Ela na paiksoume

Koumpouriana

25 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 346 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

05 Stergiou Andreas Με ανακοίνωσή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ο Δήμαρχος Αργιθέας, κ. Ανδρέας Στεργίου, ενημερώνει τους δημότες για τα έργα που έγιναν, τα έργα που είναι σε εξέλιξη και τον προγραμματισμό νέων.

 Συγκεκριμένα αναφέρει ο Δήμαρχος:

 - Η τσιμεντόστρωση στον οικισμό "Κούκος" του Ανθηρού ξεκίνησε.

 - Η Λεύκα στο Πετρίλο ολοκληρώνεται.

 - Στα Παλαιοχώραφα Βραγκιανών εγκαθίσταται εργολάβος.

 - Οι αποκαταστάσεις από τον "Ιανό" και τα αντιπλημμυρικά έργα συνεχίζονται.

 - Η βελτίωση του δικτύου ύδρευσης στο Αργύρι είναι ήδη σε εξέλιξη.

 - Οι εργολαβίες για τις διανοίξεις δρόμων στην Τ.Κ. Ανθηρού καθώς και για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου βρίσκονται στην τελική ευθεία.

 - Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφορές οι υποψήφιοι εργολήπτες για τις αποκαταστάσεις και τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε Βραγκιανά, Αργύρι, Πετρίλο και γεφύρι στα Ραγάζια Κουμπουριανών (4 έργα συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ - να σημειωθεί πως οι διαδικασίες είναι επαναληπτικές).

 - Ετοιμάζεται η προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης (άρθρο 32 του 4412/16) για τα έργα σε Ανθηρό (Αγίους Αποστόλους, τμήμα του Περιφερειακού Ανθηρού και είσοδος αποχετευτικού) συνολικού προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ και σε Καλή Κώμη συνολικού ύψους 130.000,00  ευρώ.

 - Στην Οικονομική Επιτροπή της ερχόμενης Δευτέρας θα γίνει κατανομή της τελευταίας έκτακτης χρηματοδότησης των 190.000,00 ευρώ για Στεφανιάδα (πλατεία και τσιμεντοστρώσεις), Μάραθο, Θερινό και Παλιόλακα, σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο που στείλαμε στο ΥΠΕΣ και εγκρίθηκε.

 - Παράλληλα, ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας για την ΟΧΕ Αγράφων και σύντομα θα τις παρουσιάσουμε προς διαβούλευση και συμπλήρωση (ενδεικτικά: Σκέπαστρο Σκάλας Ανθηρού, οδική σύνδεση Νεοχώρια Βραγκιανών - Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Βραγκιανών, τμήμα της οδικής αρτηρίας Καρυά - Κουμπουριανά, αντιπλημμυρικά σε όλες τις ενότητες και σε πλατείες, βελτίωση και τσιμεντοστρώσεις ορισμένων δημοτικών δρόμων, ψηφιακή χαρτογράφηση Δικτύων Ύδρευσης, συντήρηση και βελτίωση Εσωτερικών Δικτύων Ύδρευσης και υδρομαστεύσεων, αγροτουριστική προβολή, ανάδειξη πολιτιστικού και φυσικού πλούτου, σχεδιασμός και χάραξη μονοπατιών κ.ά.).

 - Εκπονούμε τις μελέτες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ύδρευσης σε Ελληνικά, Αργιθέα, Καταφύλλι και Ρόγκια και προχωρούμε στην υλοποίησή τους τις επόμενες εβδομάδες. Το ίδιο ισχύει για τις μελέτες που αφορούν στο Μουσείο Ανθηρού και στη σκεπή του Σχολείου.

 - Εντατικοποιούμε τους καθαρισμούς και τις βελτιώσεις των δημοτικών οδών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

 - Δημοπρατούμε, με την πολύτιμη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας Καρδίτσας το επόμενο διάστημα, τα δύο εγκεκριμένα έργα από το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", αθροιστικής αξίας 3.300.000,00 ευρώ.

 - Οι αποκαταστάσεις από τον "Ιανό" στους κεντρικούς επαρχιακούς άξονες προχωρούν πλέον με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό (η ανάδοχος εταιρεία έχει συνεργεία ταυτόχρονα σε τρία σημεία στην Αργιθέα και ειδικότερα στις Τ.Κ. Πετρίλου, Βλασίου και Αργιθέας).

 - Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί ο διαγωνισμός για τις πολεοδομικές και αισθητικές αναπλάσεις στις πλατείες Βραγκιανών, Βλασίου και Ελληνικών.

 - Περιμένουμε τις εγκρίσεις των προτάσεων μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για Αγροτική Οδοποιία και στο Πράσινο Ταμείο για αναπλάσεις πλατειών.

 - Υπογράψαμε για το νέο απορριμματοφόρο με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα "Φιλόδημος" και ενισχύουμε ακόμη περισσότερο το στόλο του Δήμου με επιπρόσθετα οχήματα.

 - Επεξεργαζόμαστε τις δυνατότητες που προκύπτουν μέσα από την πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΟΤΑ.

 - Προμηθευτήκαμε ψυχρή άσφαλτο για να καλύψουμε τις λακούβες.

 - Και μέσα σε όλα αυτά, διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, προετοιμαζόμαστε για το Παναργιθεάτικο Αντάμωμα την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου, διαβουλευόμαστε και γνωμοδοτούμε για τις προτάσεις ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή μας, διευθετούμε εκκρεμότητες με το κτηματολόγιο και την ακίνητη περιουσία του Δήμου, μετέχουμε σε συνέδρια, εκδηλώσεις και αποστολές που αφορούν άμεσα την Αργιθέα, αναμένουμε τα αποτελέσματα για τους διορισμούς των μόνιμων υπαλλήλων που θα στελεχώσουν το Δήμο μας, βελτιώνουμε την καθημερινότητα και οδεύουμε, από μέρα σε μέρα, προς την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων των μελετών για τις υπογραφές με τον εργολάβο για τη ΣΑΤΑ των ενοτήτων Αχελώου και Αργιθέας.

 Και κλείνει την ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος:

 Όσο να πει κανείς, η περίοδος που βιώνουμε είναι γεμάτη...

 Τα κάναμε όλα;

 Προφανώς κι όχι.

 Έχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

 Και θα γίνουν.

 Με επιμονή, δουλειά, προγραμματισμό, συνεργασία και θετική διάθεση.

Προχωράμε.

Υ.Γ.1: Όλα αυτά επιτυγχάνονται με ελάχιστο προσωπικό. Δεν θα βαρεθώ να δίνω δημόσια συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του Δήμου μας για το σπουδαίο έργο που διαχρονικά επιτελούν.

Υ.Γ.2: Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση είναι από την τελευταία πετυχημένη διημερίδα που συνδιοργάνωσε το Δίκτυο "Πίνδος" με τον Δήμο Μουζακίου για τον "Ιανό" και τις φυσικές καταστροφές. Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να δει λεπτομέρειες στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img047.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα