Ela na paiksoume

Koumpouriana

02 - 12 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 221 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

“Αντάμωμα Απανταχού Αργιθεατών”

03 Tsirogianni Elli Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

 Η εκδήλωσή αυτή συμπίπτει με τις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται για την έξοδο του Μεσολογγίου ‘’το Σάββατο του Λαζάρου του 1826.’’

 Στις 24-04-2021 ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων πραγματοποίησε Διαδικτυακή Ημερίδα. Αργιθεάτες απ’ όλη την Ελλάδα, ακόμη και από την Αμερική παρακολούθησαν την εκδήλωση του Συλλόγου. Ήταν ένα Διαδικτυακό Αντάμωμα πολύ συγκινητικό γιατί ανταμώσαμε, συνομιλήσαμε, δώσαμε πολλές ευχές ο ένας στον άλλον για καλό Πάσχα.

 Τον συντονισμό και την παρουσίαση έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου, όλα μελετημένα και με προγραμματισμό.

 Η Πρόεδρος ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε με συντομία στον covid-19,, στις δυσκολίες των Συλλόγων και στα επαναστατικά κινήματα στην Αργιθέα και στ’ Άγραφα, και στα ποθητά αποτελέσματα αυτών, που ήταν απελευθέρωση της Θεσσαλίας.

 Χαιρέτησαν και τίμησαν την εκδήλωση Αργιθεατών Τρικάλων ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, η πρόεδρος της ΠΟΑΣ Νανά Μαυραντζά, ο δημοσιογράφος ερευνητής Μάκης Εξαρχόπουλος και ο Δικηγόρος Μενέλαος Παπαδημητρίου (τοποθέτηση - προτάσεις).

 Στη συνέχεια έγινε η πρώτη εισήγηση από τον Αργιθεάτη εκπαιδευτικό, ερευνητή και συγγραφέα Ξενοφώντα Κουτί με θέμα: ’’Το Αρματολίκι των Αγράφων’’. Ο κ. κουτής ανέπτυξε το θέμα με σαφήνεια, γλαφυρότητα και καθήλωσε το κοινό.

 Ακολούθησε η δεύτερη εισήγηση με τον Αργιθεάτη Φιλόλογο, ιστορικό, διδάκτωρ φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ντισελντορφ της Γερμανίας με θέμα: ‘’Η Επανάσταση στο Αρματολίκι των Αγράφων και της Αργιθέας’’. Ο κ. Νταβαρίνος Μας καθήλωσε και μας έκανε πιο σοφότερους με τα γεγονότα που ανέφερε.

 Η χορωδία του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων μας τραγούδησε το ιστορικό, δημοτικό τραγούδι: ‘’Νάμουν αηδόνι στην Οξιά και πέρδικα στο Βλάσι, να ‘μουν μια ασπροπέρδικα στα πλάγια του Πετρίλο’’ Μας το τραγούδησε υπέροχα η Τασούλα Κωτή.

 Η συντονίστρια της εκδήλωσης και πρόεδρος του Συλλόγου κ. Έλλη Τσιρογιάννη αναφέρθηκε με συντομία στο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του Συλλόγου και στην κρίση που βιώνουν οι Σύλλογοι σήμερα με τον covid-19.

 Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις - ερωτήσεις των συμμετεχόντων, με μεγάλη προθυμία όλοι ήθελαν να εκφράσουν τα συγχαρητήρια τους για την πρωτοβουλία του Συλλόγου για τον εορτασμό των 200 χρόνων. Στην πορεία της εκδήλωσης συνέχεια μας έστελναν μηνύματα οι απανταχού Αργιθεάτες.

 Ήταν συγκινητικό που ήθελε να εκφραστεί ο καθένας ν’ ανταλλάξει ευχές για καλό Πάσχα, κανείς δεν έφυγε από την εκδήλωση μέχρι τέλους, ήταν ενδιαφέρουσα.

 Οι οργανωτές της εκδήλωσης ευχαρίστησαν θερμά τους δύο εισηγητές και όλους τους παρευρισκόμενους, δημάρχους, αντιδημάρχους, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους και μέλη Συλλόγων, φορείς και τον τεχνικό υποστήριξης της Ημερίδας Χρήστο Καρακίτσιο.

 Εμείς οι γνήσιοι Αργιθεάτες που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Αργιθέα και κουβαλάμε τα βιώματα του τόπου μας, στέλνουμε αισιόδοξα μηνύματα προς Τις νεότερες γενιές, να μην κοπεί η αλυσίδα της συνέχειας της παράδοσης. Κλείνοντας την εκδήλωση η πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο Τρικάλων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για την παραχώρηση της αίθουσας και την Αντιδήμαρχο Έφη Λεβέντη.

Ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον πατριώτη μας Κων/νο Τσιάκαλο από το katafylli.gr.

Χρόνια πολλά Ελλάδα

Χρόνια πολλά Αργιθέα

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Καλή Λευτεριά από τον covid-19

Σας ευχαριστώ όλους

Έλλη Τσιρογιάννη
Πρόεδρος Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων
 
Τσιρογιάννη Έλλη ημερίδα 24-4-2021     Ημερίδα Συλλόγου Αργιθεατών Ν Τρικάλων

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0601.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα