Εκτύπωση

01 Kouroumplis Panagiotis Ιστορική η τοποθέτηση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς «Die Linke» για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

 Χαιρετίζουμε την ιστορική απόφαση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, το οποίο πήρε πάνω του την υπόθεση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, απαιτώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, αφενός να ζητήσει συγγνώμη, αφετέρου να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Αυτό ζήτησε ο βουλευτής της

Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και αντιπρόεδρος του κόμματος DIE LIENKE, κ. Tobias Pflüger, μιλώντας δημοσίως σε εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

 Ειδικότερα ανέφερε ότι «η τουρκική κυβέρνηση καλείται επιτέλους να αναγνωρίσει την ενοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και η γερμανική κυβέρνηση και η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή θα πρέπει να αναγνωρίσουν ρητά και κατηγορηματικά τη συνενοχή του γερμανικού Ράιχ και να ζητήσουν συγγνώμη γι' αυτό. Ο κ. Tobias Pflüger, υπογράμμισε ότι «η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πρέπει να αναφέρεται ρητά σε ψήφισμα της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής».

 Ταυτόχρονα χαιρετίζουμε την ενωτική πρωτοβουλία των Ποντιακών Συλλόγων της Βάδης - Βυρτεμβέργης, για την προώθηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον κατακερματισμένο στην Ελλάδα, θεσμικό Ποντιακό χώρο.

 Με τέτοιου είδους συλλογικές πρωτοβουλίες κερδίζονται οι μεγάλες οραματικές μάχες.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr