Ela na paiksoume

Koumpouriana

28 - 06 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 343 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη «Ηχώ της Άρτας»: και το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης γνωμοδοτεί θετικά για το μεγάλο αειφορικό έργο στην κοιλάδα Αχελώου της επενδύτριας Εταιρίας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ - ισχύος 83 MW, μετά και την θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στις 13-5-22.

 Προτείνει ειδική ρήτρα υπέρ των κτηνοτρόφων που θα μετεγκατασταθούν.

 @ Η υπόψη επένδυση σε έναν τόπο που ερημώνεται και φτωχοποιείται, τώρα αρχίζει να κινητοποιεί

ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς, τώρα ξεκινά ένας διάλογος -αντίλογος που πρέπει να διεξαχθεί με αλληλοσεβασμό, ψυχραιμία, χωρίς αναθέματα, με κατανόηση των φόβων από ανθρώπους που απειλείται η περιουσία τους (σπίτια - κτήματα) με κατάκλυση από τα νερά της τεχνητής λίμνης που θα σχηματιστεί, των συναισθηματικών ανησυχιών αλλά και των ερωτηματικών από άλλους, οι οποίοι βλέπουν θετικά το νέο έργο ΑΠΕ τόσο για το γενικό τοπικό συμφέρον, όσο και για αξιοποίηση της δικής τους περιουσίας (υπεραξία γης, αποζημιώσεις, εργασία νέων και τεχνιτών μηχανημάτων, αύξηση τουρισμού, την μετεγκατάσταση σπιτιών, της πρόσθετης προστασίας από τυχόν υπερχείλιση με αναχώματα κ.α.).

@ Αξίζει να σημειωθεί:

—————-

 1. Η καταγραφή, η καταμέτρηση είναι ένα πρώτο βήμα εκ μέρους της Εταιρίας και δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

 Όλα τα στοιχεία προφανώς είναι στη διάθεση παντός έχοντος έννομο συμφέρον.

 Σίγουρα όλοι οι εμπλεκόμενοι: εταιρία, κάτοχοι ιδιοκτησιών, τοπικοί και κρατικοί φορείς δικαιούνται να εκφράσουν γνώμη, προτάσεις, αντίλογο και τροπολογίες.

 Ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία και τέτοια έργα έχουν γίνει από το 1950 αρκετά - Φράγμα Κρεμαστών, Σράτου (2), Καστρακίου σε Αιτωλία, Πλαστήρα - Μέγδοβα, Αράχθου Άρτας, Αλιάκμονα Κοζάνης, Μεσοχώρας Τρικάλων - ημιτελές Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας κ.α.

 2. Ο Δήμος Αργιθέας μαζί με τις κοινότητες [Καταφυλλίου - Βραγκιανών / Γρυμπιανών] οφείλουν να προετοιμάζονται, να εξετάσουν τον φάκελο έργου, να μελετήσουν την θετική γνωμοδότηση ΠΣ Θεσσαλίας, που είναι υπερκείμενος ΟΤΑ με εξειδικευμένη στελέχωση και εγκυρότητα, να συζητήσουν το θέμα, όπως η νομοθεσία αλλά και η δεοντολογία επιβάλλει. Έχουν πολλή δουλειά οι Αιρετοί ΔΣ!

 ^ Να προτείνουν ανταποδοτικά έργα, ενισχυτικά μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη και τη βιωσιμότητα του έργου ΑΠΕ, την ανάγκη για παραγωγή καθαρής ενέργειας, την αποφυγή ακραίων αρνήσεων (όχι στον καρκινογόνο λιγνίτη και κάρβουνο, όχι στα αιολικά, όχι στα φωτοβολταϊκά, όχι… στα υδροηλεκτρικά: Όμως: πως θα έχει ο κόσμος και οι επιχειρήσεις ηλεκτρικό ρεύμα, κινητά, ταμπλετ, τα νοσοκομεία μας; Με το πετρέλαιο και το ρωσικό φυσικό αέριο;).

 3. Η Αυτοδιοικητική μας κίνηση «Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατών» / Π.Εν.Α, βρίσκεται στο πλευρό όλων των καλής πίστεως συμπολιτών, των φορέων και σε συνεχή πληροφόρηση -αλληλοενημέρωση.

 Για επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

 Δεν αντιδικούμε με γείτονες Άρτας ή αρνητές των αειφορικών έργων....

 Υποστηρίζουμε ελεύθερα και με παρρησία τις δικές μας απόψεις για το αύριο, το μέλλον της ορεινής Πατρίδας, το καλό των νεώτερων γενιών μας...

 ^ Οι καιροί είναι λίαν δυστοπικοί και έχουμε ανάγκη τα Ορεινά μας....

—-~~~~~~~~—-

 ^ Τι γράφει η Ηχώ Άρτας:

Δημήτρης Παπακώστας 18-5-22

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_174.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα