Ela na paiksoume

Koumpouriana

21 - 06 - 2024
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

015 Tsirogianni Elli Το τόλμησε Ο Σύλλογος και το πέτυχε. Δεκάδες χορευτές και εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την πλατεία Παλαιού Δεσποτικού από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 7-5-2023. Πλημμύρισε η πλατεία από λεβέντικες κορμοστασιές και με πολύχρωμες φορεσιές.

 Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων να δημιουργήσει το 1ο Ανοιξιάτικο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Παραδοσιακού χορού δικαίωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου γιατί στέφθηκε με επιτυχία.

 Την άρτια οργάνωση την επιμέλεια και την παρουσίαση είχε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Έλλη Τσιρογιάννη.

 Με το καλώς ορίσατε και το καλώς ανταμωθήκαμε της Προέδρου άρχισε η εκδήλωση. Με την καταπληκτική της ομιλία με αναφορά στην ΑΡΓΙΘΕΑ και στα κυριότερα χαρακτηριστικά της περιοχής απέσπασε τα χειροκροτήματα των ακροατών.

 Το 1ο φεστιβάλ άρχισε με το χορευτικό του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων. Μας παρουσίασαν τα γνήσια Παραδοσιακά τραγούδια της Αργιθέας. Τέλεια η φιγούρα του χορευτή στο Τσάμικο. Οι χορευτές μας ταξίδεψαν στην ορεινή ΑΡΓΙΘΕΑ και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους ακροατές Αργιθεάτες, που με παρατεταμένα χειροκροτήματα αποθέωσαν τους χορευτές.

 Ήταν μια γιορτή Παράδοσης και Πολιτισμού. Στη συνέχεια ο Σύλλογος Ηπειρωτών Τρικάλων, μας ταξίδευσε στην Ήπειρο με τα ωραία τραγούδια και τους χορούς τους.

 Η παρουσία του κόσμου αθρόα και δυναμική. Στη συνέχεια το χορευτικό του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου με τις λαμπρές και ιδιαίτερες στολές μας παρουσίασαν χορούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

 Άρτια οργάνωση της εκδήλωσης από το Σύλλογο Τρικάλων, πανδαισία χορών απ’ όλη την Ελλάδα.

 Ακολούθησε ο Σύλλογος Προαστίου Καρδίτσας με τις όμορφες φορεσιές τους και με τον ιδιαίτερο χορό την Καραγκούνα.

 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών. Υπέροχοι!! Μας παρουσίασαν χορούς του Πόντου.

 Η Πλατεία Δεσποτικού γέμισε κόσμο και Παράδοση...

 Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων, μας παρουσίασε τη δικιά του παράδοση με τις κάπες, τις γλίτσες τους χορούς και τα τραγούδια τους.

 Πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση δημιουργίας κινήτρων για τη νεολαία για να ασχοληθεί με την Παραδοσιακή μουσική και τους χορούς του τόπου μας.

 Τη δικιά του παράσταση μας παρουσίασε και ο χορευτικός Όμιλος Τρικάλων που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με τα Κρητικά τραγούδια και τους χορούς.

 Αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια στους χορευτές, η μια ομάδα καλύτερη από την άλλη. Οι χορευτές με τις πλούσιες, λαμπερές χρυσοκέντητες στολές, μας παρουσίασαν ένα υπερθέαμα. Κανείς δεν έφυγε, όρθιοι για ένα τρίωρο. Όλοι συντονισμένοι. Υπήρχε ενδιαφέρον.

 Η χορευτική εκδήλωση έφτασε στο τέλος της. Η Πρόεδρος του Συλλόγου οικοδέσποινα ευχαρίστησε θερμά τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων, τους χορευτές, τους χορ/λους, τους Συλλόγους που συμμετείχαν, όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση, όλους τους παρευρισκόμενους, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων, το Δήμο Αργιθέας, τους χορηγούς.

 Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων έδωσε τα αναμνηστικά στους Συλλόγους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

 Η Αναμνηστική φωτογραφία σήμανε το τέλος του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ των Αργιθεατών Τρικάλων.

 Η Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον ακούραστο συνεργάτη της χορ/λο Παναγιώτη Μάνο, τον Γενικό γιατρό Φάνη Τσιρογιάννη, που κάλυψε την εκδήλωση.

 Έδωσαν ραντεβού του χρόνου στο 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου (1ο)

 Τίμησαν την εκδήλωσή μας: Ο πάτερ Αθανάσιος Αραπογιάννης, ο Γιώργος Κωτσός βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ., Μπάρδας Κων/νος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Τσιάρας Αθανάσιος Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, Στεργίου Αντρέας Δήμαρχος Αργιθέας, Λάππας Μιχάλης Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων, Έφη Λεβέντη π. Αντιδήμαρχος δημοτική Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων, Καππάς Αθανάσιος Αστυνομικός Διευθυντής της Δ/νσης Τρικάλων, Τσούλης Κων/νος Λοχαγός ΣΜΥ, Γκουλιοπούλου Στέλλα εκπρόσωπος της Ένωσης Καραγκούνηδων, Κωστάκης Γεώργιος εκπρόσωπος της Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας, Ευθυμιάδης Νίκος υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας, Ιακωβάκη Πάρη και Ζαραμπούκας Χρήστος υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Τρικκαίων, Φανή Τσιρογιάννη υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Καρδίτσας.

 Ο Πρόεδρος ΑΜΕΑ Τρικάλων Σωτ. Τσιρογιάννης, οι τ. πρόεδροι του Συλλόγου μας Κωτής Γεώργιος και Κίσσας Δημήτριος, οι πρόεδροι των Συλλόγων που συμμετείχαν, Οικονόμου Αθηνά Ηπειρωτών, Βασιλός Παντελής Αργιθεατών Μουζακίου, Κοντού Μάρθα Συλλόγου Προαστίου Καρδίτσας, Αποστολίδης Κοσμάς Ποντίων, Μπέης Παναγιώτης Σαρακατσαναίων, Καίτη Σακκά χορευτικού Ομίλου Τρικάλων.

 Οι χορ/λοι: Παναγιώτης Μάνος, Μυλωνάς Άρης, Λέμπας Απόστολος, Κωνσταντινίδου Άννα, Κώτης Ιωάννης.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων. Μαναός Βασίλειος., Ζαρούλα Ρούλα, Σβεντζούρη Γεωργία, Κωτή Παναγιώτα,, Σιαματάς Χάρης, Ντίνα Αθανασίου. Οι εθελοντές φωτογράφοι, Παπάκος Γεώργιος και Παναγιώτης Γκουσδοβάς. Οι εθελοντές του Συλλόγου Μπελεμέζης Γεώργιος και Λατσάρας Χρήστος, πολλοί εκπ/κοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

 Μηνύματα έστειλαν: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κω/νος Τσιάρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κων/νος Σκρέκας, οι βουλευτές Τρικάλων Παπακώστα Κατερίνα κι Αθανάσιος Λιούτας, Βασίλης Τσαντήλας πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας.

 Χορηγοί της εκδήλωσης: YVES ROCHER Ελένη και Γιάννα Κουτή, Θεόνη, Κλιάφα, Καρακικές, Κοντιλόπουλος, Χοιροφαρμ Μαράβας, Τέντες Γιαννακάκης, Ζωοτροφές Καρδίτσας, Μεταλλικό Α.Ε. Κολίτος Στέφανος, Αφοί Γκαραγκούνη είδη Υγιεινής, φυτώρια Κότσιρας, Πάρη Αθ. Ιακωβάκη καθηγήτρια Γαλλικών, ταβέρνα Αρβάλι, Αλουμίνια Τσαγκλής ΑΕΤΩΝ Μέλαθρον. Dekor Σαμαράς, Άρτος, Λιακούμης, TRIKKH STROM, DEUX AMIS καφέ, Αμάραντος τυροκομικά προϊόντα, Αφοί Παπαθανασίου πετρέλαια, Μιλτιάδης και Ρίκα Καλαμπαλίκη, Τζάμια Κρύσταλλα Οικονόμου, Κακαράτζα θεοδώρα, Χειροποίητο, Πύλης Μέγαρο, το Χωριάτικο ψωμί, Άνθη - φυτά Σωτήρης Μανώλης, Φροντιστήρια Αγγλικών Ειρήνης Στράκαρη.

 ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 Έρευνα

 Πρωινός λόγος

 Διάλογος - Ενεργός Πολίτης - Ράδιο ζυγός - ΡάδιοΤρίκαλα 103,5

 Katafylli.gr - mouzakinews.gr - TV 10.GR

 Όλα τα seite για την προβολή του ΠΡΩΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

 Πρωταρχικός σκοπός του Συλλόγου μας είναι να διατηρήσουμε την Παράδοση τα ήθη και έθιμα της ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube   05 flickr  
Σελίδες μελών
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα