Ela na paiksoume

Koumpouriana

26 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 771 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

D PapakostasΗ "πράσινη, αειφόρος Υδροηλεκτρική Ενέργεια" καθήκον μας έναντι των επόμενων γενεών

Με αφορμή τις καίριες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού, προς τον Υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη (ΥΗΕ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ), του Δημάρχου & προέδρου ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Γ. ΚΩΤΣΟΥ, προς τον Υπουργό Χρ. ΣΠΙΡΤΖΗ (Ημιτελή έργα Αχελώου) και του προέδρου ΕΘΕΜ κ. Ι. ΚΑΛΛΕ,
μετά και την πρόσφατη επίσκεψη - αυτοψία των τριών Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Σ. ΛΑΠΠΑ, Π. ΒΡΑΝΤΖΑ, Χ. ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ, στην Αργιθέα και στη Συκιά (27-10-2016), πιστεύουμε ότι ήλθε η ώρα για εντατικοποίηση του αγώνα μας, Θεσσαλών και Ηπειρωτών προς την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, αλλά και προς τα Ευρωπαϊκά Όργανα.

Έχουν δαπανηθεί τεράστια κονδύλια, έγιναν έργα που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και που ή πρέπει το Ελληνικό Δημόσιο να τα αποπερατώσει, ή οφείλει να αποκαταστήσει τις σοβαρές βλάβες στο σπάνιο, παρθένο οικοσύστημα της ορεινής Αργιθέας (Συκιά. Αγορασιά) και Άρτας (Ραδοβυζίου) άμεσα και με άρτιο, περιβαλλοντικά, τρόπο και μεθόδους.

Το "Πανθεσσαλικό -Πανηπειρωτικό "Μέτωπο, με πρωτοβουλία της Αυτοδιοίκησης, οφείλει να συνεγείρει όλες τις δυνάμεις των Περιφερειών μας και αφού τάξει εύλογη προθεσμία στην Πολιτεία (Υπουργεία - ΔΕΗ κ.λπ.) με το ερώτημα αν υπάρχει η πολιτική βούληση για συνέχιση, χρηματοδότηση, ολοκλήρωση των ημιτελών Έργων (Μεσοχώρα, Συκιά, Μουζάκι),να κλιμακώσει τις δράσεις του με προσφυγές - καταγγελίες προς τα Ευρωπαϊκά Όργανα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ακόμα και προς τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, καταγγέλλοντας την χρόνια αδράνεια της Διοίκησης, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και μη δίκαιη μεταχείριση περιοχών, τη μη ασφαλή Συγκοινωνία στον οδικό άξονα Καρδίτσα - Αργιθέα - Ραδοβύζι - Άρτα, τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούνται για τους πολίτες από την εγκατάλειψη των έργων, τη μη λήψη μέτρων Ασφαλείας, για την κατασπατάληση φυσικών πόρων, αλλά και κονδυλίων, εθνικών και ευρωπαϊκών.

Η ενίσχυση της Υδροηλεκτρικής Ενέργειας, μετά και τη Σύμβαση για την Κλιματική Αλλαγή (Παρίσι 2015) αποτελεί χρέος και καθήκον απέναντι στις επόμενες γενιές, για ένα καθαρό, βιώσιμο, αειφόρο Περιβάλλον.

Η ορεινή Αργιθέα αποτελεί οικολογικό - αειφορικό απόθεμα της Θεσσαλίας και υφίσταται σοβαρή έως δύσκολα επανορθώσιμη βλάβη από την εγκατάλειψη των Έργων Συκιάς - Άνω Ρου Αχελώο. Δεν ανέχεται άλλη καθυστέρηση.

Η εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση υποχρεούται να απαντά στα προαναφερόμενα αιτήματα και έμπρακτα να παρεμβαίνει. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!! Η Αυτοδιοίκηση έχει τη δύναμη να επιβάλλει θετική ανταπόκριση, με Ενότητα, Μεθοδικότητα και Τόλμη!

Δημήτρης Παπακώστας Αιρετός Τ. Α.- ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ορεινού Δικτύου ΠΑΤΡΙ. Δ. Α.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_140.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα