Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

02 1o mousiko festival xorodion Agriniou lefko Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 ξεκινά το «1ο Μουσικό Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» που οργανώνει ο Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αγία Σκέπη» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Αγρινίου και το Δήμο Θέρμου. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

 Ο Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αγία Σκέπη» ιδρύθηκε το 2014 με κύρια δράση τη χορωδιακή μουσική και στόχο έχει τη διάσωση και διάδοση της Ελληνικής Μουσικής (Παραδοσιακής και Βυζαντινής).

 Είναι επισήμως εγγεγραμμένος φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού και η δράση του είναι αφιλοκερδής.

 Μέχρι σήμερα έχει πλαισιώσει μουσικά πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού, εκκλησιαστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα.

 Η χορωδία έχει συμμετάσχει και έχει βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Έχει συγκεντρώσει πλήθος επαίνων καθώς και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε εμφάνισή  της στο Προεδρικό Μέγαρο.

 Το «1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» προσδοκά να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος (φεστιβαλικός τουρισμός), αφού θα γίνονται παράλληλες ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησιαστικά και βυζαντινά μνημεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

 Το Φεστιβάλ θα συμβάλει στη διαδικασία της πολιτιστικής αποκέντρωσης σε επίπεδο περιφερειακό και τοπικό.

 Η καλλιτεχνική Διευθύντρια, κα Χρυσούλα Τασολάμπρου μας είπε:

 «Το φεστιβάλ έχει Οργανωτική Επιτροπή και Επιστημονική Επιτροπή που αμφότερες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ’ αυτό αφιλοκερδώς… Το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου είναι η απαρχή για την καθιέρωση του θεσμού στο Αγρίνιο».

 Το katafylli.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img127.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα