Δελτίο τύπου
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025 η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αργιθεατών Θεσσαλών «Η Εστία».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση για ποικίλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τις μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου μας, και ομόφωνα ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Αφού διαβάστηκε επιστολή παραίτησης του μέλους του Δ.Σ., Κίμωνα Παπαγεωργίου, έγινε αποδεκτή η παραίτησή του και τη θέση του κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών, Νικόλαος Μακρυγιάννης του Λάμπρου, ο οποίος
2. Αποφασίστηκε η ίδρυση Τράπεζας Αίματος του ΣΑΘ. Το προσεχές διάστημα θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες (καταστατικό, οργανωτικά ζητήματα, κ.ά.), ώστε να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία της, καθώς πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης με άμεσο όφελος για τους Αργιθεάτες.
3. Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του χορευτικού του Συλλόγου μας. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής και το αναλυτικό πρόγραμμα. Η επανενεργοποίηση του εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του ΣΑΘ και στη διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
4. Αποφασίστηκε η απόκτηση κλιματιστικού για τη μεγάλη αίθουσα των γραφείων μας, καθώς και ενός υπολογιστή και εκτυπωτή για τις ανάγκες του Συλλόγου. Θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών ή προσφορών σε χαμηλή τιμή, προκειμένου να περιοριστεί το κόστος για το ταμείο του Συλλόγου.
5. Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΣΑΘ στο 26ο Αντάμωμα Αργιθεατών στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου και η ενεργή συνδρομή μας προς την ΠΟΑΣ με κάθε πρόσφορο μέσο για τη θεατρική παράσταση που προγραμματίζεται για το επόμενο έτος.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν την προβολή της Αργιθέας, τη δρομολόγηση θεσμικών επαφών και άλλες συναφείς πρωτοβουλίες. Για την πορεία και την εξέλιξή τους, θα παρέχεται τακτική ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου και λοιπών ηλεκτρονικών μέσων.
Με την ευκαιρία, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους πρώην Πρόεδρο κ. Χρήστο Φασλή για την πρωτοβουλία και καταχώρηση των κειμένων και στον κ. Λάμπρο Μακρυγιάννη για τη δωρεάν δημιουργία (χορηγία) της ιστοσελίδας (με ηλεκτρονική διεύθυνση argitheatonestia.gr) του Συλλόγου μας, συμβάλλοντας σημαντικά στην ψηφιακή του αναβάθμιση και εξωστρέφεια.
Η ιστοσελίδα εμπλουτίζεται, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και ο κανονισμός λειτουργίας της, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. που θα είναι υπεύθυνα για τη διαχείρισή της.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Θεοχάρης Αγόρης |
Ο Γραμματέας Κων/νος Κατσινούλας |