Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 339 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Με χαρά μαθαίνουμε τα καλά νέα για το σχεδόν ολοκληρωμένο Υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας Τρικάλων, το οποίο δυστυχώς δεν λειτουργεί με συνέπεια να χάνονται τεράστια ποσά και καθαρή ενέργεια....

 Το Κεντρικό Χωροταξικό Συμβούλιο ομόφωνα έδωσε το πράσινο φως για επιτάχυνση των διαδικασιών πλήρους λειτουργίας και παραγωγής του μεγάλου και σημαντικού για την ορεινή Θεσσαλία και Νότια Πίνδο- Αειφορικού έργου!

 Η δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού λίαν ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα για ίσες
ευκαιρίες οικοανάπτυξης στην οδικά- κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένη περιοχή της κοιλάδας Αχελώου ποταμού, από τις πηγές του στα ορεινά Τρίκαλα έως την Συκιά Αργιθέας Καρδίτσας/ Τετραφυλλίας Άρτας και Καταφύλλι- Δαφνοζωνάρα- Κρεμαστά Ευρυτανίας- Στράτο Αιτωλοακαρνανίας.

 Η νέα ΔΕΗ μετά την εξυγίανση της και υπό νέα εργατική και καινοτόμα Διοίκηση της έχει αναλάβει ενεργότατο ρόλο και προχωρά στα μεγάλα Αειφορικά έργα που έχει ανάγκη και η ίδια, ως ιδιοκτήτρια των Υδροηλεκτρικών, αλλά και η εθνική οικονομία και πρώτιστα η αδικημένη ορεινή Δυτική Θεσσαλία και Νότια Πίνδος!

 Στην νέα Διοίκηση ΔΕΗ πρέπει να τεθούν τα αιτήματα της ολοκλήρωσης του φράγματος και Υδροηλεκτρικού Συκιάς (ανεξάρτητα από την πορεία των έργων μεταφοράς νερών του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο), αλλά και της αποκατάστασης των βλαβών στις πέντε οδικές Σήραγγες Συκιάς που εγκυμονούν κινδύνους για διερχόμενους οδηγούς.

 Είμαστε βέβαιοι για παρέμβαση των Πολιτικών του νομού Καρδίτσας, του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών και της Δημοτικής Αρχής & όλων των Αιρετών Αργιθέας.

 Όλοι μας πρέπει να πιστέψουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορεινής πατρίδας μας που υφίσταται Δημογραφική συρρίκνωση και φτωχοποιείται σε επικίνδυνο βαθμό.....

 - Η Αειφορία, οι Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον!

 - Ναι στον έλεγχο και στον σεβασμό του περιβάλλοντος......!

 - Ναι στην πιστή εφαρμογή των Δικαστικών αποφάσεων και πράξεων των Ρυθμιστικών Αρχών!

 • Όχι όμως στην απόλυτη άρνηση και μηδενιστικές απόψεις.....

 • Δεν είμαστε αντίπαλοι....όλοι για την ορεινή Πατρίδα μας και τον κόσμο αγωνιζόμαστε......

 Από κοινού να πιέσουμε για άρση των αδικιών και ανισοτήτων σε βάρος της ορεινής Δυτικής Θεσσαλίας, της Αργιθέας των 20 Κοινοτήτων!

 - Άμεση Λειτουργία και Παραγωγή Υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας Τρικάλων.

 - Ολοκλήρωση ημιτελών παρατημένων έργων φράγματος Συκιάς, ιδιοκτησίας ομίλου ΔΕΗ.

 - Επιτάχυνση διαδικασιών για το νέο Υδροηλεκτρικό έργο Καταφυλλίου Αχελώου (Αρδάνοβο - λεγόμενο Αυλακίου), ιδιοκτησίας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ.

 - Απρόσκοπτη προώθηση Αιολικών Έργων στον αλπικό Τύμπανο, ιδιοκτησίας μεγάλων εταιρειών, που έχουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και εγκρίσεις.

 * Για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και έσοδα στον ορεινό Δήμο Αργιθέας!!!

 * Για ασφαλές σύγχρονο οδικό δίκτυο από Καρδίτσα έως Τύμπανο - Αργιθέα και Άρτα! Οδική Σήραγγα Τυμπάνου - Και σε όλα τα ζωντανά χωριά μας.....έως Βραγκιανά- Αργύρι Αχελώου-Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.

 √ Το Υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας Τρικάλων είναι η αιχμή του... δόρατος!

 √ Μαζί με την χρηματοδότηση του βορείου τμήματος Ε65 από Τρίκαλα έως Εγνατία οδό, που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης.....!

 * Κάτι το ελπιδοφόρο έχει ξεκινήσει!!!!

 Πίστη- Μαχητικότητα - Πατριωτική Ενότητα....

Δημήτρης Παπακώστας 8/5/21.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0593.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα