Εκτύπωση

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτριο Μελά

32 Sinantisi me Mela Με τον πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτριο Μελά πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με τις μη καταβληθείσες πληρωμές συνδεδεμένων ενισχύσεων των αιγοπροβατοτρόφων του Νομού Καρδίτσας αλλά και με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις βάμβακος που δεν καταβλήθηκαν διότι δεν καλύφθηκε το ελάχιστο όριο παραγωγής που απαιτείται.

 Συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός ανέφερε στον κ. Μελά πως ο Νομός Καρδίτσας στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου ήρθε αντιμέτωπος με τον καταστροφικό μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟ» ο οποίος στο πέρασμα του άφησε ποικίλες καταστροφές σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων. Τις μεγαλύτερες όμως καταστροφές τις υπέστησαν οι αγρότες και ειδικότερα αυτοί οι οποίοι ασχολούνται με την καλλιέργεια βάμβακος καθώς ήταν περίοδος συγκομιδής. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εξ ’αυτών στους οποίους δεν καταβλήθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση και αυτό συνέβη διότι δεν καλύφθηκε το ελάχιστο όριο παραγωγής που απαιτείται.

 Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτριο Μελά να μεριμνήσει επί του θέματος και να δοθεί κατ’ εξαίρεση η συνδεδεμένη ενίσχυση στους πληγέντες από τον «ΙΑΝΟ» αγρότες. Επίσης, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών των συνδεδεμένων ενισχύσεων των κτηνοτρόφων όπου ήταν προγραμματισμένες να καταβληθούν μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα.

 Ο πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτριος Μελάς, ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως έπειτα από συνεργασία με τον Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ΕΛ.Γ.Α πάρθηκε η απόφαση και ότι οι συνδεδεμένες ενισχύσεις που δεν καταβλήθηκαν στους πληγέντες από τον «ΙΑΝΟ» αγρότες διότι δεν καλύφθηκε το κατώτατο ελάχιστο όριο που απαιτείται, θα καταβληθούν τέλος Ιουλίου. Όσον αφορά τις καθυστερήσεις πληρωμών των συνδεδεμένων ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, ο κ. Μελάς ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως θα καταβληθούν την ερχόμενη Παρασκευή 21.05.2021.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr