Ela na paiksoume

Koumpouriana

04 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 186 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

01 Dromos Mpampalio Την 1η Μάρτη του 2018 ένα ρήγμα εκατό μέτρων στο δρόμο κοντά στο Μπαμπαλιό δυσκόλεψε την κυκλοφορία οχημάτων για αρκετό καιρό.

 Η κίνηση από και προς Αγρίνιο γινόταν μέσω Αμφιλοχίας για λίγες ημέρες. Το ρήγμα καλύφθηκε με αμμοχάλικο και 17 μήνες αργότερα στις 12 Αυγούστου του 2019 ξηλώθηκε το ραγισμένο οδόστρωμα και έγινε ασφαλτόστρωση.

 Τώρα με τις τελευταίες βροχές ξαναπαρουσιάστηκε ρήγμα στο ίδιο σημείο μήκους πενήντα βημάτων.

image002

 Πάνω από το δρόμο υπάρχει ένα μεγάλο ρήγμα σε μήκος και βάθος. Όταν βρέχει το ρήγμα απορροφάει τα νερά της πλαγιάς, και κάποια στιγμή θα γίνει μια μεγάλη κατολίσθηση, που θα παρασύρει το δρόμο σε μήκος έως και 150 μέτρα.

image004

 Εάν αυτό συμβεί δεν υπάρχει άλλος παρακαμπτήριος δρόμος για αποκατάσταση της συγκοινωνίας. Θα πρέπει πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αγρίνιο να γίνεται μέσω Αμφιλοχίας.

 Για την περίπτωση αυτή μία εναλλακτική λύση θα ήταν να γίνει διάνοιξη στον υπάρχοντα δρόμο που περνάει στην λαγκαδιά κάτω από την πλαγιά του ρήγματος. Ο δρόμος υπάρχει, ξεκινάει πιο πέρα ένα χιλιόμετρο, αλλά θα χρειαστεί να ενωθεί με τον κύριο δρόμο λίγο πριν το διάσελο στου «ληστή». Τη λύση αυτή ανάγκης την προτείνει ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μπαμπαλιού, που γνωρίζει το έδαφος σπιθαμή προς σπιθαμή.

 Αυτός ο εναλλακτικός δρόμος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς. Θα είναι λύση για Ασθενοφόρα - πυροσβεστικά και άλλα οχήματα που κινούνται για επείγοντα περιστατικά. Έτσι δε θα χάνουν τον πολύτιμο χρόνο για μεταφορά ασθενών - τραυματιών - προσθέτοντας άλλα 30 χιλιόμετρα στη διαδρομή προς Αγρίνιο.

 Ακόμη στις επικίνδυνες στροφές που υπάρχουν αν συμβεί κάποια στιγμή ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία θα υπήρχε η εναλλακτική διαδρομή.

 Τελευταία έχουν τοποθετηθεί μεταλλικές μπάρες ασφαλείας σε τρεις - τέσσερες μεριές και καλό θα ήταν να ολοκληρωθεί το έργο και στις επόμενες τρεις πολύ επικίνδυνες στροφές του δρόμου.

 Όταν δύο αυτοκίνητα διασταυρώνονται, αυτό που έρχεται από το Αγρίνιο περνάει «ξυστά» από τους 8μετρους γκρεμούς…

 Ευχόμαστε να μην ακολουθήσουν δυνατές βροχές στην περιοχή, γιατί πέρα από τη διαρκή απειλή υπερχείλισης του Ινάχου, ίσως και να έχομε κατολισθήσεις στους κακοσυντηρημένους δρόμους μας.

Φωτογραφίες: Απόστολος Κων. Καρακώστας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_001_D_Stergiou.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα