Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 356 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

M Papadimitriou3a Ο δικηγόρος, συγγραφέας, λαογράφος, …, Μενέλαος Παπαδημητρίου, στις εκλογές του 2014 διορίστηκε ως Τακτικός Δικαστικός Αντιπρόσωπος στα Κουμπουριανά Αργιθέας και μας μεταφέρει εδώ εικόνες με την περιγραφή των όσων είδε και έζησε, καθώς και εικόνες που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του.

 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ (Δημοτικές-Περιφερειακές & Ευρωεκλογές Μαΐου 2014) ΠΑΡΗΛΘΑΝ - ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ!!!
  - ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΘΙΣΤΑΝΤΑΙ!!!
  - Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!!!

01 Με απόφαση του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου διορίστηκα Τακτικός Δικαστικός Αντιπρόσωπος στο 3ο Εκλογικό Τμήμα Κουμπουριανών της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικής Αργιθέας του Δήμου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας και εκεί επιτέλεσα τα καθήκοντά μου στις Εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου 2014 - αφού τη δεύτερη Κυριακή είχε Ευρωεκλογές και Επαναληπτικές για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής οι Αθηνά Δήμου, Αθανάσιος Δήμος και Κων-νος Παλαμάς και Γραμματέας η Σπηλιούλα Β. Ποζιού με τους οποίους συνεργάστηκα άψογα. Οι εκλογές διεξήχθησαν ήρεμα και ουδέν το αξιοσημείωτο συνέβη.

 Κρανιά-Μαγούλα, Ραγάζια, Κουζιουκάρι ή Δάφνη, Δραγόϊ ή Ντραγώϊ, Τσιουκαρίσι, Σπιτάκια, Κάτω Χώρα και Άνω Χώρα είναι οι οικισμοί του Χωριού.

 Και ανάμεσα του Χωριού και των απέναντι Χωριών της Ανατολικής Αργιθέας με τον Πετριλιώτη και τα αδέρφια του παραποτάμους ένα πλεγμένο υφάδι φυσικής ομορφιάς που του χαρίζει μια απόλυτη ηρεμία μέσα στο καταπράσινο και ένα αγνάντι ως πέρα στα κορφοβούνια του Ντελιδήμ και της Τσουρνάττας, στη Σπηλιώτισσα και στου Κώστη που τους ανήκουν χωροταξικά, στη Λίμνη Στεφανιάδας κι απάνω προς την Πλούναρη και την Πλάκα-Καμαράκι.

 Φιλόξενοι στο έπακρο οι κάτοικοί του - [όχι προς εμένα που πήγα ως Δικαστικός Αντιπρόσωπος, έχω εκεί και συγγενείς και παλιούς καλούς φίλους και καθηγητή είχα τον Αθανάσιο Κίσσα-Παλαμά] - προς όλους τους επισκέπτες. Να καλοσωρίσουν, να κεράσουν, να φιλέψουν!!!10

Πρωτοεπισκέφτηκα το Χωριό το 1982. Αρκετά πράγματα άλλαξαν, η παραδοσιακή πέτρινη δομή τους και αρχιτεκτονική των σπιτιών παρέμεινε. Είναι στα συν των Κουμπουριανών και με την Αγιά Σωτήρα, το πέτρινο Σχολείο, το αναπαλαιωμένο πετράλωνο, το ιατρείο, την πλατεία Μπλούνου και τις πετρόβρυσες σε κάνουν να χαίρεσαι πραγματικά. Η Άνω Χώρα - το κέντρο των Κουμπουριανών - δεν πήρε τυχαία αυτό το όνομα. Άλλωστε εδώ ήταν και η έδρα του πρωτοϊδρυθέντος μετά την απελευθέρωση το 1881 Δήμου Αργιθέας και έδρα άλλων υπηρεσιών. Σώζεται ακόμα (σε κακή όμως κατάσταση αν και διατηρητέο μνημείο) το ΠΟΖΑΙΪΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ που στεγάζονταν η έδρα του Δήμου.

 Ο δρόμος Καρυά - Κουμπουριανά, που ακόμα ως έργο πάει από ντουλάπι σε ντουλάπι ο φάκελός του στις Υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας - [εξαγγέλλεται και δωσ’ του απ΄ την αρχή σε κάθε εκλογές] - στερεί παντελώς την επισκεψιμότητα εδώ. Αλλά και ο δρόμος από Χάνι Νασιώκα ή από Γέφυρα στα Ραγάζια προς Άνω Χώρα έχει σοβαρά προβλήματα και πρέπει να βελτιωθεί άμεσα.

 Το διέσχισα το Χωριό απ΄ την κορφή ως τον πάτο και έλαβα και τις σχετικές φωτογραφίες μου. Συνάντησα και τα είπαμε με καλούς παλιούς φίλους (Γιώργος Δήμος, Βασίλης Κωνσταντέλλος, Γιώργος και Δημήτρης Γραβάνης, Δημήτρης Κίσσας, Θαν. Μανίκας, Γιώργος Παλαμάς, Βάΐος Ποζιός, Κώστας Καζιακούρας κ.α.)

33 Εκείνο όμως που μου προκάλεσε εντύπωση είναι ότι οι Σύλλογοι του Χωριού προσφέρουν πραγματικά υπηρεσίες υπέρ του συνόλου.

 Είδα τον Πρόεδρο του Συλλόγου και παλιό φίλο Δημήτρη Κίσσα καβαλαρωμένο στη σκάλα και το Γιώργο Γραβάνη με συνεργείο να επιμελούνται και να συντηρούν βάφοντας σίδερα και την όψη του παλιού πέτρινου σχολείου!!!

 Είδα τον Κώστα Παλαμά να κόβει τα χορτάρια σε όλο το χώρο της πλατείας. Είδα Κυρίες και νέα παιδιά να βοηθούν.

 Σύσσωμοι όλοι!!! Εδώ φαίνεται πως η ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ είναι ΕΜΠΕΔΩΜΕΝΗ!!!

 Αν και καταργήθηκε εδώ και πολλές 10ετίες η υποχρεωτική στην Κοινότητα και στο Δήμο προσωπική Εργασία, εδώ συνεχίζει και αυτό τιμάει όλες και όλους που βάζουν πλάτη. Όφελος έχει το Χωριό και έχουν και οι ίδιοι!!! Και δικαιούνται τον καλό λόγο!!!

 Δημοσιεύω το άρθρο αυτό και ορισμένες φωτογραφίες μου στο katafylli.gr τιμώντας τα ΟΜΟΡΦΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑΝΑ!!!

 Ευχαριστώ θερμά τις ΚΟΥΜΠΟΥΡΓΙΑΝΙΤΙΣΣΕΣ και τους ΚΟΥΜΠΟΥΡΓΙΑΝΙΤΕΣ για τη φιλοξενία τους!!!

 Εύχομαι καλή επιτυχία και καλό έργο και στους δυο εκλεγέντες Κουμπουργιανίτες (Γιώργο Παλαμά Δημοτικό Σύμβουλο και Δημήτρη Γραβάνη, Τοπικό Πρόεδρο).

 Ελπίζω σύντομα να περάσω, δίχως καθήκοντα στο σβέρκο, και να τα κουβεντιάσουμε, να τα χαρούμε σαν ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ!!!

02   03   04   05

 06   07   08   09

11   12   13   14

15   16   17   18

19   20   21   22

23   24   25   26

27   28   29   30

31   32   34   35

36   37   38   39

40   41   42

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα