Ela na paiksoume

Koumpouriana

22 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 294 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas DΟμόφωνα και με παρουσία ένδεκα Αιρετών (νόμιμη απαρτία) το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ, ενέκρινε, χθες 10-11-17, το κατεπείγον θέμα προγραμματισμού προσλήψεων, μία μόνιμη θέση ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας σε εφαρμογή άρθρου 24ν.4479/17-τροποποιηση ΟΕΥ.

Η στελέχωση του τομέα αποκομιδής σκουπιδιών στην οικολογική περιοχή μας, πρώτιστο μέλημα μας.

Το Δ. Σ. ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ: με επιμέλεια της Δημ. Αρχής να διαβιβασθεί η απόφαση σε ΑΣΕΠ, ΥΠΕΣ, Γ Γ ΑΠΟΚΕΝΤΡ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, για άλλη μια φορά τέλεσαν το καθήκον τους. Ιδιαίτερη μνεία οφείλω στον δημοτικό σύμβουλο της Αντιπολίτευσης Λ. Κορλό, για τη συμμετοχή & υπερψήφιση, καθώς και στους ακούραστους υπαλλήλους του Δήμου.

Είναι κοινώς παραδεκτό οτι οι ορεινοί Δήμοι αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, υποστελέχωσης και γραφειοκρατίας λόγω Καλλικράτη, αποστάσεων, εξόδων κίνησης, ψηφιακού χάσματος.

Όμως, δυστυχώς, επιτείνονται όλα αυτά από τη συγκεντρωτική, έως μονοκρατορική, αντίληψη ορισμένων που με υπεροψία, φέρονται με το Λουδοβίκειο: "Ο Δήμος....η τοπική εξουσία ...είμαι ΕΓΩ!!!"

Με απόπειρες - μάταιες & απρόσφορες βέβαια - απαξίωσης του ρόλου των Δημοτικών Συμβούλων, των Κοινοταρχών, του ανώτατου Βουλευόμενου οργάνου μας του Δ. Σ., ακόμα και των υπαλλήλων μας, που είναι οι πυλώνες της εύρυθμης λειτουργίας του ορεινού Δήμου μας, οι... φαροφύλακες της απόμακρης, πλην πανέμορφης περιοχής των 20 κοινοτήτων της Αργιθέας. Ας το χωνέψουμε ΟΛΟΙ αυτό.

Όπως τόνισα και στο σώμα, χθες:

"Το κύρος του ανώτατου, ανεξάρτητου οργάνου, του Δ. Σ., έχω καθήκον να το υπερασπιστώ έναντι όλων.

Έχουμε σαφή εντολή από τους Αργιθεάτες για συλλογική δράση υπέρ των δίκαιων αιτημάτων, για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, με ταχεία αξιοποίηση πόρων και εκτέλεση έργων.

- Με ισοτιμία οργάνων (Δημ. Συμβούλιο, Εκτελεστική επιτροπή, οικονομική επιτροπή, Αντιδήμαρχοι, Αντιπολίτευση, παρατάξεις, Κοινοτάρχες/Κ.Σ., Δήμαρχος).

- Με αποκεντρωτικό, φιλικό μοντέλο διοίκησης στις τρεις Καποδιστριακές περιοχές.

- Με ανθρωπιστική, κοινωνική πολιτική υπερ αδυνάτων".

Χθες, είχαμε την ευχάριστη επίσκεψη της Δ/ντριας του Κ.Υ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ κ. Τζούνη, στο Ανθηρό για να δει η ίδια το νέο μισθωμένο ακίνητο για τη στέγαση του Π. Ι. Ανθηρού (έδρας Δήμου), τις αναγκαίες διαρρυθμίσεις, επίπλωση κ.λπ. Όπως δήλωσε θα επισπεύσει τις διαδικασίες προς 5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, για την έγκριση εργασιών και δαπάνης.

Από πλευράς μας, ζητήσαμε να κινηθούν γρήγορα οι κρατικές δομές, ώστε εντός του Νοεμβρίου να μεταφερθεί το Ιατρείο στο νέο σύγχρονο χώρο.

Να μην μπλέξουμε με γραφειοκρατία, ελεγκτικά όργανα, συναρμοδιότητες κ.λπ. Μην μας φτάσει ο χειμώνας.

Ως γνωστό, Το Δ. Σ. Αργιθέας, με πρόσφατη, (27-10-17), ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, καινοτόμα και πρωτοποριακή, ενέκρινε μέτρα στήριξης των μόνιμων Γιατρών και Εξοπλισμού Ιατρείων μας.(10.000 ευρώ, ΕΤΗΣΙΑ, σε πρώτη φάση, από το ταμείο του Δήμου. Έσοδα από κεραίες κινητής & Υδροηλεκτρικά).

Απομένει η έγκριση της από τις Εποπτικές Κρατικές Αρχές.

Ευχαριστήσαμε την αγαπητή και ακούραστη Δ/ντρια για την ευαισθησία της και τη στήριξη.

Παρόντες ο Πρόεδρος Δ. Σ. Δ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ, ΟΙ Δ. Σ. ΑΠ. ΣΕΜΠΡΟΣ, ΖΑΧ. ΤΟΥΡΑΛΙΑ, Γ. ΑΡΓΥΡΟΣ & Ι. Τσιάκαλος, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΝΘΗΡΟΥ, και όλης της περιοχής 12 χωριών Γ. Βατίδης, ο υπάλληλος Κ.Υ. Δ. ΠΟΥΠΗΣ (πρόεδρος κοινότητας Πετρωτού).& Ανθηριώτες δημότες.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img131.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα