Koumpouriana

16 - 06 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

19 Ekdromi stin Argithea P1010089Για Τρίτη συνεχή χρονιά στις 19 Νοεμβρίου 2017 ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων ταξιδεύει και επισκέπτεται το Μοναστήρι της ‘’Παναγίας Κατουσιώτισσας’’ στο Ανθηρό Αργιθέας.

Με ένα κατάμεστο λεωφορείο και Ι. Χ. αυτοκίνητα οι Αργιθεάτες αναχώρησαν από τα Τρίκαλα πρωί - πρωί με προορισμό το Μοναστήρι. Ο καιρός όχι τόσο καλός. Εμείς όμως το τολμήσαμε και πήραμε τα βουνά, μας βγήκε σε καλό γιατί μέσα στην ημέρα βγήκε και η λιακάδα.

Διασχίζοντας τον Τύμπανο υψόμετρο 1.800 μ. ομίχλη παντού. Κατεβαίνοντας σιγά - σιγά ατενίσαμε την Αργιθέα με τα πλούσια Φθινοπωρινά χρώματα, με τα ψηλά βουνά, τις χαράδρες, τα όμορφα χωριουδάκια στις πλαγιές της περιοχής. Όλα αυτά την έκαναν την Αργιθέα ελκυστική.

Φτάνοντας στο Μοναστήρι μας περίμεναν ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, ο ιερέας του χωριού Απόστολος Κλάρας, οι πρόεδροι τοπικών Συλλόγων.

Νίκος Σέμπρος, Χρυσόστομος Μπαλατσούκας και ο πρώην Δήμαρχος Αργιθέας Ηλίας Παπαδήμας, προσκυνητές και μόνιμοι κάτοικοι του χωριού.

Παρακολουθήσαμε λειτουργία, έγινε παράκληση με αρτοκλασία και μας μίλησε για την ιστορία του Μοναστηριού ο δάσκαλος Ξενοφών Κουτής.

Η Ιερά Μονή Κατουσίου κτίστηκε γύρω στο 1600. Το περίτεχνο τέμπλο φυλάσσεται στο Εκκλησιαστικό -Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο του Ανθηρού, το οποίο επισκεφθήκαμε και μας ξενάγησε ο πρώην Δήμαρχος Αργιθέας Χρήστος Καναβός.

Το μεσημέρι η φιλοξενία όλων των παρευρισκομένων έγινε από τους δασκάλους Τασία και Γιώργο Κωτή. Γευτήκαμε νηστήσιμα εδέσματα, γίγαντες στο φούρνο, πατάτες φούρνου, σαλάτα, ελιές γλυκό, κρασί.

Όλα ήταν υπέροχα!!! Καλομαγειρεμένα - πεντανόστιμα .Θερμές ευχαριστίες όλων

Των εκδρομέων. Προσφέρθηκαν πλούσια σπιτικά εδέσματα από τις κυρίες της εκδρομής, καθώς και το πιατάκι με τα πολύσπορα που κάνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος. Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής με πολλά - πολλά συναισθήματα και αναμνήσεις παρελθόντος που ξύπνησαν μέσα μας.

Η ατμόσφαιρα μέσα στο λεωφορείο ευχάριστη, ανέκδοτα και τραγούδια. Δεν καταλάβαμε πως φτάσαμε στα Τρίκαλα.

Τον απογευματινό μας καφέ τον πήραμε στο ξενοδοχείο MOUZAKI PALLACE.

Ήταν μια υπέροχη μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή, άριστα οργανωμένη από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Συνόδευσαν τους εκδρομείς η κ. Τσιρογιάννη, ο κ. Καλομπάτσος, η κ. κωτή και η κ. Σβεντζούρη.

Ο χορός των Αργιθεατών Τρικάλων θα γίνει 13 Ιανουαρίου 2018 στο κέντρο ‘’ΠΥΛΗΣ ΜΕΓΑΡΟ’’ και θα μας διασκεδάσει η ορχήστρα του ‘’Γιώργου Μαυραντζά’’.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!!
Έλλη Τσιρογιάννη
Πρόεδρος του Συλλόγου

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα