνάνθρωπός μας ο οποίος διεγνώσθη θετικός είναι υπάλληλος του Δήμου, ετέθη σε καραντίνα και θα ακολουθηθεί όλο το προβλεπόμενο πλαίσιο.

Enimerosi Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μετά από κοινή προσπάθεια και ύστερα από συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία της Δημοτικής Αρχής Αργιθέας και του Κέντρου Υγείας Μουζακίου με τον ΕΟΔΥ, προγραμματίστηκε να μεταβεί ειδικό κλιμάκιο στα Βραγκιανά αύριο Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 (ώρα 10:00 π.μ.) προκειμένου να διενεργηθούν δωρεάν τεστ για τον covid-19.

 Οι σχετικές εξετάσεις ανίχνευσης του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Δημαρχείου Βραγκιανών, ο οποίος απολυμάνθηκε εκ νέου και καθαρίστηκε εξονυχιστικά.

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα