Ela na paiksoume

Koumpouriana

28 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

04 Voulgari Xaritou Η Περιφερειακή Σύμβουλος και Βοηθός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, κα Αμαλία Βούλγαρη *, επισκέφτηκε σήμερα (21/2/2021) χωριά του Ορεινού Βάλτου συνοδευόμενη από την Παρθενία Χαρίτου.

Μετά την επίσκεψή της στα χωριά του Βάλτου δήλωσε:

 «Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 επισκέφτηκα σήμερα με την αγαπητή φίλη Παρθενία Χαρίτου χωριά του Ορεινού Βάλτου που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση μαθαίνοντας την τοπική ιστορία.

 Περνώντας τη γέφυρα της Βέργας, κατευθυνόμενοι προς το ορεινό Τρίκλινο, μάθαμε για το πέρασμα του Κατσαντώνη στον Αχελώο και φτάσαμε στη γέφυρα της Γέφυρα Τατάρνας από όπου σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων στις 22 Μαρτίου 1821 ξεκίνησε η επανάσταση με μπροστάρη τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Έπειτα επισκέφτηκα το χωριό Χαλκιόπουλοι από όπου καταγόταν ο πατέρας του γνωστού στοχαστή Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, η γνωστή οικογένεια των Βαλτινών, του Δροσίνη και του ήρωα Κοντογιάννη.

 Έμαθα για την ιστορική Μηλιά, τη γενέτειρα των κλεφταρματωλών του Βάλτου. Στο Πατιόπουλο πήγαμε στο σπίτι όπου έζησε η οικογένεια του Γ. Καραϊσκάκη. Τέλος, πήγαμε στο χωριό Σταθάς που πήρε το όνομά του από τον Ιωάννη Σταθά, δημιουργό της πρώτης Ελληνικής σημαίας. Στο χωριό αυτό του Καραΐσκου και την εκκλησία που ίδρυσαν οι Ίσκοι.

 Ευχαριστώ πολύ τους προέδρους των κοινοτήτων, τον Λυκειάρχη και φυσικά την κα Παρθενία Χαρίτου για τις πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες και την πολύ ωραία ξενάγηση. Η ιστορία λοιπόν και η παράδοση συναντούν τη φυσική ομορφιά και γι’ αυτούς τους λόγους τα χωριά μας μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών που θα ζήσουν ωραίες στιγμές.

 Η κα Βούλγαρη έκλεισε τη δήλωσή της με την υπόσχεση:

 «Το οδοιπορικό θα συνεχιστεί και στα επόμενα χωριά..».

Η κα Βούλγαρη - Πολονύφη Αμαλία, περιφερειακή σύμβουλος, είναι εκπρόσωπος - τακτικό μέλος στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_044_P_K_Tsiakalos.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα