Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

D Papakostas |. Στα πλαίσια του Δημοκρατικού διαλόγου που ξεκίνησε - ιδίως στις φιλόξενες στήλες του πατριωτικού έγκυρου katafylli.gr και τοπικών εφημερίδων-οφείλουμε μια απάντηση σε άρθρο- "καταπέλτη" του επικεφαλής της "ν. εποχής" Αργιθέας.... σχετικά με τα χρίσματα και κομματικές στηρίξεις υπέρ κινήσεων ή υποψηφίων Δημάρχων.

 1. Βασικές αρχές μας είναι η αλήθεια, η καλή ενημέρωση των χιλιάδων Αργιθεατών, ο πολιτικός πολιτισμός, ο σεβασμός μας προς όλους, ανεξάρτητα από κομματική ένταξη, καταγωγή, ηλικία ή φύλο.

 Α. Πράγματι το "ψέμα έχει κοντά ποδάρια" & η υποκρισία ....στο "έπακρον", όπως εύστοχα σημειώνεται στο σχετικό άρθρο...

 Β. Η Καρδίτσα & η Αργιθέα είναι μικρές, όλοι πολύ γνωριζόμαστε καλά.

 Το αίτημα για χρίσμα ή κομματική στήριξη, καταρχήν, δεν είναι ...εξοβελιστέο ή ανήθικο... απλά καθίσταται προβληματικό, ιδίως όταν το κόμμα είναι... στην περιοχή, μειοψηφία.....!!!

 Τα κόμματα είναι πυλώνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας.

 Βέβαια εμείς πιστεύουμε, διαχρονικά, ότι τα κόμματα πρέπει να παρεμβαίνουν πολιτικά μόνο στις εκλογές Περιφερειαρχών και, ίσως, Δημάρχων πρωτευουσών νομών.

 Μέχρις εκεί.....

 Γ. Η διαφωνία μας έγκειται στο γεγονός ότι κάποιοι με καμουφλάζ "ανεξαρτησίας" ζητάνε στήριξη, την λαμβάνουν, δημοσιεύεται από έγκριτη δημοσιογράφο σε αθηναϊκή εφημερίδα (Αυγή) και.... ξαφνικά υπό το κράτος θυμού και έντασης, απαιτούν.... τη διόρθωση δήθεν ημαρτημένων.....

 Στρέφονται μάλιστα εναντίον, με εκφράσεις σκληρές (στιγματίζετε... χωρίς ηθικό φραγμό.... τυχοδιωκτισμό κ.λπ.), όσων αποκαλύπτουν την αλήθεια των πραγμάτων.....που σχολιάζουν ένα δημοσιοποιημένο πλέον γεγονός!!!

 Από τη νέα γενιά τουλάχιστον η κοινή γνώμη αναμένει, νέο ύφος με ήθος και σχέση Αλήθειας με την Αυτοδιοίκηση, τον κόσμο και την πολιτική.

 2. Η "ν. εποχή", ζήτησε - είναι αυταπόδεικτο - την κομματική στήριξη από Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ.

 Δεν μας αφορά, δεν το κατακρίνουμε. Ο καθένας ελεύθερος στις επιλογές του.

 Εκτιμούμε το κυβερνητικό έργο, τη δράση των Βουλευτών, στην περιοχή μας (πιστώσεις ΠΔΕ για Ασφαλτόστρωση κ.λπ.), όμως πολιτικά, έχουμε άλλη αντίληψη.... Έτερον.....Εκάτερον.......

 Α. Η είδηση έφυγε από την πόλη μας προς την πολύ καλά ενημερωμένη δημοσιογράφο της Αυγής Ηλέκτρα Β., που καλύπτει το ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την οποία συναντούμε συχνά στα ΔΣ της ΚΕΔΕ.

 Β. Η τακτική του "πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις...." δεν δείχνει πολιτικό θάρρος.

 - Το "Απεταξάμην το.... χρίσμα", που ζήτησα.... αυτό δείχνει..... πραγματικά πανικό και αστάθεια..... στη στρατηγική ή εκλογική τακτική....

 Γ. Είναι πλήρως διασταυρωμένο και από κουβέντες στελεχών της "ν. εποχής" στην Αθήνα και από καλό παλιό μου φίλο από τα χρόνια του Ενιαίου Συνασπισμού (1989-1991), με τον οποίο συμπορευτήκαμε την περίοδο της Συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ.

 Δεν θα ήθελα να εμπλέξω τον γραμματέα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, τον οποίο εκτιμώ για την ανιδιοτελή προσφορά του στον χώρο του, στο όλο θέμα.

 Επίσης οφείλω να πω στην κοινή γνώμη ότι, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, υπάρχει ή υπήρχε, σκέψη να ζητηθεί και η στήριξη από το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας, όμως ισχυρός παράγοντας της Αργιθέας, θέτει ένα είδος.... VETO....

 Συνεπώς..... η αλήθεια πάντα επικρατεί και λυτρώνει!

 Δεν γράφουμε τίποτα χωρίς επαρκή Διασταύρωση .....

 Ας μην ....ξυνόμαστε .....στην γκλίτσα του τσοπάνη......

 Δεν μας φταίνε οι άλλοι, για δικές μας αστοχίες ή αμφισημίες ή τακτικές να ... πατάμε σε δύο βάρκες.....

 Δ. Ο Απόστολος Θωμάς δίδασκε στην Περσία-Ινδια:

 "Μη παυσάσθω ο ζητών του ζητείν την Αλήθεια.....".

 3. Εν τέλει, το να γράφει περί.... "τυχοδιωκτισμών ή κυβιστήσεων", κάποιος που ζητά στήριξη από το κόμμα, του οποίου ο αρχηγός είναι ο ορισμός της .......προσαρμοστικότητας (ποτέ δεν θα πω.... για κολοτούμπες ή κυβιστήσεις), με τη μετατροπή του Όχι στο Δημοψήφισμα Ιουλίου 2015, σε Ναι, με ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου (Αύγουστο 2015) - μαζί με τα αστικά κόμματα, αποτελεί..... πραγματικά τιμή και έπαινο!

 * Σημειώνω, ότι οι Συμβιβασμοί και οι προσαρμογές στην πολιτική και στο διάβα της ζωής είναι πολύ δύσκολο πράγμα...

 * Αλλά οι πολιτικοί εκλεγόμαστε από τον κόσμο γι' αυτό ακριβώς το λόγο.... να πετυχαίνουμε προωθητικούς - δημιουργικούς συμβιβασμούς!

 * Πολιτική είναι η εκούσια προσέλευση στις δυσκολίες της.... κατάβασης στον κόσμο..... (Κατερχόμαστε... είναι η φράση.....)

 * Η πολιτική είναι σαν το ψάρεμα: θέλει υπομονή και συστηματική προσπάθεια.

 - Είναι αγώνας αντοχής... όχι ταχύτητας ή εντυπώσεων....

 ||. Αγαπητοί εν δυνάμει Δήμαρχοι και Αιρετοί της ορεινής Αργιθέας, ας είμαστε ειλικρινείς, ξεκάθαροι και με τη γλώσσα της αλήθειας προς τους 5500 Πατριώτες - Αργιθεάτες.

 - Να έχουμε το θάρρος να αναγνωρίζουμε τυχόν αστοχίες, λάθη.

 - Μην στρουθοκαμηλίζουμε, μην μιλάμε διπλή... γλώσσα.

 Αν θέλουμε να επανακτήσουμε το θεσμικό κύρος, την πολιτική μας αξιοπιστία!

 * Δημοσιολογούμε, γράφουμε, ενημερώνουμε κόσμο γιατί έτσι, πιστεύω, προωθείται ο Δημοκρατικός διάλογος, η Ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, οι συνθέσεις, οι υπερβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και επιβάλλει και ο Κλεισθένης.

 Δεν υπάρχουν προσωπικά με κανένα, όλοι εν δυνάμει Σύμμαχοι, όλοι άξιοι να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για το καλό της ορεινής Πατρίδας!

 - Ποτέ, εμείς, δεν είπαμε ή γράψαμε, ότι όσοι διοίκησαν από το 1960 έως σήμερα τα χωριά της ορεινής Αργιθέας ....δεν αγάπησαν τον τόπο.... ότι ήταν ωφελιμιστές.

 - Ποτέ δεν προσυπογράψαμε, δεν εγκρίναμε... τόσο απαξιωτικά σχόλια στο F/B.

 |||. Αναμένουμε τις τροπολογίες του Υπουργού Εσωτερικών στο νόμο Κλεισθένη, για την κοινοτική κάλπη, τον αριθμό υποψηφίων, το χάρτη.

 Όλα παραμένουν ρευστά παρότι βρισκόμαστε προ 120 μέρες από ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας.

 * Όπως έχω δεσμευθεί δημόσια, ακούγοντας και συνομιλώντας με τους δημότες, τους φίλους, ακόμα και αντίπαλων Παρατάξεων και ως επικεφαλής εκλογικής περιφέρειας Αχελώου και Συνιδρυτής της Συμπολίτευσης, της ΕΝ.Α., των Πατριωτικών Δυνάμεων Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ [ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.Α], σύντομα - πρώτα ο Θεός/25 Ιανουαρίου 2019 - θα καταθέσω ενώπιον των Αργιθεατών, των Αιρετών, νυν και τέως, των φορέων και της κοινής γνώμης της Καρδίτσας, την Προγραμματική Διακήρυξη Πατριωτική Ενότητας και Τοπικής Υπέρβασης, με πρόσκληση σε ανοιχτό δημοκρατικό αυτοδιοικητικό  "Στρογγυλό Τραπέζι Διαλόγου" προς τους υποψήφιους δημάρχους και εν δυνάμει υποψηφίους:

 - Γιώργο Χασιώτη - επικεφαλής Νυν Δημοτικής Αντιπολίτευσης/υποψ. Δήμαρχο

 - Ανδρέα Β. Στεργίου - επικεφαλής "Νέας Εποχής" Αργιθέας/υποψ. Δήμαρχο

 - Λάμπρο Γ. Τσιβόλα - νυν Δήμαρχο Αργιθέας/επικεφαλής Ενιαίας ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

 - Δημήτρη Λ. Τσίνα - ως εκφραστή της συνέχειας της Αργιθεάτικης Αυτοδιοίκησης, μακροβιότερο Ιστορικό Κοινοτάρχη (1975-2006/32 χρόνια δράσης & προσφοράς) - στο πρόσωπο του θέλουμε να τιμήσουμε όλους τους Κοινοτάρχες και Αιρετούς των 20 χωριών, του Αχελώου, της Δυτικής, της Ανατολικής Αργιθέας!

 - Γιώργο Κατσιάνη - νυν Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αργιθέας, ο οποίος από αρχές 2017 που ανέλαβε τα καθήκοντα του, συνέβαλε καθοριστικά στην ευρυθμία και ισορροπία στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου μας, Διοικητικές/Οικονομικές & στην ανάδειξη του σπουδαίου έργου των Δημοτικών Υπαλλήλων μας.

 |V. Αρχικά, εμείς οι έξι, αφού καθορίσουμε τους όρους του διαλόγου, μαζί με συνεργάτες του ο καθένας συμμέτοχος, να αγωνιστούμε για την επίτευξη Προγραμματικών Συγκλίσεων, που, ούτως ή άλλως βάσει Κλεισθένη και νέου εκλογικού νόμου της Απλής αναλογικής, οφείλουμε να πετύχουμε.

 - Είτε πριν τις δημοτικές εκλογές, είτε μετά....

 - Πλέον ο νέος Δήμαρχος, θα είναι ένας Συντονιστής, "πρώτος μεταξύ ίσων", όχι.... μονοκράτορας ή ..... Δεσπότης των πάντων.....

 * Κυρίαρχο ρόλο καλούνται να παίξουν τα συλλογικά όργανα, το Δημοτικό συμβούλιο, η Εκτελεστική επιτροπή, τα Κοινοτικά όργανα.....

 Βήμα βήμα, με σταθερότητα, ψυχραιμία, ευπρέπεια, αλληλοσεβασμό όλοι μαζί για μια Αργιθέα που θα ανήκει σε όλους τους ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ!

 Αυτονόητο, ευπρόσδεκτες οι αντιπροτάσεις, η αποδοχή ή όχι των παραπάνω...

 V. Τα σύνθετα μεγάλα προβλήματα της περιόδου που ζούμε, η πολιτική αστάθεια, η οικονομική κρίση, η ψυχολογική κόπωση, η δημογραφική συρρίκνωση και γήρανση του πληθυσμού, η κλιματική αλλαγή - μας θέτουν όλους προ μεγάλων ευθυνών!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας.

Όμιλος Διαλόγου "Δημοτική Πατριωτική Πρωτοβουλία Αχελώου Αργιθέας"- ΔΗ.Π.Π.Α.Α- Καρδίτσας Θεσσαλίας..... 5/1/2019.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_194.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα