Ela na paiksoume

Koumpouriana

01 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 202 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

 Η ιστορία που ακολουθεί μας έρχεται από τη μακρινή Ινδία. Ο ετεροδιηγητικός αφηγητής μας λέει ότι είναι βγαλμένη από την πραγματική ζωή και πως τίποτα δε συμβαίνει τυχαία... Απολαύστε την!

Μετάφραση: Λιάνα Τσιακάλου

Kaliva Ο Δρ. Ahmed, πολύ γνωστός ειδικός στον καρκίνο, ταξίδευε σε μια άλλη πόλη για ένα σημαντικό συνέδριο, όπου θα επιβραβευόταν στον τομέα της Ιατρικής Έρευνας.

 Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που θα παρευρισκόταν σε αυτό το συνέδριο που ήθελε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Είχε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για την έρευνά του και θεωρούσε ότι οι προσπάθειές του άξιζαν το βραβείο.

 Ωστόσο, μετά την απογείωση του αεροσκάφους και μετά από δυο ώρες πτήσης το
αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο λόγω τεχνικής βλάβης.

 Ο Δρ. Ahmed φοβήθηκε ότι θα έχανε το συνέδριο, οπότε πήγε αμέσως στις πληροφορίες του αεροδρομίου, ώστε να μάθει για την επόμενη πτήση. Εκεί ενημερώθηκε ότι η επόμενη πτήση για τον προορισμό του ήταν μετά από δέκα ώρες.

 Η κοπέλα στις πληροφορίες του πρότεινε να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσει μόνος του μέχρι την πόλη του συνεδρίου, κάτι που θα του έπαιρνε μόνο τέσσερις ώρες.

 Μην έχοντας άλλη επιλογή, συμφώνησε με την ιδέα, παρ’ όλο που δεν του άρεσε να οδηγεί σε μεγάλες αποστάσεις.

 Ο Δρ. Ahmed νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και ξεκίνησε το ταξίδι του. Ωστόσο, σύντομα ο καιρός ξαφνικά άλλαξε και άρχισε μια δυνατή καταιγίδα. Η δυνατή βροχή δυσκόλευε την ορατότητα και έτσι έχασε το δρόμο στον οποίο θα έπρεπε να στρίψει.

 Μετά από δυο ώρες οδήγησης ήταν πια βέβαιος ότι είχε χαθεί. Οδηγώντας με πολύ δυνατή βροχή σε έναν έρημο δρόμο πεινασμένος και κουρασμένος, άρχισε να ψάχνει για οποιοδήποτε σημάδι ζωής.

 Μετά από λίγη ώρα, αφού η καταιγίδα κόπασε κάπως, τελικά βρήκε ένα μικρό παλιό σπίτι. Απελπισμένος βγήκε από το αυτοκίνητο και χτύπησε την πόρτα του σπιτιού. Μια όμορφη κυρία του άνοιξε.

 Εκείνος της εξήγησε τι του είχε συμβεί και τη ρώτησε αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό της. Η κυρία πολύ στεναχωρημένη του απάντησε ότι δεν έχει τηλεφωνική σύνδεση, αλλά του είπε ότι μπορούσε να περάσει μέσα μέχρι να καλυτερεύσει ο καιρός.

 Εξαντλημένος και πεινασμένος καθώς ήταν, δέχτηκε την ευγενική πρόσκληση και μπήκε στο σπίτι. Η κυρία του έδωσε ζεστό τσάι και ψωμί να φάει.

 Στη συνέχεια του ζήτησε να προσευχηθεί μαζί της, αλλά εκείνος χαμογέλασε και απάντησε ότι πιστεύει στη σκληρή δουλειά μόνο και όχι στις προσευχές, αλλά ότι εκείνη μπορούσε συνεχίσει.

 Καθισμένος στο τραπέζι και πίνοντας το τσάι του, ο Δρ. Ahmed παρακολουθούσε τη γυναίκα στο χαμηλό φως των κεριών, καθώς προσευχόταν για κάποιον δίπλα της σε ένα μικρό παιδικό κρεβατάκι.

 Κάθε φορά που τελείωνε μια προσευχή, άρχιζε με μια καινούρια. Θεωρώντας ότι η γυναίκα θα μπορούσε να χρειάζεται κάτι, ο γιατρός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να της μιλήσει αμέσως μόλις τελείωσε τις προσευχές της.

 Ο γιατρός τη ρώτησε τι ακριβώς ζητούσε από το Θεό και αν ο Θεός είχε εισακούσει μέχρι τώρα τις προσευχές της. Επίσης, τη ρώτησε για το μικρό παιδί στο κρεβατάκι, για το οποίο προφανώς έκανε όλες τις προσευχές της.

 Η γυναίκα χαμογέλασε μελαγχολικά και του είπε ότι το παιδί είναι ο γιος της, ο οποίος υποφέρει από ένα σπάνιο τύπο καρκίνου και υπάρχει μόνο ένας γιατρός, ο Δρ. Ahmed, που μπορεί να τον θεραπεύσει. Εκείνη, όμως, δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τη θεραπεία του και επιπλέον ο Δρ. Ahmed ζει σε μια πολύ μακρινή πόλη.

 Του είπε, επίσης, ότι ο Θεός δεν ανταποκρίθηκε μέχρι τώρα στις προσευχές της, αλλά δε θα επέτρεπε στους φόβους της να ξεπεράσουν την πίστη της. Ο Θεός κάποια μέρα θα ανταποκρινόταν.

 Ξαφνιασμένος και άφωνος ο Δρ. Ahmed άρχισε να δακρύζει. Ψιθύρισε ότι ο Θεός είναι μεγάλος και έφερε στο μυαλό του τη σειρά των γεγονότων που συνέβησαν στο ταξίδι του μέχρι αυτό το σημείο. Πρώτα, συνέβη η βλάβη του αεροπλάνου, μετά χτύπησε η καταιγίδα και τελικά έχασε το δρόμο του.

  Όλα αυτά έγιναν με μια προκαθορισμένη ακολουθία τόσο για να ανταποκριθεί ο Θεός στις προσευχές της γυναίκας, όσο και για να δώσει την ευκαιρία στον γιατρό να βγει από τον υλιστικό κόσμο, που ζούσε και να προσφέρει βοήθεια στους φτωχούς ανθρώπους, που δεν έχουν τίποτε άλλο από τις προσευχές τους.

 Πηγή: quitpit.com/

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0718.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα