Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 188 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

02 Epidotoumeno programmaΕιδικό Επιδοτούμενο Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19, που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ

 Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ. Η Δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και μπορεί να συγχρηματοδοτηθεί από
το ΕΣΠΑ εφόσον ολοκληρωθούν οι διαχειριστικές ενέργειες, από το Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία", με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 192.965.940€. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 180.342 επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες.

 Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσα του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ στη διεύθυνση https://elearning.yeka.gr/.

 Σκοπός του Προγράμματος είναι πρωτίστως η ενίσχυση των επιστημόνων - ελευθέρων επαγγελματιών (Ωφελούμενοι) που εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, με προσόντα και δεξιότητες που αποτελούν εργαλεία για την αναβάθμιση της ποιότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας των συμμετεχόντων. Συγκεκριμένα, σκοπός είναι να επιτευχθεί βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, η προσαρμογή των επιστημονικών κλάδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και η απόκτηση τεχνογνωσίας σε ειδικότερα θέματα που άπτονται των επιμέρους επαγγελματικών γνώσεων ανά κλάδο, προκειμένου να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες ανάγκες του ραγδαία εξελισσόμενου ψηφιακού περιβάλλοντος. Οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες θα τύχουν άμεσης υποστήριξης λόγω της μείωσης της επαγγελματικής τους ύλης που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.

 Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

 Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) που περιλαμβάνει:

  • Υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 100 διδακτικών ωρών θεωρητικού μέρους αποκλειστικά διαμέσου ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, βασισμένο σε σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους, καθώς και
  • Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς, η οποία χορηγείται κατόπιν εξετάσεων, που διεξάγονται μετά από την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ανωτέρω προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης.

 Πάροχοι κατάρτισης

 Τις υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης θα παρέχουν αδειοδοτημένα Κέντρα Δια βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου 1 και επιπέδου 2, που πληρούν τους όρους της Πρόσκλησης και θα εγγραφούν στο Μητρώο Παρόχων της δράσης. Η ασύγχρονη τηλεκατάρτιση θα υλοποιηθεί μέσω Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Επίσης, οι πάροχοι κατάρτισης θα μεριμνήσουν για την προετοιμασία των ωφελουμένων, αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης από αρμόδιους φορείς πιστοποίησης.

 Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των παρόχων κατάρτισης αρχίζει από την Παρασκευή 3/4/2020 και λήγει την Δευτέρα 6/4/2020 και ώρα 15:00.

 Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα (Ωφελούμενοι)

 Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση ως δυνητικά ωφελούμενοι έχουν όλοι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, σύμφωνα με τον οριζόμενο από το ΥΠΟΙΚ κύριο ΚΑΔ της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας (βλ. Παράρτημα Χ της Πρόσκλησης στα Σχετικά αρχεία):

  • δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
  • μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων
  • οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
  • εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων
  • ιατροί όλων των ειδικοτήτων
  • ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.

 Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει μόνο μία αίτηση συμμετοχής. Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εάν έχουν συμμετάσχει σε άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

 Τι λαμβάνουν οι ωφελούμενοι

 Οι δικαιούχοι συμμετέχοντες στη Δράση δικαιούνται προσωπική «Επιταγή κατάρτισης».

 Μέσω της «Επιταγής κατάρτισης», ο ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και, κατόπιν επιλογής του, πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης.

 Κάθε ωφελούμενος: α) με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης η οποία λόγω της εισόδου του στο πρόγραμμα κατάρτισης, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, δικαιούται να λάβει προκαταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 400€, β) με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, ανεξαρτήτως της συμμετοχής στις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο εκπαιδευτικό επίδομα, ύψους 200€. Το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος είναι 600€, το οποίο είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο, ενώ η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων είναι προαιρετική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

 Διαδικασία υποβολής Αίτησης Συμμετοχής

 Κάθε επιστήμονας - ελεύθερος επαγγελματίας (δυνητικά ωφελούμενος) θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο πρόγραμμα, επιλέγοντας υποχρεωτικά ανάμεσα στις εξής εναλλακτικές διαδικασίες

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α

 Να συμπληρώσει και να υποβάλει ο ίδιος σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, κάνοντας χρήση των κωδικών Taxisnet που διαθέτει, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ https://elearning.yeka.gr τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής» (Αναλυτικά η διαδικασία περιγράφεται στην Πρόσκληση βλ. Σχετικά αρχεία).

 Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων με την Διαδικασία Α αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 23:59.

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Β

 Να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή του στη Δράση ως ακολούθως: Να εξουσιοδοτήσει μέσω τυποποιημένης εξουσιοδότησης (Παράρτημα ΙΙ), απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του, ο οποίος πρέπει να έχει συμπεριληφθεί υποχρεωτικά στο Μητρώο Παρόχων της Δράσης, προκειμένου ο πάροχος κατάρτισης, κατ’ εντολή και για λογαριασμό του να συμπληρώσει και υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στο Πληροφοριακό Σύστημα https://elearning.yeka.gr

 Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων με την Διαδικασία Β αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59.

 H LK SMART SOLUTIONS θέλοντας να κωδικοποιήσει και συντομεύσει τις διαδικασίες του προγράμματος "Τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19", συμμετέχει στην καμπάνια και με τους συνεργάτες της θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε βήμα των ωφελουμένων ΔΩΡΕΑΝ, ώστε να συμβάλει στην όλη προσπάθεια της χώρας και Επαγγελματιών αυτές τις δύσκολες μέρες της κρίσης. Για τον λόγο αυτόν η LK SMART SOLUTIONS σε συνεργασία με το ΚΕΚ Unicert Studies του Ομίλου Universal Certification Solutions - UNICERT δημιούργησε την ιστοσελίδα www.Voucher2020.eu, όπου μέσα από εκεί οι δυνητικοί ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις και να εγγράφονται στην πλατφόρμα εξουσιοδοτώντας το ΚΕΚ UNICERT STUDIES, ως πάροχος κατάρτισης, προκειμένου να υποβάλουμε αίτηση στο πρόγραμμα και να ολοκληρώθει η διαδικασία ομαλά.

 Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα απαντήσουν τις απορίες σας και θα σας καθοδηγήσουν, ώστε να υποβάλετε την αίτηση ως δικαιούχος του προγράμματος.

 Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι ο ωφελούμενος πρέπει να επιλέξει υποχρεωτικά μία από τις δύο διαδικασίες. Σε περίπτωση που ήδη έχει υποβληθεί αίτηση συμμετοχής είτε με την Διαδικασία Α είτε με τη Διαδικασία Β το σύστημα Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ δε θα δέχεται υποβολή δεύτερης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 Πληροφόρηση για το Πρόγραμμα

  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Τηλ.2107106274
Για την LK SMART SOLUTIONS

Λάζαρος Καραούλης

 

  Θα μας βρείτε και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0672.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα