Ela na paiksoume

Koumpouriana

21 - 06 - 2024
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

Afisa Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της ημερίδας με θέμα: "ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ", που θα γίνει στις 6 Ιουλίου 2013 στην Παναγιά Επισκοπή Βραγκιανών.

 Οι πολίτες που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 Η εκδήλωση θα είναι διακαναλική και θα μπορεί να αναμεταδοθεί από οποιοδήποτε μέσο. Ο κώδικας για την αναμετάδοση είναι στη διεύθυνση http://www.filothea.com/acheloosvalley/vragkiana/

 Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου.

 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2013

 Η Αγροτική οικονομία και η περιφερειακή ανάπτυξη στο επίκεντρο των συζητήσεων στην κοιλάδα του Αχελώο.

 Τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνουν ημερίδα - τηλεοπτική εκπομπή με θέμα: "ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ".

 Η Ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Αργιθέας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αμφιλοχίας το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 (19:00 - 22:00) στην Κοιλάδα του Αχελώου, Δημοτικό Διαμέρισμα Βραγκιανών, Παναγία Επισκοπή, Δήμος Αργιθέας Καρδίτσας.

 Συμμετέχουν:

 Αθανάσιος Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 Γιώργος Παπανικολάου, Ευρωβουλευτής ΝΔ

 Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ

 Σοφοκλής Σοφοκλέους, Ευρωβουλευτής Κύπρου, ΕΔΕΚ

 Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 Μάρτιν Σούλτς, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Βιντεοπαρέμβαση

 Συντονίζουν οι Δημοσιογράφοι: Κώστας Αργυρός και Μάκης Μάκκας

 Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά από τον Δορυφόρο HELLASAT 39° ανατολικά, Συχνότητα 11150.750 V, SYBOL RATE 3300 FEC 3/4, και από το διαδίκτυο (στην παρακάτω διεύθυνση βρίσκεται ο κώδικας για αναμετάδοση http://www.filothea.com/acheloosvalley/vragkiana) Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο να αναμεταδοθεί από όποιο τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιόφωνο ενδιαφέρεται.

 Η εκδήλωση θα είναι διακαναλική και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

- Στόχοι και Πολιτικές για τη στήριξη και την ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα.

- Η συμβολή της Γεωργίας και κτηνοτροφίας στην περιφερειακή αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο.

- Ο σχεδιασμός, η στρατηγική και ο προγραμματισμός στόχων για τη μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση της παραγωγής αγροτικών προϊόντων ,τη διασφάλιση της επάρκειας στο διατροφικό τομέα και τη βιομηχανία στη χώρα, τη συγκράτηση των νέων στην ύπαιθρο, την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων μας, την οικονομικότητα των καλλιεργειών και εκτροφών, την προστασία του περιβάλλοντος ,την ορθολογική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, και την παραγωγή ασφαλών προϊόντων για τον καταναλωτή.

- Ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, την αποτελμάτωση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την εξωστρέφεια και την προώθηση των προϊόντων, την αδυναμία ελέγχων και αντιμετώπισης των παράνομων ελληνοποιήσεων και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.

- Στρατηγική για τη γεωργία - κτηνοτροφία και την Ύπαιθρο σε µια εποχή μεγάλων αλλαγών μέσω της εφαρμοζόμενης αγροτικής πολιτικής της χώρας και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

 Οι πολίτες που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα θα μπορούν μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 Η Κοιλάδα του Αχελώου βρίσκεται μεταξύ Άρτας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

 ΑΧΕΛΩΟΣ - ΑΣΠΡΟΣ ή ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ, Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

 Τα φαράγγια του Αχελώου στα πόδια των Ελληνικών, της Καλής Κώμης και του Πετρωτού από τη μεριά της Αργιθέας και των απόκρημνων βράχων του Νεγκοζίου και του Σέλτσου από τη μεριά της Άρτας ως τα απομεινάρια της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου αλλά και η Κοιλάδα του που απλώνεται στα πόδια του Αη Βασίλη και της Γρέβιας, των Πηγών, των Γλύνικων, του Τσιφλικίου, της Μεγαλόχαρης και του Μεσόπυργου ως τον Εμπεσσό, τα Βρουβιανά και το Περδικάκι από τη μεριά της Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας αλλά και του Μαράθου, των Βραγκιανών, των Γρυμπιανών, του Αρδάνοβου και του Αργυρίου και Καταφυλίου Αργιθέας - όπου η περίφημη πετρογέφυρα - ως το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας συνθέτουν ένα πραγματικά μαγευτικό γεωφυσικό σύνολο με περίσσεια ομορφιά σε κάθε εποχή του χρόνου!!!.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα