Ela na paiksoume

Koumpouriana

22 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 367 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Προς όλους τους υποψήφιους, τις υποψήφιες και τους γονείς

16 Rogganaki Lia «Μην αγχώνεσαι», «Είσαι στην τελική ευθεία», «Θα μας κάνεις περήφανους αν μπεις στο πανεπιστήμιο», «Το δικό μου το παιδί δεν μπορεί να μην μπει πουθενά». Άχρηστες φράσεις, κοινότοπες σε ένα παιδί που είναι σίγουρο ότι αγχώνεται και έχει κάθε λόγο να το κάνει.

 Όλοι γνωρίζουν καλά ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια πολύ απαιτητική και αγχωτική διαδικασία. Πανελλαδικές Εξετάσεις δε δίνουν οι γονείς ούτε όλη η υπόλοιπη οικογένεια, εξετάσεις δίνει ο υποψήφιος. Μεγάλες προσδοκίες, ξεχασμένα, κρυμμένα απωθημένα, αφορμές για καβγάδες προκαλούν περισσότερο ένταση και άγχος στο παιδί παρά βοηθούν την κατάσταση. Συγκρίσεις, αναφορές στο παρελθόν ή επίκληση στο φιλότιμο και δημιουργία ενοχών είναι

δυσανάλογο φορτίο για ένα δεκαοχτάχρονο που εξετάζεται αυτές τις μέρες.

 Μαμά και μπαμπά δεν διαβάσαμε, δεν κάνουμε επανάληψη, δεν δίνουμε, δεν αγχωνόμαστε, δεν είμαστε μαζί υποψήφιοι. Εγώ διάβασα, εγώ εξετάζομαι, εγώ είμαι υποψήφιος. Εσύ απλά να μου λες πως είσαι δίπλα μου, πως με καταλαβαίνεις, πως με νοιάζεσαι, πως με στηρίζεις όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

 Αγαπητέ υποψήφιε έφτασε η ώρα να κάνεις την προσπάθειά σου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσεις ότι σε καμία περίπτωση η επίδοση σου αύριο δε θα κρίνει την πορεία της ζωής σου ή θα μειώσει την αξία της προσπάθειάς σου.

 Διάβασε όσο μπορείς, πίστεψε στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις, και μην ακούς κανένα. Σκέψου μόνο θετικά, κάνε τη δική σου προσπάθεια και μην επηρεάζεσαι από τις προσπάθειες των άλλων. Κλείσε τα αφτιά σου σε όσα λένε οι άλλοι για πράγματα που σε αγχώνουν. Μετάτρεψε το άγχος σε δημιουργία, συνέχισε με σταθερά βήματα και όλα θα έρθουν.

 Η ζωή από μόνη της μπορεί να σε οδηγήσει σε μονοπάτια που ούτε φαντάζεσαι. Το κατά πόσον θα επιτευχθεί ο στόχος, κρίνεται και από πολλούς αστάθμητους παράγοντες που δεν αφορούν εξ ολοκλήρου εσένα ή την προετοιμασία που έχεις κάνει, αλλά ένα σύνολο παραγόντων.

 Να θυμάσαι λοιπόν πως δεν κρίνεται η αξία κανενός από τις επιδόσεις του σε αυτές τις εξετάσεις. Οι πανελλήνιες δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά η αρχή. Τίποτα δεν τελειώνει με μία χαμηλή βαθμολογία αλλά ούτε και τα πάντα πετυχαίνονται στην ζωή με μία υψηλή βαθμολογία. Το άγχος και η αγωνία που αισθάνεσαι είναι απόλυτα σεβαστά και δικαιολογημένα αλλά στο τέλος ΌΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

 Ο δρόμος προς το όνειρο δε συναντά εμπόδια όταν είσαι 18…….. καλή και επιτυχημένη προσπάθεια!

Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής ΔΠΘ

Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας
των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0575.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα