Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 388 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

SYRIZA Orizontio Οι πολύ αργοί ρυθμοί, τα τεράστια προβλήματα της αποκατάστασης των ζημιών και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων, έναν χρόνο μετά από το φονικό, καταστροφικό πέρασμα του Ιανού στην περιοχή της Καρδίτσας, βρέθηκαν στο επίκεντρο, χθες, της επίσκεψης στην πόλη της Ρένας Δούρου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνης Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ίδια, αφού θύμισε ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της καταστροφής στο πλευρό των πολιτών που επλήγησαν, υπογράμμισε την ανάγκη για μια “νέα προοπτική ελπίδας για την Καρδίτσα”, στηλιτεύοντας την υποκριτική στάση της κυβέρνησης που εδώ κι ένα χρόνο έχει εγκαταλείψει πολίτες και επιχειρήσεις, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.

 “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε αντίθεση με την καπηλεία, τη στοχοποίηση - προσωπική και συλλογική που επέδειξε ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτελεί λαμπρή σελίδα της εξωτερικής πολιτικής μας, ακολουθεί άλλου είδους στάση. Άλλου είδους πολιτική. Εμείς, με αίσθηση ευθύνης, στεκόμαστε μπροστά στους συμπολίτες μας, εδώ στην Καρδίτσα. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους και στο πλευρό των συμπολιτών μας στο σύνολο της πατρίδας μας”, υπογράμμισε η Ρένα Δούρου σε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ. “Από τον Πρόεδρο του κόμματος και τέως Πρωθυπουργό ως τους Βουλευτές και τα στελέχη μας, θέτουμε τις προγραμματικές μας θέσεις στην κρίση των συμπολιτών μας από το Παρανέστι Δράμας ως την Κρήτη. Χωρίς να περιμένουμε να προκηρυχθούν οι εκλογές. Και αυτό είναι πράγματι μια πρωτιά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας”, συνέχισε η ίδια.

Κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης περιοδείας, που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Καρδίτσας για τον έναν χρόνο από τον Ιανό, η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Κ. Νούσιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας-Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Ν. Καραγιάννη, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Καρδίτσας, Δ. Κουτρομάνο, την πρόεδρο Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λία Ρογκανάκη. Η Ρ. Δούρου, που συνοδευόταν από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Καρδίτσας, Σπύρο Λάππα, τον συντονιστή Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας, Αποστόλη Μπουγουλιά, τα μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας, Θ. Καλιά, Κ. Αγόρη, Δ. Σιωρόπουλο, Δ. Βερίλλη, Θ. Λαδόπουλο, τις πρώην Βουλεύτριες Χρ. Κατσαβριά Σιωροπούλου και Π. Βράντζα καθώς και τα μέλη της ΟΜ Καρδίτσας, Ευ. Κοντογεώργου και Φ. Γκινή, ενημερώθηκε για την πορεία έργων αποκατάστασης των υποδομών και αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού. “Στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπογραμμίζουμε ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι πρέπει να αναλαμβάνουν και να υλοποιούν κλιματικές πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με βιώσιμες αναπτυξιακές πολιτικές, τηρώντας πάντα τους κανόνες της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, παρατήρησε η Ρ. Δούρου.

 Ακολούθως η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συναντήθηκε, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Κ. Ζυγογιάννη, τον Οικονομικό Επόπτη Κ. Λαμπρόπουλο, τον Υπεύθυνο Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γ. Παπαδημητρίου, το μέλος του ΔΣ, Β. Λέμα και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Κ. Βασιλείου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου για την πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων από τον Ιανό. Τονίστηκε η ανάγκη για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης νομού, για επιπλέον στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας καθώς και την ανάγκη για συγκρότηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος Καρδίτσας λόγω της μεγάλης καταστροφής. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών (1.400 επί συνόλου 1.800), έχουν λάβει μόνο το 20% της αποζημίωσης από το 70%, που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 Με τον πρώην Δήμαρχο Καρδίτσας, Φώτη Αλεξάκο καθώς και μέλη της Δημοτικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Καρδίτσας, Σωτηρία Μπακαλάκου, Γιάννη Σβάρνα, Άλκηστη Κολοκύθα, Δημήτρη Αραμπατζή καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Κώστα Καντερέ και Γιάννη Γεννάδιο, συναντήθηκε αργότερα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με επικεφαλής τη Ρ. Δούρου. Αντικείμενο της συνάντησης ήσαν οι ανοικτές πληγές του Ιανού και τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης (απευθείας αναθέσεις, αδιαφάνεια, κ.α.) όπως καταγγέλλονται από την Αντιπολίτευση για τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας σε σχέση με την πορεία αποκατάστασης των ζημιών.

 Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ενημερώθηκε από εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης και των ξενοδόχων της Λίμνης Πλαστήρα, Αποστόλη Θέο (Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και εκπρόσωπο κλάδου εστίασης) και Θωμά Τσάβαλο (Πρόεδρο Ξενοδόχων Λίμνης Πλαστήρα) σχετικά με την ανάγκη μετατροπής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, την περιορισμένη διάσταση του προγράμματος "Εξοικονομώ" που δεν καλύπτει όλες τις επιχειρήσεις. Οι ίδιοι έθεσαν το θέμα της στήριξης πρωτοβουλίας ξενοδόχων ορεινών περιοχών για νέο Εξοικονομώ μέσω ΕΣΠΑ.

 Τέλος, η Ρένα Δούρου και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη, που παραμένει κλειστή για το κοινό λόγω των πολύ αργών ρυθμών αποκατάστασης των έργων που έχουν υποστεί μεγάλες καστροφές. Τη σχετική ενημέρωση έκαναν η Μαρία Γιαννέλου, υπεύθυνη της Πινακοθήκης και η αρμόδια υπάλληλος Ευγενία Γαλανοπούλου.

 “Την Καρδίτσα πρέπει να την μαθαίνουν ιδίως οι νέοι και οι νέες για τη σπουδαία ιστορία της και όχι ως μια περιοχή που δεν την τιμούν ούτε οι αιρετοί της. Ή ως μια περιοχή που κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις των μετρήσεων που αφορούν οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς δείκτες”, παρατήρησε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου στη συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ.

 Σήμερα και αύριο η Ρένα Δούρου και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αναμένεται να επισκεφθούν συνοικίες της Καρδίτσας και τοπικές κοινότητες της περιοχής που έχουν πληγεί από τον Ιανό και να ενημερωθούν από εκπροσώπους φορέων και πολίτες για την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών.

Επικοινωνία: dourourena@gmail.com, press@renadourou.gr

url: www.renadourou.gr

Facebook Page: Ρένα Δούρου

Instagram: rena.dourou

Twitter: @RenaDourou

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΔΟΥΡΟΥ (3)     ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΔΟΥΡΟΥ (4)     ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΔΟΥΡΟΥ (5)

 

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T1_39.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα