Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

04 Koutsoxristos Theod Spiros Νωρίτερα ξεκίνησαν και εφέτος οι δασικές πυρκαγιές, αφού η αντιπυρική περίοδος ξεκινά επίσημα, την 1η Μαΐου και διαρκεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.

 Αρκετά τα "συμβάντα" το μήνα Μάρτιο!

 Ενδεικτικά αναφέρω τις δασικές πυρκαγιές σε Ταΰγετο, στις 26 Μαρτίου και στα Πιέρια Όρη στις 31 Μαρτίου 2024, που εκδηλώθηκαν σε δύσβατες τοποθεσίες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

 Το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε στις 30/03/2024 την σύλληψη ενός ατόμου, για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση, εντός δασικής έκτασης, στο όρος Υμηττός, πλησίον της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου, Κουταλά Αττικής!

 H Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής θέσης, του κλίματος, της μορφολογίας του εδάφους, και της βλάστησή της, είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις δασικές πυρκαγιές, γι' αυτό και η εξάμηνη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου - το μισό έτος δηλαδή!

 Οι δασικές πυρκαγιές υπήρχαν και θα υπάρχουν, είναι αναπόφευκτες και θα πρέπει να γνωρίζουμε σε όλα τα επίπεδα, την πρόληψη την αντιμετώπιση και την άμεση διαχείριση τις επιπτώσεών τους!

 Σε εξέλιξη είναι αυτήν την χρονική περίοδο, οι προετοιμασίες Δημοσίων Υπηρεσιών, Φορέων και των Ενόπλων Δυνάμεων, για την νέα αντιπυρική περίοδο, καθώς των κατόχων ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων σύμφωνα, με τα όσα ορίζει, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στις 24/05/2023 στο B' τεύχος- φύλλο 3475, της Εφημερίδας Κυβερνήσεως - "Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων".

 Στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπάρχουν οι Οδηγίες προστασίας από Φυσικές Καταστροφές, Βιομηχανικά ατυχήματα, Χημικά, Βιολογικά Ραδιολογικά και Πυρηνικά περιστατικά: civilprotection.gov.gr

Φωτογραφίες αρχείου: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr
                 

   

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_006.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα