Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 107 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

05 Ergo Marilenas Foka Ο πολιτικός με την ιστορική και την ηρωική φυσιογνωμία ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο άνθρωπος που λάτρευε και αγαπούσε σθεναρά την τέχνη υποδέχεται φέτος την νέα έκθεση του εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και θα παρουσιαστεί στους χώρους του ξενοδοχείου Κontokali Βay Resort & Spa από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου 2021.

 Έργα 100 και πλέον κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων, κατασκευαστών συγκροτούν το δρώμενο τέχνης και πολιτισμού, μια συνάντηση Φεστιβαλικού χαρακτήρα για δεύτερη φορά στο νησί.

Της αγιογράφου, κριτικού τέχνης και βιβλίου Μαριλένας Φωκά (ΜΑ)

00 Foka Marilena 10686765 Το ευαίσθητο θέμα του φάσματος των παιδικών ψυχικών διαταραχών και σωματικών δυσλειτουργιών και την θετική συμβολή της επικοινωνίας με ένα κατοικίδιο πραγματεύεται η ταινία Reaction. Η πανδημία του SARS Cov 2 οδήγησε την ανθρωπότητα και κυρίως τα παιδιά σε καταστάσεις έντονου στρες που μεγάλες μερίδες ανθρώπων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και με φαρμακευτική υποστήριξη. Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος αυτοπροσδιορισμού και αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής μέσω της ουσιαστικής σχέσης με ένα ζώο που στοιχειοθετείται μέσω της 7ης τέχνης.

Γράφει ο Λεόντιος Πετμεζάς/ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων, λογοτέχνης

Petmezas Leontios Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, ώρα 9:00 μ.μ. αρχίζει την θερινή λειτουργία της η Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής “Εγκάρσια Είδωλα και Όψεις” του γνωστού ζωγράφου, λογοτέχνη, περφόρμερ, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου. Πρόκειται για ζωγραφικές συνθέσεις και γλυπτικές κατασκευές του καλλιτέχνη με επίκεντρο τους την ανθρώπινη μορφή.

Της αγιογράφου, κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Μαριλένας Φωκά (ΜΑ)

05 ginekio kefali Pikaso Το Γυναικείο κεφάλι του Πάμπλο Πικάσο (Pablo Ruiz y Picasso 1881-1973) είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Ισπανού ζωγράφου, εισηγητή του κυβισμού (μαζί με το Ζακ Μπράκ) και εκφραστή της μοντέρνας τέχνης. Το συγκεκριμένο έργο που φυλασσόταν στην Εθνική Πινακοθήκη και κλάπηκε το 2012 βρέθηκε πρόσφατα και αναμένεται να υποβληθεί σε συντήρηση και να επανατοποθετηθεί στην θέση του.

04 H ART WAY ston kipo Galati Η εικαστική τέχνη μέσω της ART WAY και των εκπροσώπων της Αφροδίτης Δρακοπούλου -Σ άρδη και του Κωνσταντίνου Λαγού κόσμησε με δρώμενο - happening τον κήπο του μεγάρου - θαλασσόσπιτου του διάσημου σε όλο τον κόσμο σχεδιαστή Γιάννη Γαλάτη στην Ραφήνα.

 Ο ειδικός συνεργάτης της ART WAY, ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επεσήμανε για το ξεχωριστό δρώμενο:

 ’’Οι δημιουργοί στο σύνολο τους κινήθηκαν ευρηματικά με ποικίλες διαδρομές και συλλογική διαπραγμάτευση που αξίζει να εξεταστεί αναλυτικά.

09 Foka Marilena Βραβευμένος πίνακας της διακεκριμένης εικαστικού Μαριλένας Φωκά θα κοσμήσει το νέο εικαστικό δρώμενο τέχνης και πολιτισμού-happening που διοργανώνει η ART WAY και θα ξεκινήσει την 5η Ιουνίου 2021 στις 5 μ. μ., στον κήπο του μεγάρου - σπιτιού του γνωστού σχεδιαστή Γιάννη Γαλάτη στη Ραφήνα.

 Για το έργο ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς έχει επισημάνει παλαιότερα: ”Μέσα από την τεχνική της η δημιουργός Μαριλένα Φωκά προτρέπει το κοινό να ανακαλύψει τους φυσικούς ανοιξιάτικούς ροδώνες με βαθμιαία επαρκή διάσταση από εμπνευσμένα ευκρινή σπαράγματα.

Γράφει ο Λεόντιος Πετμεζάς

 Η 1η Διαδικτυακή έκθεση εικαστικών της ART WAY έχει διάρκεια από 8 εως 16 ΜΑΪΟΥ 2021 με ΘΕΜΑ «ΤΕΧΝΗΣ ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ». Στις συλλήψεις που παρακολουθούμε διακρίνoυμε μέσα από την αποτύπωση της γνώριμης φυσιογνωμίας του συστήματος την καθαρή εικόνα για το γκρίζο πρόσωπο που αποστρέφει το βλέμμα από το χώρο των τεχνών και την αναφορά στα πρωτόγνωρα γεγονότα και τις εξελίξεις που ένα χρόνο βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Συσπειρωμένοι με την ART WAY οι δημιουργοί

Εκθέσεις αφιερωμένες στον ρομαντικό ποιητή και μεγάλο φιλέλληνα σε Αθήνα και Κεφαλονιά

Της αγιογράφου, κριτικού βιβλίου-τέχνης Μαριλένας Φωκά (ΜΑ)

«Λευτεριά για λίγο πάψε/ να χτυπάς με το σπαθί/ μόνο σίμωσε και κλάψε/ εις του Μπάυρον το κορμί» Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ

 Με αυτούς τους στίχους αποχαιρέτησε ο Εθνικός μας ποιητής τον μεγάλο Φιλέλληνα συγκλονισμένος από την πληροφορία του θανάτου του. Στο έργο του HistoryofEnglishLiterature το οποίο συνέγραψε γύρω στο 1850 ο γάλλος κριτικός Hippolite Taine[1] αφιέρωσε κάποιες σελίδες στους ογκόλιθους της Αγγλικής Γραμματείας Wordsworth, Coleridge, Percy, Shelly και

01 Ekthesi sto Argostoli Η Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη Μεσολωρά 7 και Βύρωνος τηλ: 26710 28501, 6944621286 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς είναι και πάλι σε λειτουργία παρουσιάζοντας τη νέα εικαστική έκθεση με επιλεγμένα έργα σύγχρονων ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή του Art Studio EST- La Chambre της Αθήνας.

 Πρόκειται για εκθέματα ζωγραφικής, χαρακτικής, μικρογλυπτικής, φωτογραφίας και κολλάζ χαρακτηριστικά των πολλαπλών εικαστικών αναζητήσεων της εποχής μας από εικαστικούς καλλιτέχνες, που κατάγονται από διάφορες χώρες.

 Σε αυτή την ενότητα εκτίθενται έργα καλλιτεχνών από την Αγγλία, Πολωνία, Η.Π.Α., Ολλανδία, Καναδά,

Τα θαύματα με το κεραμίδι, το δάνειο και το χρυσό φίδι.

Της αγιογράφου, κριτικού βιβλίου-τέχνης Μαριλένας Φωκά (ΜΑ)

00 Foka Marilena 10686765 Στις 12 Δεκεμβρίου η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά έναν Άγιο που έφτασε σε μεγάλα πνευματικά ύψη, τον Άγιο Σπυρίδωνα Τριμυθούντος Κύπρου τον θαυματουργό (270- 348 μ.Χ.). Το σκήνωμά του που παραμένει αδιάφθορο φυλάσσεται σε ξυλόγλυπτυτη λάρνακα ως κεμήλιο στην Κέρκυρα και λιτανεύεται τέσσερεις φορές μέσα στο έτος ενώ αναρίθμητα είναι τα θαύματα που ο Άγιος έχει επιτελέσει.

 Σαν θαύμα ορίζεται κάτι το οποίο κινεί το θαυμασμό μας, μας κάνει και απορούμε καθώς όταν

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα