Ela na paiksoume

Koumpouriana

02 - 06 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

04 Logo Prasino k mov Στην Κεφαλονιά βρέθηκαν την 5η και 6η Μαρτίου 2023, ο συνεπικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, κ. Δομήνικος Χρυσίδης και τα μέλη της συμμαχίας στο νησί, κα Βασιλική Λεβεντάκου και κ. Ιωάννης Κοσμάτος.

 Οι εκπρόσωποι της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ συναντήθηκαν με φορείς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με μέλη και φίλους των κομμάτων της συμμαχίας στο νησί, ενώ επίκεινται διαδικτυακές συναντήσεις με φορείς και μέλη και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Στις συζητήσεις αναδείχθηκαν οι προκλήσεις του αντιμετωπίζει το νησί και σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, τις έρευνες εξορύξεων και την ενεργειακή μετάβαση, τον τουρισμό και την προστασία της βιοποικιλότητας.

 Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό, τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο,

εκπροσώπους του Εθνικού Δρυμού Αίνου με επικεφαλής τον κ. Ξανθάκη, τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Νομού με τον κ. Κωνσταντάκη, τον δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και εκπρόσωπο της παράταξης «Κεφαλονιά νησί για όλους» κ. Παντελιό, ενώ επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων DORIS-ARK με τις υπεύθυνες Marina-Maria Machado και Joyce Broekman.
  • Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν αφορούν πρωτίστως την υγεία και τα προβλήματα που εμφανίζει η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αργοστολίου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λόγω έλλειψης επαρκών κινήτρων για τη στελέχωσή του. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό ενδέχεται να διαδραματίσουν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις, όμως τίποτα δεν μπορεί να διορθωθεί, εάν η κεντρική πολιτική του Ε.Σ.Υ. δεν έχει όραμα και επαρκή χρηματοδότηση.
  • Με όλους τους φορείς συζητήθηκε η ανάγκη ισχυρότερης προστασίας της βιοποικιλότητας με συνεργασίες τοπικών και περιφερειακών υπηρεσιών για την επίλυση θεμάτων όπως, η διευθέτηση επιβίωσης των ελεύθερων ιπποειδών του Εθνικού Δρυμού του Αίνου, η διαχείριση φροντίδας των πτηνών στη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, αλλά και η σωστή λειτουργία και μέριμνα του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Doris-ARK που υπάγεται στο Δήμο Αργοστολίου.
  • Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε επίσης έκδηλη ανησυχία για τις έρευνες εξορύξεων λόγω, της οικολογικής επικινδυνότητας προσβολής της Ελληνικής Τάφρου, επεκτεινόμενη από το Ιόνιο μέχρι το Λυβικό πέλαγος, αλλά και ειδικά λόγω της μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής. Το Πράσινο & Μωβ προτείνει ένα σχέδιο απεξάρτησης από ορυκτά καύσιμα με ενεργειακή μετάβαση χωρίς εξορύξεις.

 Δείτε το μήνυμα του συνεπικεφαλής Δομήνικου Χρυσίδη, πριν την αναχώρησή του από την Κεφαλονιά για τη στήριξη του Πράσινου & Μωβ, στο αίτημα κινημάτων και πολιτών να ανακηρυχθεί θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή όλη η Ελληνική Τάφρος.

kefalonia_total

04 Logo Prasino k mov

 

 

  Πράσινο & Μωβ

 EMAIL Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 WEBSITE https://prasinomov.gr/

 FACEBOOK https://www.facebook.com/PrasinoMov

 TWITTER https://twitter.com/PrasinoMov

 INSTAGRAM https://www.instagram.com/prasinomov.gr

 YOUTUBE https://www.youtube.com/@PrasinoMov

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_034_CIMG3403.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα