Ela na paiksoume

Koumpouriana

28 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 190 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

ΕΠΠΙ - ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

029 Sti Limni Stratou H φετινή Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για την περιβαλλοντική πολιτική που διεξάγεται από 30 Μαΐου έως 5Ιουνίου, επέτρεψε στους πολίτες σε ολόκληρη την ΕΕ να συζητήσουν το θέμα της μετάβασης σε μια οικολογική κυκλική οικονομία με μηδενική ρύπανση.

 Σε αυτό το πλαίσιο η ομάδα εθελοντών της ΕΠΠΙ - ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ της οποίας η ΕΕ ενέκρινε το αίτημά της για διοργάνωση πολυθεματικών εκδηλώσεων με θέμα Περιβάλλον & Πολιτισμός, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Αγρινίου, το Europe Direct Δυτικής Ελλάδος, με

φορείς, συλλογικότητες, ενεργούς πολίτες και άλλους εθελοντές πραγματοποίησαν ένα πρόγραμμα με πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες δράσεις.

 Σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, στο εορταστικό event που έλαβε χώρα δίπλα στον Αχελώο ποταμό - στην τεχνητή Λίμνη Στράτου.

 Το πρόγραμμα ξεκίνησε νωρίς το πρωί με περιβαλλοντικές δράσεις για παιδιά και εφήβους, όπως πεζοπορίες, ποδηλατοδρομίες, δεντροφύτευση, μουσική στη λίμνη, ξεναγήσεις, θαλάσσιο ski καθώς και συλλογή από πλαστικά είδη.

 Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση όπου δύο εξαιρετικές και άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες των Πανεπιστημιακών Καθηγητών σχετικές με το θέμα της ημέρας καθήλωσαν στους παρευρισκόμενους θεατές.

 Η κα Νταλάκου Βασιλική Διδάκτωρ Επιστημών του Περιβάλλοντος, Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω - Νομικός Συνεργάτης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, μας μίλησε για τους τρόπους αποκατάστασης των διαφόρων οικοσυστημάτων όπως τα οικοσυστήματα των γλυκών νερών, των δασών, των βουνών αλλά ακόμα και των αστικών περιοχών και ο κος Προκόπιος Θεοδωρίδης Αν Καθηγητής Marketing, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων Πανεπιστημίου Πατρών - Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων, μας μίλησε για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη σύνδεσή της με την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

 Χαιρετισμό απήυθυναν ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γεώργιος Παπαναστασίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας Δυτικής Ελλάδος κος Λάμπρος Δημητρογιάννης και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.

 Ευχαριστίες στις πολυπληθείς ομάδες Πολιτιστικών Συλλόγων και Γυναικών όπως, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης το Παλαιόκαστρο, Η Ομάδα Γυναικών Κοινότητας Σπολάιτας, ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων Η Δήμητρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου Η πρόοδος, ο Σύλλογος Αγιοβλασσιτών Αγρινίου, ο Σύλλογος Γυναικών Σταμνάς Η Αγία Αγάθη, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού και η Ομάδα Γυναικών του Βάλτου, για τα υπέροχα κεράσματά τους από τοπικά προϊόντα διατροφής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής που προσφέρθηκαν δωρεάν στους παρευρισκομένους επισκέπτες.

 Ευχαριστίες επίσης, στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι για την παραχώρηση του χώρου, την Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και τον πρόεδρό της κο Γεώργιο Σταμάτη για την ξενάγηση - γνωριμία με την Αρχαία Πόλη Στράτος, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου, τους νέους φίλους/συνεργάτες από την κοινσεπ Riverview Project & την Save Your Hood Agrinio, καθώς και την κα Μαρία Παπαγεωργίου αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου και όλους τους συνεργάτες της, που βοήθησαν για υλοποίηση και άρτια διοργάνωση της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης.

 Για όλους εμάς στην ΕΠΠΙ - ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ το ζωντάνεμα της γης αποτελεί κοινωνική μας ευθύνη για βιώσιμη ανάπτυξη. Μακάρι η εκδήλωση - αφιέρωμα στον ζωοδότη Αχελώο να καθιερωθεί ως ετήσια εορτή και να γίνει μόνιμος θεσμός!

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_004_DSC_0372.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα