Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 278 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας
07 Dromos Mpampalio Μετά την επίστρωση με αμμοχάλικο στα ρήγματα που παρουσιάστηκαν στον οδικό άξονα από Αγρίνιο προς τον νομό Άρτας, που διασχίζει την κοιλάδα του Ινάχου στον Ορεινό Βάλτο, η κίνηση τροχοφόρων και επιβαινόντων έγινε πιο ασφαλής, για τα οχήματα που περνούν από τις κοινότητες Μπαμπαλιού και Φλωριάδας του Δήμου Αμφιλοχίας.

 Για τους ταξιδιώτες προς την Αργιθέα και την Ευρυτανία φεύγει ένα μεγάλο άγχος μήπως βρουν τον δρόμο κλειστό και αναγκαστούν να γυρίσουν πίσω να πάνε στον προορισμό τους μέσω Αμφιλοχίας. Αυτό συνέβη σε πολλούς τον Μάρτη του 2019 όταν για μερικές ημέρες η κίνηση οχημάτων διακόπηκε τελείως.

 Τα ρήγματα παρουσιάστηκαν τον προηγούμενο μήνα και άμεσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έφερε στην περιοχή μηχανικούς της καθώς και γεωλόγους από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

 Η μελέτη και εκτίμηση των ζημιών ολοκληρώθηκε μετά από πολλές επιτόπιες έρευνες των ρηγμάτων και καθιζήσεων από τον Προϊστάμενο του τμήματος συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Κιτσοπάνο, τον μηχανικό κ. Χρήστο Πέτρα, την μηχανικό κα. Βιβή Λαγού Επιστημονική συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Μαυρομάτη, και τους Γεωλόγους από την ΕΑΓΜΕ, τον Διευθυντή της υπηρεσίας κ. Νικόλαο Νικολάου από τα κεντρικά και τους Δρ. Ευάγγελο Νικολάου και Δρ. Παναγιώτη Πάσχο από την Περιφερειακή Μονάδα ΕΑΓΜΕ της Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα.

 Ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας επί των Έργων, Ύδρευσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Νίκας παρακολούθησε από την αρχή την εξέλιξη του φαινομένου και συμμετείχε στην επιτόπου εκπόνηση μελέτης για την αντιμετώπισή του. Τα σημεία των ρηγμάτων επισκέφθηκε και ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για: Περιβάλλον, καθαριότητα, πράσινο και προμήθειες κ. Λεωνίδας Κατσαντάς. Οι πρόεδροι των κοινοτήτων Μπαμπαλιού κ. Αναστάσιος Αποστολάκης και Φλωριάδας κ. Μίλτος Οικονόμου καθώς και ο κοινοτικός σύμβουλος κ. Ευθύμιος Σταμάτης, έκαναν επανειλημμένες επισκέψεις και παρακολουθήσεις της εξέλιξης των φαινομένων στις κοινότητές τους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και ενημέρωναν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.

 Ο Εργολήπτης Δημοσίων Έργων κ. Ν. Νικολόπουλος, παράλληλα με τις εργασίες που εκτελεί στον οδικό άξονα προς τον Ορεινό Βάλτο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον δρόμο. Με μηχανήματα ξήλωσε το γεμάτο βαθιές ρωγμές οδόστρωμα και επίστρωσε με αμμοχάλικο καλύπτοντας ρήγματα και καθίζηση. Οι εργασίες αυτές στο Μπαμπαλιό και στην Φλωριάδα έγιναν ώστε η διέλευση των τροχοφόρων να γίνεται με ασφάλεια. Η τελική αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί όταν καλυτερέψει ο καιρός.

 Μέχρι τότε καλό θα είναι όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα και να αποφεύγουν τα προσπεράσματα όταν διέρχονται τα επιστρωμένα με αμμοχάλικο τμήματα του δρόμου.
Φωτογραφίες: Απόστολος Κων. Καρακώστας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img063.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα