Ela na paiksoume

Koumpouriana

19 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 407 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

 Logo DiefthinsiΕνημέρωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού όσον αφορά την αύξηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών από 100kw σε 500kw

 Η πρόταση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού, σχετικά με την αύξηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών από 100kw σε 500kw έγινε δεκτή. Η άνωθεν παρέμβαση υλοποιήθηκε με την Υπουργική τροπολογία 951-81/23.06.2021 «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων» του Σχεδίου Νόμου με τίτλο «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και

Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης».

 Ο κ. Κωτσός έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς το τελευταίο χρονικό διάστημα όσον αφορά την αύξηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών. Συγκεκριμένα, το είχε προτείνει στον αρμόδιο για την κοινή αγροτική πολιτική Υφυπουργό κ. Ιωάννη Οικονόμου κατά τη συνάντηση τους τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό τον περασμένο Απρίλιο.

 Επιπρόσθετα ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής είχε θέσει το εν λόγω ζήτημα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων τον Απρίλιο, όταν συζητούνταν το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα είχε αναφέρει, «προκειμένου να αυξήσουμε το αγροτικό εισόδημα είναι επιβεβλημένη η αύξηση της δυναμικότητας των αγροτικών φωτοβολταϊκών από τα 100 kW στα 500 kW χωρίς να χάνεται η ιδιότητα του αγρότη».

 Ο λόγος για τον οποίο είχε καθυστερήσει η συγκεκριμένη τροπολογία, αφορούσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όπου λύθηκε έπειτα από παρέμβαση του κ. Κωτσού στον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 02.06.2021. Έτσι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Φωτεινή Αραμπατζή κατέθεσε την εν λόγω τροπολογία κάνοντας δεκτή την πρόταση του Καρδιτσιώτη Βουλευτή δίνοντας έτσι στους αγρότες τη δυνατότητα να μπορούν να κατασκευάσουν φωτοβολταϊκά πάρκα μέχρι 499kw χωρίς να χάνουν την ιδιότητα του αγρότη.

IMG_7640     IMG_7789     IMG_8402

 

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_001_D_Stergiou.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα