Ela na paiksoume

Koumpouriana

28 - 06 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 262 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Πολυδραστική Εικαστική Έκθεση 7-27 Ιουλίου 2022
στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Είσοδος Ελεύθερη

031 Ek patrides Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός είναι η Αθήνα / Culture is Athens», η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και παρουσιάζει σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α΄ Εργαστήριο Γλυπτικής και ΙΓ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής) την πολυδραστική εικαστική έκθεση «ΕΚ-Πατρίδες».

 Η πολυδραστική έκθεση «ΕΚ-Πατρίδες» συνθέτει μία εικαστική, χορογραφική και μουσική σύμπραξη καλλιτεχνών από τους τομείς της Εικαστικής δημιουργίας, του Σύγχρονου Χορού και της Μουσικής.

«Με τα μάτια της ψυχής μου»

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 16/5/2022 ώρα 17:00

Διάρκεια έκθεσης: 16 έως 21 Μαΐου 2022

Γράφει ο Λεόντιος Πετμεζάς

002 Ekthesi Telianidou Από τις 16 έως τις 21 Μαΐου 2022 διαρκεί η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Με τα μάτια της ψυχής μου» της εικαστικού Μαργαρίτας Τελιανίδου στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, πλατεία Κολωνακίου 2 (4ος όροφος), στην καρδιά της Αθήνας, το Κολωνάκι.

 Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης κ. Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει στο κείμενο του:

 «Με απόλυτη συνέπεια στις επιλογές των μεταμοντέρνων εκφράσεων της δημιουργού Μαργαρίτας Τελιανίδου

001 Karaiskakis Από τις 19 ως τις 27 Μαρτίου 2022 θα διαρκέσει η νέα ομαδική έκθεση ''Από την Επανάσταση του 1821 στην Εθνική Αντίσταση'' στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης. Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022,στις 7 μ.μ. στο κτίριο του Μουσείου Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης.

 Την έκθεση θα προλογίσει ο ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που έχει επισημάνει μεταξύ άλλων:

 ''Πρόκειται για μια σημαντική δράση του Μουσείου που σηματοδοτεί την συστηματική έρευνα και την διαρκή ενασχόληση του με την Ελληνική ιστορία και παράλληλα την πρωτοβουλία του να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες του ηρωισμού και της αυτοθυσίας των Ελλήνων στις επόμενες γενιές. Η καθαρότητα των συλλήψεων στηρίζεται πρώτιστα στην αυθεντικότητα της ειλικρινούς κατάθεσης και στην προσωπική έμπνευση κάθε δημιουργού που έχει εντρυφήσει στην συγκεκριμένη θεματολογία.

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

010 Papanikos agiografos Αγιογραφία. Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

 Πρώτος ο Ευαγγελιστής Λουκάς σχεδίασε με κερί και με μαστίχα την εικόνα της Θεοτόκου με τον Χριστό στην αγκαλιά της και μετέφερε τις εικόνες του στα Ιεροσόλυμα, για να τις δείξει στην ίδια Την Παναγία. Έκτοτε, η υπέροχη αυτή τέχνη της αγιογραφίας, διαδόθηκε σ᾿ όλη την οικουμένη.

 Για τους Έλληνες αλλά και τους λοιπούς ορθόδοξους, η αγιογραφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πίστη μας και την παράδοσή μας. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας ασχολούνται με αυτήν την ξεχωριστή τέχνη και διδάσκονται σε σχολές αγιογραφίας.

Στην Βαρετάδα Αιτωλοακαρνανίας συναντήσαμε τον Ανδρέα που με γαλήνη, περισυλλογή και προσευχή,

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

25 Sinexιzete i ekthesi Και ενώ συνεχίζεται με μεγάλη επισκεψιμότητα η έκθεση των Αιτωλοακαρνάνων εικαστικών, οι διοργανωτές παρεμβάλουν μουσικά και εκπαιδευτικά δρώμενα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι το πρώτο Σαββατοκύριακο από τα εγκαίνια διοργάνωσαν μουσική βραδιά και σεμινάριο για την τέχνη από τον ζωγράφο Αντώνη Ναστούλη και με θέμα «Ανατομία κεφαλής και φόρμες πορτρέτου».

img 006 Και το επόμενο Σαββατοκύριακο (11 & 12 Δεκ.) ξανά μουσική βραδιά με ευχάριστη έκπληξη την μικρή ηλικία των καλλιτεχνών! Ο Θοδωρής και ο Θωμάς ενθουσίασαν τους επισκέπτες

Γράφει ο Λεόντιος Πετμεζάς

06 Ergo Petmeza Από τις 11 ως τις 17 Οκτωβρίου 2021 έχει διάρκεια η νέα έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος ‘’ο Απελλής ‘’στην αίθουσα MΙΧΑΗΛΑΣ ΑΒΕΡΩΦ της ιστορικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών της οδού Γενναδίου και Ακαδημίας, στον 7ο όροφο.

 Στα εγκαίνια χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, λογοτέχνης και εικαστικός Κωνσταντίνος Καρούσος. Στην έκθεση συμμετέχουν οι δημιουργοί: Κωνσταντίνος Καρούσος, Λεόντιος Πετμεζάς, Παντελής Αρβανιτάκης, Άρης Αποστολίκας, Αγαθή

05 Ergo Marilenas Foka Ο πολιτικός με την ιστορική και την ηρωική φυσιογνωμία ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο άνθρωπος που λάτρευε και αγαπούσε σθεναρά την τέχνη υποδέχεται φέτος την νέα έκθεση του εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και θα παρουσιαστεί στους χώρους του ξενοδοχείου Κontokali Βay Resort & Spa από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου 2021.

 Έργα 100 και πλέον κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων, κατασκευαστών συγκροτούν το δρώμενο τέχνης και πολιτισμού, μια συνάντηση Φεστιβαλικού χαρακτήρα για δεύτερη φορά στο νησί.

Της αγιογράφου, κριτικού τέχνης και βιβλίου Μαριλένας Φωκά (ΜΑ)

00 Foka Marilena 10686765 Το ευαίσθητο θέμα του φάσματος των παιδικών ψυχικών διαταραχών και σωματικών δυσλειτουργιών και την θετική συμβολή της επικοινωνίας με ένα κατοικίδιο πραγματεύεται η ταινία Reaction. Η πανδημία του SARS Cov 2 οδήγησε την ανθρωπότητα και κυρίως τα παιδιά σε καταστάσεις έντονου στρες που μεγάλες μερίδες ανθρώπων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και με φαρμακευτική υποστήριξη. Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος αυτοπροσδιορισμού και αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής μέσω της ουσιαστικής σχέσης με ένα ζώο που στοιχειοθετείται μέσω της 7ης τέχνης.

Γράφει ο Λεόντιος Πετμεζάς/ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων, λογοτέχνης

Petmezas Leontios Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, ώρα 9:00 μ.μ. αρχίζει την θερινή λειτουργία της η Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής “Εγκάρσια Είδωλα και Όψεις” του γνωστού ζωγράφου, λογοτέχνη, περφόρμερ, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου. Πρόκειται για ζωγραφικές συνθέσεις και γλυπτικές κατασκευές του καλλιτέχνη με επίκεντρο τους την ανθρώπινη μορφή.

Της αγιογράφου, κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Μαριλένας Φωκά (ΜΑ)

05 ginekio kefali Pikaso Το Γυναικείο κεφάλι του Πάμπλο Πικάσο (Pablo Ruiz y Picasso 1881-1973) είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Ισπανού ζωγράφου, εισηγητή του κυβισμού (μαζί με το Ζακ Μπράκ) και εκφραστή της μοντέρνας τέχνης. Το συγκεκριμένο έργο που φυλασσόταν στην Εθνική Πινακοθήκη και κλάπηκε το 2012 βρέθηκε πρόσφατα και αναμένεται να υποβληθεί σε συντήρηση και να επανατοποθετηθεί στην θέση του.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img083.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα