Ela na paiksoume

Koumpouriana

05 - 05 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 495 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

22 - 26 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής

01 Anthiro Με συνέπεια, με μεράκι και μεγάλη αγάπη για την Ιδιαίτερη Πατρίδα μας, ΤΟ ΑΝΘΗΡΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας <<Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ>>, σε συνεργασία με τους Τοπικούς Συλλόγους του Ανθηρού ( Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθηρού, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λαγκαδίου <<ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ>>, Εκπολιτιστική Κοινότητα Απανταχού Κατουσιωτών) και την Εκκλησιαστική Επιτροπή, υπό την αιγίδα του Δήμου Αργιθέας (που ενισχύει οικονομικά) και του Τοπικού Διαμερίσματος Ανθηρού, συνεχίζουμε και φέτος για 21η φορά τις Πολιτιστικές μας Εκδηλώσεις με διάρκεια από 22 - 26/7/2023!!!

 Οι Εκδηλώσεις αυτές είναι συνέχεια των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν το 1983 από την τότε Αδελφότητα Ανθηρού Αθήνας <<Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ>> και που σημείωσαν εκπληκτική επιτυχία για τα χρόνια εκείνα και κατέστησαν έτσι θεσμός έχοντας ως σήμερα βασικούς στόχους: α) τη μεταφορά πνευματικής και πολιτιστικής δύναμης στο Ανθηρό και στην Αργιθέα, περιοχές στερημένες από κάθε είδους ψυχαγωγία και πολιτιστική εκδήλωση, β) τη στήριξη της Κοινότητας Ανθηρού και την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των κατοίκων.- και γ) Την αναβίωση και διατήρηση γνήσιων στοιχείων της λαϊκής μας παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας.

 Βασικά θέματα των εκδηλώσεων αυτών ήταν και είναι: οι θεατρικές και κινηματογραφικές βραδιές, η αναβίωση και διατήρηση παλιών και ξεχασμένων εθίμων της περιοχής, η αναφορά στην ιστορία του τόπου μας, η παρουσίαση δημοτικών τραγουδιών και χορών, εισηγήσεις - διαλέξεις, εκθέσεις φωτογραφίας και αντικειμένων λαϊκής τέχνης, προβολή διαφανειών, αθλητικές εκδηλώσεις, περιβαλλοντικές δράσεις κ.α.

 Οι εκδηλώσεις αυτές είχαν στο ξεκίνημά τους και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ και πολλά - πολλά χρόνια και θα πρέπει το Υπουργείο να επανεξετάσει τη στάση του, ενθαρρύνοντας τέτοιες πρωτοβουλίες και επιχορηγώντας Συλλόγους σαν το δικό μας που κλείνει φέτος 50 χρόνια ζωής και που μόνο αξιόλογο και θετικό έργο προσφέρουν στο λαϊκό μας πολιτισμό.

 Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρέπει και οι φετινές εκδηλώσεις να τύχουν της βοήθειας και συμπαράστασης όλων των Ανθηριωτών και Αργιθεατών αλλά και των φίλων μας και να είναι βέβαιοι πως συμβάλλουν έτσι στην επιτυχία μιας όμορφης προσπάθειας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 Σάββατο 22-07-2023

08:00: Περιβάλλον - Καθαρισμός πλατείας Αγίας Παρασκευής - Καθαρισμός πηγής Γκούρας - Καθαρισμός γηπέδου Ανθηρού.

18:00: Αθλητικές δραστηριότητες στο γήπεδο Μοναστηρίου Ανθηρού (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ.

21:00: Βράβευση αθλητών.

21:30: Ομιλία με θέμα «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» από την καθηγήτρια κοινωνιολογίας, Κωνσταντία Πάλλα, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

 Κυριακή 23-07-2023

21:30: Μουσική βραδιά με Σμυρναίικα - Νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια από τον συμπατριώτη μας Άγγελο Ρίζο και την κομπανία του.

 Δευτέρα 24-07-2023

21:00: Θεατρική παράσταση *ΞΑΝΑΠΑΩ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ*, με τη Μαρία Γουναροπούλου, από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας (διοργάνωση Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας).

 Τρίτη 25-07-2013

08:00: Προετοιμασία για το πανηγύρι - καθαρισμός πλατείας.

19:00: Μεγάλος Εσπερινός - περιφορά εικόνας Αγίας Παρασκευής - αρτοκλασία.

 Τετάρτη 26-07-2023

Η Μεγάλη Πανήγυρις της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής - προστάτιδας του χωριού μας, με δωρεάν φαγητό από την εκκλησία και με παραδοσιακό γλέντι.

Ανθηριώτισσες & Ανθηριώτες,
Αργιθεάτισσες & Αργιθεάτες,
Φίλες & Φίλοι του Ανθηρού,
Σας περιμένουμε με χαρά, να ανταμώσουμε!!!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Ανθηρό
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_026.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα