Ela na paiksoume

Koumpouriana

05 - 05 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Κωνσταντίνος Θ. Αγόρης

01 Agoris Konstantinos Το 2014, όταν ήμουν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καρδίτσας, μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το προεκλογικό σποτ του (και τότε) περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

 Ένα σποτ όπου κυριαρχούσαν εικόνες από έργα, σπουδαία και μεγάλα, όπως μας έλεγε ο Αγοραστός.

 Έργα για τις πόλεις, τα χωριά, τα νησιά της περιφέρειας. Δρόμοι, γέφυρες και αντιπλημμυρικά.

 Μου είχε κάνει εντύπωση -και είχα γράψει σχετικό άρθρο τότε- γιατί:

Karfitsa Από το σποτ απουσίαζαν οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν χώρεσαν ούτε σε μισό πλάνο.

 KarfitsaΣτο σποτ κυριαρχούσε η εικόνα μιας κόκκινης κλωστής, που παρέπεμπε σε κορδέλα εγκαινίων και η οποία συνέδεε όλα τα έργα, διαπερνούσε όλο το βίντεο και στο τέλος σχημάτιζε το σήμα της παράταξης Αγοραστού.

 Τις τελευταίες ημέρες εκείνο το σποτ γυρνάει συνεχώς στο μυαλό μου.

 Daxtilo dixnei Για τα έργα που προφανώς δεν έγιναν ποτέ ή δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά για την προστασία ζωών, περιουσιών, πόλεων και χωριών.

 Daxtilo dixnei Για την κόκκινη κορδέλα που σηματοδοτούσε και σηματοδοτεί την εμμονή Αγοραστού με τις φιέστες και την πολιτική της επικοινωνίας.

Daxtilo dixnei Για την απουσία προετοιμασίας από μέρους του περιφερειάρχη Αγοραστού και του δημάρχου Καρδίτσας (και ως το 2019 αντιπεριφερειάρχη) Τσιάκου ενόψει του Ιανού, που καταδεικνύει το έλλειμμα διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων.

Daxtilo dixnei Για την αδιαφορία που δείχνουν οι ίδιοι για όσα βιώνουν οι πολίτες, μέρες τώρα, μέσα στις λάσπες, χωρίς ρεύμα, νερό και τηλεπικοινωνίες.

Daxtilo dixnei Για το ότι Αγοραστός και Τσιάκος αδυνατούν να αντιληφθούν τις ανάγκες των ανθρώπων. Και τους περιφρονούν βαθιά, αρνούμενοι να τους συναντήσουν στα λασπωμένα σπίτια και μαγαζιά τους, στα πνιγμένα χωράφια και μαντριά τους, στα αποκλεισμένα χωριά τους.

Daxtilo dixnei Για το ότι δεν έχει εξαγγείλει ήδη ένα άμεσο, μεγάλο και απολύτως αναγκαίο πακέτο μέτρων για τη στήριξη και επούλωση των πληγών, πιέζοντας προς την ίδια κατεύθυνση την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 Θυμήθηκα αυτό το σποτ του Αγοραστού από το 2014 για να σου πω ότι ως εχθές μας πούλαγαν «έργα, φιέστες και επιτυχημένη διοίκηση/διαχείριση».

 Ενώ σήμερα μας πετάνε στα μούτρα άπειρα «δεν ξέρω» και «δεν ευθύνομαι» για όσα όφειλαν να ξέρουν, να έχουν προβλέψει, να έχουν προετοιμάσει και να έχουν οργανώσει για την επόμενη μέρα μιας τέτοιας καταστροφής.

 Όμως, στην τελική, αν αυτοί «δεν ξέρουν», οφείλουμε (πλέον) να ξέρουμε εμείς.

 ΥΓ: Ο Ιανός σάρωνε τον νόμο Καρδίτσας από την Παρασκευή. Ο Αγοραστος εντοπίστηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το μεσημέρι της Κυριακής. Και με τα χίλια ζόρια έφτασε στο Μουζάκι το απόγευμα της ίδιας μέρας. Σήμερα, Τριτη, έφτασαν στον νομό μας Μητσοτάκης, Χαρδαλιάς, ελικόπτερα και κάμερες. Για να μη λες ότι δεν ήξερες...

Κωνσταντίνος Θ. Αγόρης
πρ. υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας.

Συνεργάτης του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά.

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_312.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα