Εκτύπωση

Συμμετοχή της Θεοδώρας Τσιτσιπά σε συλλεκτική ποιητική έκδοση

Tsitsipa Theodora 1 Με ένα ποίημα, με τίτλο «Το ποτήρι κοιμήθηκε μαζί σου», το οποίο αποτελεί εξαιρετικό δείγμα συμβολικής και μοντέρνας γραφής, συμμετέχει η Καρδιτσιώτισσα, Θεοδώρα Τσιτσιπά, στη συλλογική έκδοση ποιημάτων «Ανθολόγιο ποίησης», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Καλλιγράφος.

 Το ποίημα αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση της χώρας, τους χιλιάδες άστεγους και αιτούντες οικονομική βοήθεια στους δρόμους της Αθήνας αλλά, παράλληλα, αποτελεί μια πολιτική αλληγορία καθώς παίζει υπαινικτικά με τις λέξεις και «χρησιμοποιεί συμβολικές πράξεις φανταστικών χαρακτήρων ως μέσο για να γίνει το μήνυμα πιο αισθητό στον αναγνώστη».

 Παρακάτω το ποίημα:

 Το ποτήρι κοιμήθηκε μαζί σου

 Στρώματα ριγμένα σύριζα
 στον βρώμικο τοίχο Σύριζα στις βρώμικες πατημασιές
 στα πτύελα
 και στα σκουπίδια
 στα λεκιασμένα πεζοδρόμια.

 Σκέπασες το σώμα
 Έχωσες το κεφάλι στην σταχτιά μάλλινη κουκούλα
 Κι έστησες το χέρι με το πλαστικό ποτήρι
 της ζητιανιάς Το ποτήρι κοιμήθηκε μαζί σου
 Η πόλη κοιμήθηκε
 μαζί του Σύριζα στα λεκιασμένα πεζοδρόμια.

 Η Θεοδώρα Τσιτσιπά, είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Διοίκηση Τουρισμού και Τουριστικών Επιχειρήσεων” (ΕΑΠ). Είναι η δεύτερη φορά που εκδίδει ποίημά της. Η πρώτη συμμετοχή της ήταν στη συλλεκτική έκδοση «Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές» του Ομίλου για την ΟΥΝΕΣΚΟ Τεχνών - Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, το 2015, με οχτώ ποιήματα.