Εκτύπωση

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

13 Agones dromou Xalkiopoulo 2021 Με αγώνες δρόμου την Δευτέρα 16 Αυγούστου-στα ένα-πέντε και δέκα χιλιόμετρα-έκλεισαν οι πολυήμερες δραστηριότητες που διοργάνωσε ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθήνας & Πειραιά «Ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης» στο Χαλκιόπουλο Ορεινού Βάλτου.

 Πολλοί οι δρομείς όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στα δρώμενα των εκδηλώσεων, που ομολογουμένως ήταν από τα καλύτερα της περιοχής και όχι μόνο. Έτσι κόντρα στον ζεστό καιρό από νωρίς το απόγευμα το ευρύχωρο προαύλιο του σχολείου στο κέντρο της κοινότητας γέμισε από χαρούμενα παιδιά, τους περήφανους γονείς τους και τους πιο μεγάλους αθλητές άνδρες και γυναίκες.

 Ο οργανωτής σύλλογος με την βοήθεια πολλών μελών και φίλων οργάνωσε όσο καλύτερα γινότανε το κορυφαίο γεγονός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

 Το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού αν και έχει μια απέραντη περιοχή να ελέγχει-και με αυξημένο μάλιστα τον κίνδυνο των πυρκαγιών-βοήθησε για το αθλητικό γεγονός στα πλαίσια των εκδηλώσεων. Ένα όχημα και Αστυνομικοί συνόδευσαν με ασφάλεια τους αθλητές στην διαδρομή τους στον επαρχιακό δρόμο από το Σχολείο μέχρι και λίγο πιο κάτω από τα ιαματικά λουτρά Χαλκιοπούλων.

 Παρών και σε ετοιμότητα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό και οδηγό τον δραστήριο κ. Γρηγόρη Φέρρα. (αγωνιστής για την συντήρηση της γέφυρας του Μανώλη, τον ηλεκτροφωτισμό της γέφυρας της Τατάρνας, την ανάπτυξη της λίμνης Κρεμαστών και πολλές άλλες αφιλοκερδείς δραστηριότητες για το κοινό όφελος.)

 Πρώτος αγώνας δρόμου παίδων ενός χιλιομέτρου, αναχώρηση στις 18:40. Έλαβαν μέρος 21 αγόρια και κορίτσια. Καλύτερο χρόνο έφερε ο Παναγιώτης Προύντζος και ακολούθησαν η Μαγδαληνή Τουρλίδα και η Ελισσάβετ Ρήγα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου έδωσε τα μετάλλια στους μικρούς δρομείς.

 Συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες:

01.

Προύντζος

Παναγιώτης

06’ 15’’

02.

Τουρλίδα

Μαγδαλινή

06’ 43’’

03.

Ρήγα

Ελισσάβετ

06’ 48’’

04.

Βλάχος

Γεώργιος

---------

05.

Μακρής

Χρήστος

---------

06.

Βαγγέλης

Νικόλαος

---------

07.

Ριζογιάννη

Μαρία

---------

08.

Καρκάνη

Αγαθονίκη

---------

09.

Καρκάνης

Αλέξανδρος

---------

10.

Ταράτσας

Απόστολος

---------

11.

Βλάχου

Γεωργία

---------

12.

Βλάχος

Χρήστος

---------

13.

Νέστωρας

Χρήστος

---------

14.

Νέστωρα

Νεφέλη-Δέσποινα

---------

15.

Νέστωρα

Κωνσταντίνα

---------

16.

Πονηρός

Ευάγγελος

---------

17.

Ριζογιάννη

Φρειδερίκη

---------

18.

Ζαβός

Άγγελος

---------

19.

Μελισιανός

Άγγελος

---------

20.

Ριζογιάννη

Μυρτώ

---------

21.

Ριζογιάννη

Αναστασία

---------

 (χρόνοι κρατήθηκαν μόνο για τους τρείς πρώτους. Τα υπόλοιπα παιδιά αναγράφονται με την σειρά κατατάξεως και όχι με την σειρά που τερμάτισαν.)

 Στις 19:00 έγινε εκκίνηση του δρόμου δέκα χιλιομέτρων και πέντε λεπτά αργότερα στις 19:05 των πέντε χιλιομέτρων.

 Στα δέκα χιλιόμετρα έλαβαν μέρος 8 δρομείς, άνδρες και γυναίκες. Στην λίστα που ακολουθεί η αρίθμηση γίνεται σύμφωνα με τον χρόνο που έφεραν.

1.

Μπουλούκης

Κωνσταντίνος

 40’ 55’’

2.

Μακρής

Γεώργιος

52’ 08’’

3.

Μπούσγος

Δημήτριος

53’ 16’’

4.

Ρήγας

Κωνσταντίνος

61’ 31’’

5.

Ριζογιάννης

Αλέξης

62’ 03’’

6.

Ροκοπάνου

Λάουρα

64’ 22’’

7.

Προύντζος

Νικόλαος

67’ 00

8.

Καραγεώργος

Χριστόφορος

--------

 Στον δρόμο των πέντε χιλιομέτρων η αναχώρηση έγινε στις 19:05 και συμμετείχαν 17 δρομείς-άνδρες και γυναίκες.

 Πάλι η κατάσταση που ακολουθεί είναι σύμφωνη με τους χρόνους των δρομέων.

01.

Βωβός

Στυλιανός

20’ 32’’

02.

Κατσαντάς

Λεωνίδας

24’ 09’’

03.

Τηγάνης

Λάμπρος

25’ 03’’

04.

Παπαδογεώργου

Άρτεμις

25’ 21’’

05.

Προύνζος

Νικόλαος

26’ 20’’

06.

Τσιρογιάννη

Έφη

26’ 22’’

07.

Τσιρογιάννη

Ειρήνη

26’ 22’’

08.

Βλάχος

Θωμάς

27’ 20’’

09.

Μακρής

Δημήτριος

28΄48’’

10.

Τηγάνης

Θωμάς

29’ 19’’

11.

Τηγάνης

Βασίλειος

29’ 47’’

12.

Γράψα

Ουρανία

29’ 58’’

13.

Μεσυνδιάνος

Ιωάννης

30’ 55’’

14.

Τουρλίδας

Αντώνης

36’ 37’’

15.

Βέτσα

Κυριακή

36’ 45’’

16.

Στίγκα

Δήμητρα

36’ 51’’

17.

Στίγκας

Σπυρίδων

36’ 55’’

 Ο πρόεδρος του συλλόγου απένειμε τα μετάλλια στους τρείς πρώτους της κάθε κατηγορίας και έπαινο συμμετοχής σε όλους τους δρομείς.

 Ευχαρίστησε δε για την βοήθεια όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων δρόμου τριών επιπέδων.

 Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού κ. Αθανάσιο Ράπτη, τον Αρχιφύλακα κ. Δημήτριο Σβεντζούρη, τον Υπαρχιφύλακα κ. Μιχαήλ Δημητριάδη, τον Διευθυντή του Κέντρου υγείας Χαλκιοπούλων κ. Κωνσταντίνο Μώκο, την γιατρό κα. Βέτσα Κ. και τον οδηγό του ασθενοφόρου κ. Γρηγόριο Φέρρα. Επείσης ευχαρίστησε τους δωρητές αναψυκτικών και νερών κυρίους Οδυσσέα Προύντζο-Λάμπρο Προύντζο και Βελησσάρη Καρκάνη.

 Στην διοργάνωση και εκτέλεση των αθλητικών εκδηλώσεων της ημέρας συμμετείχαν πολλοί εθελοντές μέλη του Συλλόγου και άλλοι συγχωριανοί. Οι γραμματείς του Συλλόγου κράτησαν τους χρόνους των δρομέων. Στο πόστο των 2,5 χιλομέτρων ο κ. Οδυσσέας Προύνζος μοίραζε νερά στους αγωνιζόμενους και έκανε αναστροφή στους αθλητές των 5 χιλιομέτρων. Μετά τα λουτρά Χαλκιοπούλων στα πέντε χιλιόμετρα-μέσον της διαδρομής των δρομέων των 10 χιλιομέτρων-ο Κωνσταντίνος Τσιούνης και η Ελευθερία Τσιούνη πρόσφεραν νερά στους αθλητές. Στην επιστροφή όλων στο προαύλιο του σχολείου ο Βελησσάρης Καρκάνης κερνούσε χυμούς σε όλους τους δρομείς που επέστρεφαν.

 Παρόντες στην όμορφη εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Φωτισμού κ. Λεωνίδας Κατσαντάς, (έλαβε μέρος στα 5 χιλιόμετρα και απέσπασε το 2ο μετάλλιο,) η κα. Ζωή Ντρούτση Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας (ΚΕΚΑΔΑ), η κα. Ελένη Δράκου Αντιπρόεδρος ΚΕΚΑΔΑ και ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Βασίλης Ταλιούρας.

 Ακολούθησε παράσταση Καραγκιόζη που παρακολούθησαν πολλά παιδιά. Ο εξαίρετος Καραγκιοζοπαίχτης κ. Γεώργιος Ηπειρώτης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Μέσα από τις κωμικές ιστορίες και παθήματα του Καραγκιόζη περνούν πολλά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους.

 Και έτσι έκλεισαν και οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα μείνουν στην μνήμη μας, μια και γιορτάσαμε συγχρόνως και την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Φωτογραφίες: Απόστολος Κων. Καρακώστας

Απόστολος Κων. Καρακώστας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr