Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 02 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas «Βγαίνει από το συρτάρι για μια ακόμη φορά η εκτροπή (μέρους) νερών Αχελώου ποταμού» γράφει σήμερα έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα.

 • Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μελετά να συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων της Θεσσαλίας, η «μερική εκτροπή» - η αξιοποίηση δηλ ήδη ημιτελών έργων στην Συκιά Αργιθέας και σήραγγα Αγορασιάς / Δρακότρυπας - ως απαραίτητο και αναγκαιότατο έργο για την κάλυψη μέρους του Υδατικού Ελλείμματος, που ταλανίζει την παραγωγικότερη περιφέρεια της Χώρας, τον στυλοβάτη της διατροφικής επάρκειας εκατομμυρίων Ελλήνων - Τουριστών - Μεταναστών.

 •• Χωρίς μεταφορά ορισμένης και λελογισμένης ποσότητας νερού που περισσεύει στην δυτική λεκάνη προς την ελλειμματική λεκάνη Πηνειού, η Θεσσαλία θα οδηγείται σε...αργό θάνατο και μαρασμό.

 ••• Η ορεινή Αργιθέα και η κοιλάδα Αχελώου ποταμού μετατρέπεται στην... ‘χρυσοτόκο όρνιθα’ για ολόκληρο τον Θεσσαλικό κάμπο από «πτωχό και παραπεταμένο συγγενή», που οι... αστοί αποφεύγουν να ανταμώσουν!

 @ Τα «νέα έργα Αχελώου» με την μετρημένη λελογισμένη ποσότητα μεταφοράς νερών - maximum 250 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από αρχικά 1.250.000 κ. Ε-παύουν να θεωρούνται ως ‘φαραωνικά’, όπως κόμματα και οικολογικές οργανώσεις χαρακτήριζαν από το μακρυνό 1985, που άρχισε να συζητείται και εξαγγέλθηκε.

 @ Δεν υπάρχει πλέον σοβαρός λόγος και τεκμηριωμένο επιχείρημα εναντίωσης από τους γείτονες Αιτωλ/νίας - όπου έχουν γίνει τέσσερα φράγματα επί του Αχελώου ποταμού!!!

 ^ Κρεμαστά - Καστράκι - Στράτο (2).

 @ Το σημείο «Μηδέν» πλέον για την νέα οπτική των αναγκαίων μεγάλων έργων αειφορίας της Θεσσαλίας και για ολόκληρη την εθνική οικονομία είναι: οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και η κλιματική κρίση που ήδη βρίσκεται ΕΔΩ… Η μείζων τραγική καταστροφή που ζουν οι Θεσσαλοί...

 @ Τα κόμματα καλούνται να αναθεωρήσουν θέσεις τους και να προσαρμοστούν στα νέα αμείλικτα Δεδομένα.

 ^ Ιδίως εκείνα που αντιδρούσαν: ΣΥΡΙΖΑ - Οικολόγοι - Φορείς Τοπικοί Αιτωλίας.

 ^ Τα κόμματα: ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ ήδη συμφωνούν καταρχήν για τα Σχέδια Μεταφοράς Νερών από Δυτική Λεκάνη.

 @ Δεν καλύπτεται το υδατικό έλλειμμα χωρίς την μετρήσιμη και ελεγχόμενη μεταφορά νερών προς τον απειλούμενο με ξηρασία και Σαχαροποίηση Θεσσαλικό Κάμπο...

 ^ Επίσης και οι θεσμοί της ΕΕ - τα ανώτατα Δικαστήρια οφείλουν να προσαρμόσουν απόψεις και αποφάσεις τους στα παραπάνω.

 ••• Η ορεινή Αργιθέα έχει υποστεί επί δεκαετίες τις καταστροφές εξαιτίας της μη έγκαιρης και τεχνικά άρτιας ολοκλήρωσης των Ημιτελών - Παρατημένων Έργων από το 2008, στο περιβάλλον και οδικά δίχτυα (κεντρικό άξονα προς Δυτ. Αργιθέα - Άρτα), στο τοπικό εισόδημα και ανάπτυξη της.

 @ Επικίνδυνη βατότητα, οδικές σήραγγες Συκιάς χωρίς επένδυση, χωρίς σήμανση και πλέγματα, προφράγματα Συκιάς διαλυμένα.

 ^ Μονάχα με την χρηματοδότηση του νέου Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται η μερική μεταφορά νερών από Φράγμα Συκιάς Αργιθέας, θα στραφεί το έμπρακτο ενδιαφέρον των Κυβερνήσεων και ΕΕ, των ισχυρών Επενδυτών - καθότι θα απαιτηθούν έργα ΣΔΙΤ - προς την υπό ερήμωση και φτωχοποίηση ορεινή πατρίδα μας και θα προχωρήσουν Μεγάλα Έργα, όπως:

 1. Οδική Σήραγγα Τυμπάνου, που θα σπάσει τους φυσικούς φραγμούς της απρόσιτης οροσειράς και θα συνδέσει κοινότητες Αργιθέας με αστικά κέντρα, την Θεσσαλία με Ήπειρο - Δυτική και Στερεά Ελλάδα!

 2. Νέες αειφορικές επενδύσεις (νέο υπό σχεδιασμό υδροηλεκτρικό στην λιμνοκοιλάδα Αχελώου/ Αυλακίου) - Τουριστικά καταλύματα-νέου τύπου Αγροκτηνοτροφικές επιχειρήσεις κ.α.).

 3. Δημογραφική αναστροφή και τακτική συγκοινωνία.

 @ «Οι καιροί ου Μενετοί»!!!

 ^ Η Ανασυγκρότηση της ισχυρής Θεσσαλίας θα έρθει μονάχα από την Αξιοποίηση Φυσικού Πλούτου Ορεινής Αργιθέας - Κοιλάδας Αχελώου!

 ^ Γιαυτό χρήσιμο είναι Επικεφαλής στον

 Νέο Κρατικό Οργανισμό Θεσσαλίας να τεθεί ισχυρό ικανό Πολιτικό Πρόσωπο!

 @ Ήγγικεν η μεγάλη ΩΡΑ για την Νέα Παραγωγική και με Ισόρροπη Ανάπτυξη Θεσσαλία!!!

 ^ Τα κόμματα - οι κοινοβουλευτικοί ας σηκώσουν το... χέρι τους!

 ^ Να ξέρουμε και οι Θεσσαλοί, ποιοί και πόσοι στηρίζουν έμπρακτα - όχι στα παχιά λόγια - τα συμφέροντα τους, το μέλλον!!!

 ^ Αρκετά παιχνίδια...παίχτηκαν σε βάρος της ορεινής πατρίδας μας.

 Στις Ευρωεκλογές οι Θεσσαλοί - Καρδιτσιώτες - Αργιθεάτες θα ψηφίσουν ελεύθερα, όπως έπραξαν και στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές.

 Οι... Δεδομένοι ψηφοφόροι, τέλος...!

Δημήτρης Παπακώστας 29-11-23

[Δήμαρχος Αχελώου Θεσσαλίας 1999-2006]

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_391.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα