Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 545 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Έχουμε επανειλημμένα διεκδικήσει την κατασκευή σύγχρονης και ασφαλούς διάβασης στο βραχώδες σημείο της Μεγάλης Σκάλας Ανθηρού, λίγο πριν την είσοδο στην έδρα του ορεινού Δήμου Αργιθέας.

 Όγκοι βράχων και εδάφους πέφτουν με ταχύτητα και εγκυμονούνται κίνδυνοι για διερχόμενους οδηγούς, μαθητές, επιβάτες λεωφορείου ΚΤΕΛ....

 Ένα προσωρινό ανάχωμα κάπως βελτίωσε την κατάσταση, αλλά ο αγώνας για ριζική λύση πρέπει να συνεχιστεί.

 Από το 2004 και ίσως πιο πριν, ξεκίνησε να προβάλλεται το αίτημα σε Περιφέρεια Θεσσαλίας (νομαρχιακός ο δρόμος) και στις κυβερνήσεις.

 Είχαν δοθεί περί τις 100.000€ με συμβολή αείμνηστου Δημήτρη Σιούφα και του Ανθηριώτη Γ. Γ. Ανάπτυξης Σπύρου Παπαδόπουλου επί δημαρχίας Ηλία Παπαδήμα.

 Τελικά η ανάθεση για σύνταξη μελέτης έγινε επί Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκου - περί το 2016 - στο τεχνικό Γραφείο του έμπειρου Μηχανικού Βάϊου Βαρελά, ο οποίος και ολοκλήρωσε την Μελέτη.

 Με παρέμβαση μας στον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (2014) δόθηκε εντολή σε Γεωλόγους - Γεωτεχνικούς να πραγματοποιήσουν Αυτοψία στο σημείο.

 Ανέβηκαν στο Ανθηρό επί δημαρχίας Λ. Γ. Τσιβόλα.

 Πολλοί Πατριώτες έχουν αρθρογραφήσει για το δίκαιο αίτημα και βοήθησαν στην προβολή και προώθηση του.

 Κάναμε πολλές παραστάσεις στην αρμόδια Δ/νση Μελετών Υπουργείου Υποδομών.

 Στο χθεσινό Δ.Σ. Αργιθέας συζητήθηκε το θέμα μετά από επείγον έγγραφο του προέδρου ΠΣ Θεσσαλίας Βασίλη ΠΙΝΑΚΑ.

 Για Να εκφραστεί η γνώμη του Δήμου και Κοινότητας και να συμπληρωθεί ένα αναγκαίο έγγραφο για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

 Το νερό μπήκε στο αυλάκι.... αλλά χρειάζεται πολύς δρόμος και στενή παρακολούθηση της πορείας ολοκλήρωσης του φακέλου του έργου: Στέγαστρο cut and cover στην απότομη μεγάλη Σκάλα Ανθηρού.

 Επαφές με Δ/νση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας, την Περιφέρεια στην Λάρισα και στα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος. Στους Βουλευτές μας....

 * Η Δημοτική αρχή και το Δ.Σ. Αργιθέας πρέπει να επικεντρωθούν:

 1. Ταχεία προώθηση φακέλου και χρηματοδότηση του Στεγάστρου.

 2. Άμεσα εξέταση δυνατότητας τοποθέτησης ειδικού πλέγματος (όπως από συνεργείο Ελβετών στην κοιλάδα των Τεμπών) και νέα διαμόρφωση του υπάρχοντος αναχώματος.... πριν θρηνήσουμε θύματα!

 3. Ριζική λύση στις επικίνδυνες 5 Σήραγγες Συκιάς Αργιθέας, με παραστάσεις σε Διοικητή ΔΕΗ και Υπουργό Υποδομών Κώστα Α Καραμανλή.

 Ασφαλτόστρωση εναλλακτικής διαδρομής λόφο Πέντε Αδέλφια.

 4. Ασφαλή προσβασιμότητα στο τμήμα από Σήραγγες Συκιάς έως ρέμα Πετρωτού και Σκάλες Τροιζόλ (πλέγματα, λακούβες, στηθαία κ.λπ.).

 5. Αίτημα χρηματοδότησης τρίτης εργολαβίας από Β Μάραθο έως Αετοχώρι και ολοκλήρωση Ασφαλτόστρωσης επαρχιακής οδού 9 έως Ι. Μ. Σπηλιώτισσας.

 6. Σήμανση στο οδικό τμήμα από Κοράκου έως Βραγκιανά Αχελώου και Αργύρι.

 Βελτίωση ιρλανδικών διαβάσεων, λακούβες, στηθαία κ.λπ.

 • Είναι μοναδική ευκαιρία τώρα με το "πακέτο Καραμανλή (Υπουργού Υποδομών)" των 143.000.000€ να πετύχουμε οδική ασφάλεια και σύγχρονη Βατότητα στο οδικό δίκτυο της ορεινής Πατρίδας μας, λόγω και των υπό εκτέλεση μεγάλων Αειφορικών έργων ΑΠΕ (φράγμα Συκιάς, Αιολικά Τυμπάνου, νέο Υδροηλεκτρικό στο Καταφύλλι-κ.λπ.)με τη συνδρομή και ισχυρών Εταιριών.

 • Να προσκαλέσουμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα ημιτελή παρατημένα έργα Αχελώου στην Συκιά και κοιλάδα Αχελώου ποταμού.

 Μαζί με τον Διοικητή ΔΕΗ Γ. Στάσση και Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

 • Με Πατριωτική Ενότητα και πίστη στο μέλλον της Αργιθέας!

 ΥΓ: Για το διάλογο, τοποθετήσεις, αποφάσεις χθεσινού Δ.Σ. Αργιθέας, αναμένουμε δελτίο τύπου από αρμόδια όργανα του Δήμου - δυστυχώς, εμείς δεν είχαμε πληροφόρηση. Οι Δημότες δικαιούνται ενημέρωσης.....

Δημήτρης Παπακώστας /25-5-21.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_104.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα