Ela na paiksoume

Koumpouriana

21 - 07 - 2024
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Όπως μας ενημερώνει το έγκυρο Pineiosnews.gr, τις έσχατες θέσεις καταλαμβάνει η Θεσσαλία σε αιολικές εγκαταστάσεις… μόλις 45 MW.

 Πρώτη η Στερεά Ελλάδα με 2.314 MW. Η Πελοπόννησος 671 - η Ήπειρος με 110 MW.

 Παρόλη τη μικρή ανάπτυξη καινοτόμων αειφορικών αιολικών επενδύσεων στην περιφέρεια μας, παρά το αίτημα των καιρών εν μέσω κλιματικής κρίσης, το ΠΣ Θεσσαλίας με εισήγηση του αρμόδιου Αιρετού της περιφ Αρχής ψήφισε εναντίον της ΜΠΕ για σειρά έργων ΑΠΕ και ιδίως για το Αιολικό στο Χονδροσπάνι Ανατ Αργιθέας της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΕ.

Ως γνωστό αρχικά το 2018 το κατά τόπο αρμόδιο ΔΣ Αργιθέας με απόφαση του - με ευρεία πλειοψηφία, ενέκρινε την ΜΠΕ με όρους υπέρ προστασίας περιβάλλοντος, εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας και ανταποδοτικών για τοπικές κοινότητες (στο δημοτικό αρχείο η ανεύρεση της σχετικής θετικής απόφασης).

 Μετά τις τοπικές εκλογές 2019 - η νέα δημοτική αρχή ακολούθησε δρόμο… επαναστατικής γυμναστικής και ακτιβισμού για Αιολικά - κατά καθαρής ενέργειας, στηρίζοντας εμμέσως το κάρβουνο …λιγνίτη … φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

 Ένα συνονθύλευμα «ακροαριστερών, οικολογούντων και αγνών φυσιολατρών» πρωτοστάτησαν σε μαχητικές πορείες στην κορυφογραμμή του αφιλόξενου (ως το 2022) Τυμπάνου όρους.

 Ήδη έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση παραγωγικών Ανεμογεννητριών και πετρόκτιστου Σταθμού Παραγωγής, ακριβώς στον αυχένα του όρους, από ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, αρμονικά προσαρμοσμένου με το άγριο περιβάλλον, που επιτέλους “εξημερώθηκε” και φωταγωγήθηκε, κάνοντας προσιτή τη διάβαση οδηγών και πεζοπόρων καλοκαίρι και χειμώνα.

 Εάν υπάρξουν και επαφές - παρεμβάσεις τοπικών αιρετών στις Επενδύτριες Ισχυρές Εταιρίες σίγουρα ο Τόπος θα κερδίσει σε υποδομές (βελτίωση βατότητας άξονα προς Άρτα) και σε ανταποδοτικά υπέρ δημοτών.

 Ήδη τα πρώτα 70.000€ έφθασαν στο δημοτικό ταμείο και αξιοποιούνται για έργα στην ομώνυμη κοινότητα Αργιθέας (Κνίσοβο).

 Η Πρόεδρος ΠΣ Θεσσαλίας μπορεί να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το σκεπτικό της αρνητικής γνωμοδότησης;

 Έχει γνώση ότι οι ορεινές περιοχές Καρδίτσας ερημοποιούνται και μαραζώνουν δημογραφικά; Ότι φτωχοποιούνται..;

 Η ορεινή Αργιθέα δεν έχει τίποτα άλλο να αξιοποιήσει πάρεξ: Αέρα - Νερά - Πέτρα!

 Το νέο ΠΣ Θεσσαλίας γνωρίζει και πονάει περισσότερο το αργιθεάτικο τοπίο από τους ίδιους τους Αργιθεάτες, που σε συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ των ΑΠΕ, των αειφορικών επενδύσεων και ανάπτυξης του φτωχοποιημένου τόπου μας;

 Η πορεία προς την πρόοδο δεν ανακόπτεται, τα έργα καθαρής ενέργειας ήδη στον Τύμπανο ολοκληρώθηκαν και αποδίδουν!!!

 ••• Φίλοι Όλοι! Φιλτάτη η Πατρίδα!

Δημήτρης Παπακώστας 3-7-2024

Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας (25 έτη) - Νομικός

 • το σχετικό άρθρο:

 https://www.pineiosnews.gr/2024/07/03/i-thessalia-paramenei-stis-teleftaies-theseis-se-aiolikes-egkatastaseis/

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr
                 

   

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα