Koumpouriana

16 - 06 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 352 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

 Έδωσε υπόσχεση και την πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων.

05 Sto D S Argiriou P1010064

 Στις 23 Μαρτίου, τι κι αν ήταν μπόρα, τι κι αν ήταν καταιγίδα, τι κι αν ήταν ομίχλη, τι κι αν έπεφτε χιόνι, κανείς δεν θα μπορούσε να εμποδίσει το Δ. Σ του Συλλόγου Αργιθεατών να πραγματοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε στην πρόσφατη πετυχημένη εκδήλωση του Απογευματινού να βοηθήσει τα παιδιά του ακρητικού χωριού της Αργιθέας το ΑΡΓΥΡΙ.

 Εδώ και δέκα οκτώ χρόνια ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων κάθε χρόνο επισκέπτεται και βοηθά όσα Σχολεία παρέμειναν ανοιχτά στην Αργιθέα.

 Δυστυχώς αυτά είναι ελάχιστα.

 Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, πρωί με άστατο καιρό το Δ.Σ του Συλλόγου πήρε το δρόμο για την Αργιθέα. Ανεβαίνοντας τον φιδίσιο δρόμο της Οξιάς και φθάνοντας στον Τύμπανο στα 1200 μ. υψόμετρο, άρχισε να πέφτει πυκνό χιόνι. Αναρωτηθήκαμε αν πρέπει να γυρίσουμε ή να συνεχίσουμε το δρόμο μας με προορισμό το τελευταίο χωριό της Αργιθέας το Αργύρι.

 Στον αυχένα του Τυμπάνου μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ο δρόμος καλύφθηκε από το χιόνι. Εμείς αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το δρόμο μας έχοντας την επιφύλαξη το πώς θα επιστρέψουμε αν αποκλειστούμε στην Αργιθέα.

 Σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα, οι υπάλληλοι του Δήμου Αργιθέας κάνουν τεράστιες προσπάθειες ώστε ο δρόμος να είναι προσβάσιμος.

 Κόντρα στην κακοκαιρία και μέσα στο χιονιά πήραμε το δρόμο για το χωριό Αργύρι, τρεις ώρες από τα Τρίκαλα. Το Αργύρι είναι πανέμορφο χωριό με αρκετούς κατοίκους το χειμώνα .Εκεί μας περίμενε η δασκάλα του σχολείου κ. Ιωάννα Γερμανού, οι γονείς των παιδιών και ο τοπικός πρόεδρος του χωριού κ. Ηλίας Παναγιώτου, καθώς και ένα παιδί από το χωριό Πετρωτό με τη μητέρα του. Συγκεντρωθήκαμε σε μία αίθουσα, τα παιδιά χαρούμενα για την παρουσία μας. Η Πρόεδρος του Συλλόγου απευθυνόμενη στα παιδιά είπε: Κάποτε κι εμείς ήμασταν παιδιά και ήμασταν εδώ στην Αργιθέα. Αυτό δεν το ξεχνούμε και γι’ αυτό ερχόμαστε στα Σχολεία της Αργιθέας να δώσουμε λίγη χαρά στα παιδιά και να πάρουμε χαρά. Ο τόπος μας είναι φτωχός έχει όμως έξυπνους ανθρώπους. Εσείς πρέπει να διαβάζετε να μάθετε γράμματα να φύγετε για μια καλύτερη ζωή αλλά ποτέ μα ποτέ μην ξεχάσετε τον τόπο σας την Αργιθέα, το καλοκαίρι να επιστρέφετε.

 Δόθηκαν δώρα στα παιδιά και μικρό χρηματικό ποσό Η δασκάλα με τα παιδιά μας πρόσφεραν μια καταπληκτική χειροτεχνία. Στη συνέχεια ο Σύλλογος φιλοξένησε τα παιδιά και τους γονείς τους στο εστιατόριο του χωριού με πολλά ντόπια εδέσματα.

 Πήραμε το δρόμο της επιστροφής .Δύσκολος δρόμος λόγω της κακοκαιρίας, κατολισθήσεις παντού, ογκώδες πέτρες πεσμένες στο δρόμο, να είναι καλά ο Σωτήρης ο Νάκος, μπράβο του!!! συγχαρητήρια για το θάρρος του και για τον αγώνα που κάνει για τον τόπο του να είναι οι δρόμοι καθαροί μαζί με τους άλλους.

 Στην Αγορασιά συναντήσαμε το Δήμαρχο Αργιθέας κ. Λάμπρο Τσιβόλα ο οποίος σε ερωτήσεις μας, μας ενημέρωσε για πολλά θέματα που αφορούν την Αργιθέα και τα προβλήματά της.

 Η αποστολή μας τελείωσε, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής αναλογιζόμενοι τις εικόνες και τις εμπειρίες της ημέρας.

 Για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση βοήθησαν πολλοί: Οι παρευρισκόμενοι στο απογευματινό του Συλλόγου, χαλβαδοποιεία Μάτης, η Μπουντούρη Βαγγελιώ, η Μπουλογιώργου Βάσω, η Σέγγη Αγορίτσα, αρτοποιεία κλάντζος, EUROBANK.

 Την αποστολή αγάπης συνόδευσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου, η Παναγιώτα Κωτή, η Γεωργία Σβεντζούρη, Ο Χάρης Σιαματάς και η Σοφία Γκούτσια.

 Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι μέσα στο χιονιά!!!!!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα