Koumpouriana

16 - 06 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 267 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

08 33383137 ekdromi stin Peloponniso Στις 19 και 20 Μαΐου 2018 μια ευχάριστη παρέα με ένα κατάμεστο λεωφορείο πενήντα ατόμων, ταξιδεύει για Ναύπλιο.

 Με μια ενδιάμεση στάση φτάσαμε στον Ισθμό της Κορίνθου, γνωστός στον αρχαίο κόσμο ως το ορόσημο που χώριζε την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα.

 Συνεχίζοντας το ταξίδι μας φτάσαμε στις Μυκήνες, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του Ελληνικού ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

 Συνοδευόμενοι από την ξεναγό μας, ξεναγηθήκαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Μυκηνών.

 Από τις Μυκήνες φτάσαμε στο Ναύπλιο, μια από τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας. Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο κτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι .καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος.

 Από το Ναύπλιο πήγαμε για διανυκτέρευση στο ΤΟΛΟ. Το Τολό γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενο τη μεγάλη παραλία που διαθέτει. Αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο, αποφασίσαμε το βράδυ όλοι μαζί να πάμε για διασκέδαση. Περάσαμε πολύ ωραία με ζωντανή μουσική και φαγητό. Ήταν το κάτι άλλο!

 Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε το Παλαμήδι. Είναι φρούριο που κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς. Ο λόφος πάνω στο οποίο βρίσκεται έχει ύψος 216 μέτρα και διαθέτει για την ανάβαση 999 σκαλοπάτια εκτός της αμαξωτής οδού.

 Από το Παλαμήδι στην Επίδαυρο, όπου σύμφωνα με την μυθολογία γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου έγινε το πιο φημισμένο εξ αιτίας των πολλών και σοβαρών περιπτώσεων που γιατρεύτηκαν εκεί.

 Σε μια χαράδρα το 340 π. Χ. ο αρχαίος αρχιτέκτονας Πολύκλειτος έκτισε, το θέατρο της Επιδαύρου με θαυμάσια ακουστική, μέσα σ’ ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

 Από την Επίδαυρο στην Ιερά Μονή Αγνούντος, στον Εθνικό δρόμο που ενώνει την Κόρινθο με την Επίδαυρο. Εκεί μας περίμεναν τρεις μοναχές, όπου μας διηγήθηκαν την ιστορία του Μοναστηριού.

 Από τη Μονή Αγνούντος στο Λουτράκι, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το Καζίνο του. Το Λουτράκι καταστράφηκε τελείως από τον ισχυρό σεισμό της Κορίνθου του 1928. Στο Λουτράκι είχαμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ξεκούραση.

 Αργά το απόγευμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, φορτωμένοι με πλούσιες εντυπώσεις με προορισμό τα Τρίκαλα. Οι κυρίες της εκδρομής δεν σταμάτησαν να μοιράζουν πλούσια εδέσματα σπιτικά.

 Το γραφείο Γενικού Τουρισμού YPER TOURS είχε πλήρη εξυπηρέτηση, μείναμε ευχαριστημένοι καθώς και από τον οδηγό Θοδωρή Σκρέκα.

 Τα ανέκδοτα ο χορός μέσα στο λεωφορείο δεν καταλάβαμε πως φτάσαμε στα Τρίκαλα.

 Ήταν λοιπόν μια πετυχημένη εκδρομή, χάρις στην άψογη διοργάνωση της από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Συνόδευσαν τους εκδρομείς η πρόεδρος κα Έλλη και η κα Σβεντζούρη.

 Η επόμενη εκδρομή μας θα είναι 24 Ιουνίου 2018 στο Βόλο!!!

Έλλη Τσιρογιάννη
Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα