Ela na paiksoume

Koumpouriana

04 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 324 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία 156 Βουλευτών ο νέος μεταρρυθμιστικός νόμος που εισήγαγε το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης δια του Υπουργού Κώστα Τσιάρα - Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας, για την συνεπιμέλεια και τα δικαιώματα του παιδιού στην κοινή ανατροφή και επικοινωνία και με τους δύο γονείς, όπως επιτάσσει η επιστήμη της παιδοψυχολογίας, η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και τα σύγχρονα πολιτιστικά ήθη.

 • Η Νέα Δημοκρατία, η Κοινοβουλευτική ομάδα και ο Υπουργός - περιποιεί τιμή ότι εκλέγεται στον δικό μας νομό - Κώστας Τσιάρας τόλμησαν να βάλλουν την σφραγίδα τους, να ψηφίσουν μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο οικογενειακό δίκαιο μετά από 38 χρόνια (Ν. 1329/83 - νόμος ΠΑΣΟΚ).

 • Η συνεπιμέλεια και η τακτική επικοινωνία και με τους δύο γονείς αποτελεί πρώτιστα, Δικαίωμα του Παιδιού και μετά του κάθε γονιού.

 - Η αλλαγή κουλτούρας για συνεννόηση, συναπόφαση των γονέων, η αλλαγή παραδείγματος, είναι αναγκαία στοιχεία για την ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

 - Ο καλός Πολιτικός οφείλει να τολμά, να χαράζει νέους δρόμους, να σπάει στερεότυπα και ξεπερασμένες νοοτροπίες.

 Έτσι γίνεται παραγωγικός και χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο!

 - Η απλή γραφειοκρατική διαχείριση είναι ο.... εύκολος τρόπος πολιτικής (με μικρό - π).....Το πρωτεύον είναι να "κάνεις ομελέτα σπάζοντας αυγά...."!

 • Υπήρξαν και καθόλα σεβαστές διαφωνίες από αξιόλογες Γυναίκες Πολιτικούς, που καταψήφισαν. (Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη).

 Όμως η συντριπτική πλειοψηφία της Συμπολίτευσης - στάθηκε θετικά και υπερψήφισε το νέο τολμηρό σύγχρονο νόμο για τα Παιδιά, τους χωρισμένους γονείς, την Οικογένεια του 21ου αιώνα.....

 Η Βουλή έθεσε το νέο νομικό πλαίσιο.

 Οι Δικαστές, ως εφαρμοστές του Δικαίου, έχουν τώρα τον λόγο για την ερμηνεία, εφαρμογή και διάπλαση του νέου οικογενειακού δικαίου (σχέσεις γονέων - παιδιών).

 Το Κράτος μέσω των κοινωνικών Δομών οφείλει να συνδράμει με παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς τις μητέρες, τα παιδιά, τους πατεράδες μέσα από τα νέα "Κέντρα Κοινότητας" - που ήδη λειτουργούν σε όλους τους Δήμους της χώρας.

 Να θεσπιστεί μέσω ΟΠΕΚΑ ειδικό βοήθημα σε ανέργους ή άπορους γονείς ώστε τα υπέρογκα δικαστικά έξοδα να μην αποτρέπουν από την αναγκαία προσφυγή στα Δικαστήρια και το δικαίωμα έννομης προστασίας να είναι εφικτό και προσιτό σε όλους.

 Εμείς οι Νομικοί - Δικηγόροι με νέο πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης να καθοδηγούμε τους αντίδικους γονείς προς την συνδιαλλαγή, καταλλαγή και φρόνιμο συμβιβασμό για το καλό του παιδιού και την ισορροπία του.

 • Να ακολουθήσουμε την διδαχή του αρχαίου Έλληνα ποιητή Επίχαρμου (530 - 440 πΧ):

 "Νήφε και Μέμνησο απιστείν "= Δηλ. Να παραμένεις νηφάλιος και να θυμάσαι να δυσπιστείς, να σκέφτεσαι, να αμφισβητείς, να αμφιβάλλεις!

 • Ο φίλος Υπουργός Δικαιοσύνης με την ομιλία του χθες στην Βουλή έδειξε πρωτόγνωρη νηφαλιότητα - αντέχοντας φίλια και ... εχθρικά πυρά - μεταρρυθμιστική τόλμη και καινοτόμο πνεύμα.....

 Ο νέος νόμος "Νέας Δημοκρατίας - Κ. Τσιάρα" αποτελεί στήριγμα για τα Παιδιά και τους Γονείς, ανεξάρτητα από φύλο, δόγματα ή χρώμα δέρματος...

 - Η σαφής λαϊκή εντολή για Μεταρρυθμίσεις υλοποιείται!

Δημήτρης Παπακώστας/ Νομικός ΔΣΑ - 21/5/21.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_08.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα