17 - 04 - 2026
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

D E AxeloouΓράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
Στο περιθώριο κοινωνικής - ενοριακής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε στα Νεχώρια Βραγκιανών την Κυριακή 21.8.16 άτυπη σύσκεψη τοπικών στελεχών, νυν και παλαιών αιρετών (ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ) από τα Βραγκιανά, στον απόηχο της Συνέλευσης του Συλλόγου Βραγκιανιτών.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκε, ιδιαίτερα, το θέμα του παραγκωνισμού των χωριών της δημοτικής καποδιστριακής ενότητας Αχελώου και της μη τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής Αργιθέας, παρά την μεγάλη και καθοριστική στήριξη που δόθηκε στην τριπολική Συμπαράταξη και το 2010 και το 2014.

Ο "Αχελώος" ήταν και παραμένει ο εγγυητής, ρυθμιστής της Συμπολίτευσης, της Ενωμένης Αργιθέας των 20 κοινοτήτων, όμως απαιτεί  Αλήθεια, Συνέπεια, Ισοτιμία.

Ζητά έντιμη - ειλικρινή ενημέρωση από την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ για:

  1. Την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ προς Αγ. Νικόλαο (70 μέτρα. Κόστος περί 5000 ευρώ - ημιτελές έργο από το 2013 και με επικινδυνότητα).
  2. Τη σύνταξη μελέτης ασφαλτόστρωσης του δρόμου Επισκοπής (2 χλμ.)
  3. Το θέμα της πηγής Γκούρα Βραγκιανών. Τήρηση Δεσμεύσεων, Ενημέρωση Βραγκιανιτών σε επιτόπια σύσκεψη της Ε. Ε.
  4. Την αξιοποίηση ίδιων εσόδων κοινοτήτων Αργυρίου - Βραγκιανών - Καταφυλλίου υπέρ κοινών σκοπών και στήριξης Ενοριών για ανθρωπιστικές δράσεις. Εν αναμονή και επαγρυπνήσει.
  5. Για την αποκεντρωμένη λειτουργία του Δήμου (ανοιχτό το Δημαρχιακού γραφείου Αχελώου - ΚΕΠ ΑΡΓΥΡΙΟΥ).

Φίλοι όλοι, φίλτατα τα Βραγκιανά και τα χωριά Αχελώου! ..και όπως τονίζει ο Απόστολος Παύλος σε επιστολή του προς Εφεσίους: "Αποθέμενοι το ψεύδος, λαλείτε την Αλήθεια προς τους πλησίον σας".

Δημ Παπακώστας (αιρετός Τ. Α 1999-2019)

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα