Ela na paiksoume

Koumpouriana

19 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

01 Kopi pitas 2018 P1010133

2018 με το βλέμμα στην παράδοση οι Αργιθεάτες των Τρικάλων

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο έδωσαν το δυναμικό παρόν τα μέλη του Συλλόγου.

Ήταν ένα αντάμωμα των μελών του Συλλόγου, που αντάλλαξαν ευχές για τη νέα τη χρονιά. Θυμήθηκαν τα παλιά και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Συλλόγου.

4-02-2018, οι Αργιθεάτες των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν στο ‘’σπίτι των Αργιθεατών’’ στη Βαλαωρίτου 16, έγινε το αδιαχώρητο. Εδώ και πέντε χρόνια έχει καθιερωθεί η κοπή πίτας να γίνεται στην αίθουσα του Συλλόγου.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου η οποία ευχήθηκε σ΄ όλους καλή και αποδοτική χρονιά για τον τοπικό πολιτισμό που, όπως είπε, αποτελεί το καταφύγιο για το αύριο του τόπου και του λαού. Χωρίς την παράδοση, χωρίς ήθη και έθιμα χωρίς όλα αυτά που συνθέτουν την τοπική πολιτιστική ταυτότητα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Η εκδήλωση άρχισε με το τραγούδι ‘’φίλοι μ΄ καλώς ορίσατε’’ από τη χορωδία του Συλλόγου. Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Δημήτριος Ζιώγας με πολλές ευχές. Η Πρόεδρος του Συλλόγου διηγήθηκε την ιστορία της βασιλόπιτας. Η πίτα περιείχε τρία όχι φλουριά, αλλά αντικείμενα από τη σοδειά των Αργιθεατών ένα φασόλι, ένα καλαμπόκι και ένα ρεβίθι, το καθ΄ ένα αντιστοιχούσε σε 10 ευρώ.

Τυχεροί της χρονιάς ήταν η κ. κωφού Ιουλία και η κ. Κατερίνα Τσαρούχα.

Η πίτα ήταν προσφορά του ‘’Πράσινου Μύλου’’ ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταμάτη Σωτήριο. Η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου είναι το ‘’απογευματινό’’ που θα πραγματοποιηθεί στις 25-02-2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΩΝ.

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος του Συλλόγου

Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_004_DSC_0095.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα