Ela na paiksoume

Koumpouriana

22 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 221 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

06 Tasolamproy Xrisoula Sti Nea Ionia Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας - Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα διοργάνωσαν την εκδήλωση «Υπεραγία Θεοτόκος: Μάν(ν)α Θεού και ανθρώπων» το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.

Προσκεκλημένη ήταν η Αγρινιώτικη Χορωδία «Αγία Σκέπη» υπό τη διεύθυνση της κας Χρυσούλας Τασολάμπρου. Ήταν ένα οδοιπορικό μνήμης, αφού εκτός από το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που περιελάμβανε Βυζαντινούς ύμνους στο πνεύμα των ημερών των Χριστουγέννων και κάλαντα, ενώ ακούστηκαν στο δεύτερο μέρος παραδοσιακά τραγούδια από τη Μικρασία και τη Ρούμελη.

Η χορωδία απέδωσε με κατάνυξη τους ύμνους και τα τραγούδια υπό την διακριτική συνήχηση των παραδοσιακών

οργάνων, όπως άλλωστε συνηθίζονταν από αρχαιοτάτων χρόνων στους ναούς.

Οι εξαίρετοι μουσικοί - ιεροψάλτες που συνόδεψαν τη χορωδία ήταν ο κ. Χρήστος Ζήσης (ούτι) και ο κ. Γιώργος Λιούλιος (μπεντίρ) καταχειροκροτήθηκαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων την προσήλωση του Δήμου στο να εξασφαλίζονται ποιοτικές, πνευματικές ευκαιρίες για την πόλη.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο πρόεδρος της Ενώσεως Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος αναφέρθηκε στην ευλάβεια των συμπατριωτών μας προς τη Μητέρα όλων μας, τόνισε ότι η πόλη της Νέας Ιωνίας δεν έχει μόνο παρελθόν, αλλά και παρόν και μέλλον. Η δε Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας διεκδικεί μερίδιο από αυτά, υπηρετώντας με πίστη, ζέση αλλά και επίγνωση τους στόχους της.

 Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ο τέως Υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κεχρής.

 Στο τέλος της εκδήλωσης οι Αντιδήμαρχοι κα Γκέλυ Σακαλόγλου και Βασίλης Σπηλιωτόπουλος απένειμαν αναμνηστικά δώρα στους συντελεστές και ακολούθησε λιτή, εόρτιος δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

 Μνεία τιμής και ευγνωμοσύνης στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κατσαούνη για την αρχοντική και αβραμιαία φιλοξενία του! Παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη κ. Παναγιώτης Μανούρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ελένη Γρίβα και Χρήστος Χατζηιωάννου, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων.

 Οι εκδηλώσεις της «Χορωδίας Αγία Σκέπη» για το έτος 2022 τελούν υπό την αιγίδα του «Υπουργείου Πολισμού, Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και αποτελούν μέρος της Δράσεις «Βυζαντινό Αναλόγιο, διάδοση και ανάδειξη της Βυζαντινής Μουσικής & Ψαλτικής Τέχνης".

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_271.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα